Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje i njihove razlike

Poslodavci koji radnicima uplaćuju dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje oslobođeni su plaćanja poreza na dohodak, i to do iznosa od 2.500 kuna po radniku godišnje. Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje mogu ugovarati fizičke i pravne osobe.

dopunsko i zdravstveno

Na taj način Vlada RH namjerava potaknuti viši zdravstveni standard te brže ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu građana. Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje spadaju u kategoriju dobrovoljnih osiguranja.

To znači da ih možete, ali ne morate koristiti. Spomenutom poreznom olakšicom Vlada nastoji dodatno motivirati građane na korištenje jednog ili oba oblika dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Iako su njihovi nazivi slični, dopunsko i dodatno osiguranje potpuno su različiti oblici osiguranja. Evo po čemu se razlikuju.

Za lijekove ili protetiku pomaže dopunsko

Dopunsko zdravstveno osiguranje pomoći će vam da izbjegnete nenadane troškove kod liječnika primarne zdravstvene zaštite. Točnije, kod liječnika obiteljske medicine, dentalne medicine, ginekologa.

Isto tako, pomoći će vam da izbjegnete nenadane troškove participacije specijalističkih pregleda i dijagnostike; troškove dnevne bolnice i zahvata u dnevnoj bolnici kao i troškove fizikalne terapije, ortopedskih i dentalnih pomagala te troškove izdavanja lijekova na recept.

Ako se tako ugovori polica, trošak participacije za lijekove koji su na B listi može u potpunosti nestati. Dakle, ovisno o tome koju policu odaberete jer neke opcije dopunskog zdravstvenog nemaju B listu, neke imaju djelomičnu, a neke neograničenu.

Uz dopunsko izbjegnite participaciju

Kada imate samo policu obveznog zdravstvenog osiguranja, plaćat ćete participaciju u visini od najmanje 20 posto pune cijene određene zdravstvene usluge. To znači, recimo, da svaki put kada posjetite obiteljskog liječnika morate platiti 10 kuna. Jednako toliko morat ćete izdvojiti i samo za izdavanje lijeka po receptu.

Za pregled specijalista morat ćete izdvojiti između 25 i 50 kuna. Bolnička zdravstvena zaštita iznosi 100 kuna po danu, a dentalna pomagala čak tisuću kuna, odnosno u pola manje ako ste stariji od 65 godina.

Bolničko liječenje najveći je trošak

Potencijalno najveći trošak koji vas može pogoditi kada nemate dopunsko zdravstveno osiguranje je trošak bolničkog liječenja. On je ograničen na iznos od 2.000 kuna po jednom ispostavljenom računu.

Kada je riječ o dopunskom osiguranju, cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja ponajviše ovisi o opsegu usluga. Želite li odabrati najbolju opciju za sebe, dopustite da vam pomognemo. No, svakako imajte na umu da se polica aktivira tek 15 dana nakon što je ugovorite.

Dodatno osiguranje za sistematske preglede

Uz policu dodatnog zdravstvenog osiguranja uživat ćete kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Dodatno zdravstveno osiguranje omogućit će vam preglede i pretrage u privatnim ustanovama, povoljnije, brže i jednostavnije.

U popis usluga koje pokriva dodatno zdravstveno osiguranje ulaze i sistematski pregledi, laboratorijske pretrage, specijalistički pregledi, dijagnostičke obrade, pa čak i mali operativni zahvati te ambulantna fizikalna terapija.

Tu smo da vam pronađemo najbolju ponudu

Dodatno zdravstveno osiguranje omogućit će vam i besplatan sistematski pregled i to bez čekanja na red, ali i mogućnost da sami birate liječnika.

Osim toga, postoje i dodatna zdravstvena osiguranja kod kojih je obvezno ispunjavanje zdravstvenog upitnika. Također, kod nekih se polica dodatnog zdravstvenog može ugovoriti na razdoblje od samo godinu dana, a kod nekih ne.

Na što god da se odlučite, mi smo tu da za vas pronađemo najbolju ponudu.

Vrijedi napomenuti i da, za razliku od dopunskog zdravstvenog osiguranja koje možete ugovoriti i u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), policu dodatnog zdravstvenog osiguranja nude samo osiguravajuće kuće.

Kliknite i ugovorite svoju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber