Kada je najbolje doba za kupovinu automobila?

Nećemo vam odati veliku tajnu ako vam kažemo da je najbolje vrijeme za kupovinu limenog ljubimca ono kada imate dovoljno novca. Ali, možda niste znali da cijene automobila, bilo novih ili rabljenih, tijekom godine znaju varirati čak i desetak posto.

Nervoza pred izvješće

Dobra je vijest da su najniže upravo tijekom zime, odnosno potkraj godine. Razlog je prilično banalan! Kako bi ispunili norme, ali i osnažili svoja završna godišnja izvješća o prodaji, trgovci su skloni dodatno uljepšati ponude. Ponekad je to dodatni popust za gotovinsko plaćanje, a nerijetko su tu i određeni pokloni. Među njima se tako nađu besplatni setovi guma ili produljene garancije.

Kupujte potkraj tromjesečja

S obzirom da se poslovni rezultati prate tromjesečno, osim potkraj prosinca, sklopiti posao ponajbolje je u drugoj polovici ožujka, lipnja i rujna. Prema određenim istraživanjima, potkraj svakog tromjesečja cijene se spuštaju i do 8 posto. Ako ste, primjerice, zbog proširenja obitelji odlučili kupiti novi obiteljski automobil u vrijednosti od 200.000 kuna, pametnim odabirom vremena kupnje možete uštedjeti i do 16.000 kuna.

Za pravi popust vrijedi se pomučiti

Naravno, pravi trgovci najveće popuste neće vam samo tako pokloniti. Za njih ćete se ipak morati malo pomučiti. No, kada su u pitanju iznosi u visini jedne ili više prosječnih mjesečnih plaća, trud se svakako isplati.

Obilazite salone, doznajte što je više moguće informacija o svakom pojedinom modelu za kojega ste zainteresirani. Nemojte se sramiti pitati što vam god padne na pamet – trgovci to vole jer to je posao za koji su educirani. Što ih duže obilazite, to je veća mogućnost da vas nagrade popustom. Kraj mjeseca mogao bi im dodatno olakšati odluku.

Modeli na izlasku – vrijednost za novac

Ako vam najnoviji model nije prioritet, značajnu uštedu možete ostvariti kupujući model automobila na izlasku. Takvi modeli, iako su im otklonjene sve greške koje uobičajeno znaju pratiti nove linije, kupcima nisu privlačni. A, kako ih trgovci sve više promatraju kao vozila koja im zauzimaju prostor, lako ćete dobiti velik popust i uživati u vrijednosti za novac. Gotovo jednaka pravila vrijede za salonske automobile, čija je kilometraža zanemariva u odnosu na ponuđeni popust.

Klasična rasprodaja – prilika koja se ne propušta

Trgovcima automobila ponekad se dogodi da im netko otkaže narudžbu vozila koje su već naručili. Pun salon automobila njima je teret kojega se moraju riješiti u što kraćem vremenskom roku, pa makar ništa ni ne zaradili. Takve prilike vrlo su rijetke. Stoga, ako naletite na jednu od njih, iskoristite je bez oklijevanja!

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber