Kasko ne pomaže? Ne, ako ste ostavili otključan auto

Jedan od najčešćih razloga za kupnju police kasko osiguranja vozila zaštita je od krađe. 

kasko_ krađa auta

Što je vozilo novije i vrijednije, to je veći rizik od krađe. Samim tim veća je i potreba za kasko osiguranjem.

U “olakšanoj” krađi kasko ne koristi

Želite li biti potpuno sigurni da će vam osiguravatelj naknaditi štetu ako vam netko ukrade limenog ljubimca, morate se pridržavati određenih pravila. Naime, kako bi se zaštitile, osiguravajuće kuće u ugovore o automobilskom kasko osiguranju stavljaju dodatne uvjete.

Jedan od uvjeta je i taj da nisu dužni naknaditi štetu nastalu od krađe vozila ili opreme u vozilu, u slučaju da je vozilo bilo otključano ili je krađa bila olakšana na bilo koji drugi način.

Gdje su ključevi?

Dio o zaključavanju automobila je savršeno jasan i logičan. Što god radili, ne ostavljajte otključan automobil. Od toga je jedino gore ostaviti ključeve u bravi. Rezervni ključ držite na sigurnom mjestu, a ne u automobilu. Ako ga netko ukrade, osiguravatelj će vam tražiti oba ključa.

Prometnu uvijek nosite sa sobom

Sljedeći bitan dokument je prometna dozvola. Nju također treba nositi sa sobom, a ne je ostavljati u automobilu. Da, mnogo je praktičnije držati je u pretincu iznad vozačkog mjesta jer je ne treba tražiti kada nas zaustavi policija.

Međutim, upravo je to mjesto na kojemu će je potražiti kradljivac vašeg vozila. Stoga, držite je u novčaniku.

Osiguravajuće kuće osiguravaju i sebe

Da rezimiramo – kad izađete iz automobila, zaključajte ga, a ključeve i dokumente nosite sa sobom. Na taj način, ako i dođe do najgoreg scenarija, bit ćete sigurniji da ćete kroz uvijek stresan postupak naknade štete proći bolje.

Osiguravajuće kuće, baš kao što osiguravaju vaše vozilo, moraju osigurati i same sebe. Dodatni uvjeti služe im da eliminiraju sve dvojbe oko toga je li vozilo ukradeno ili je krađa fingirana.

Kasko moguće tražiti i na sudu

Navedeni savjeti pomoći će vam preventivno. Međutim, ako doista nemate sreće, moguće je da vam netko ukrade vozilo s ostavljenim novčanikom i prometnom dozvolom u njemu. U tom slučaju, iako se osiguravajuća kuća vjerojatno tvrditi da je krađa olakšana, naknadu možete tražiti sudskim putem.

Temeljem sudske prakse postoji i mogućnost da su uvjeti osiguranja propisani prestrogo i nepravično za osiguranika, odnosno da su propisani na takav način da gube svrhu zbog koje je ugovor potpisan.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber