Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje i njihove razlike

Poslodavci koji radnicima uplaćuju dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje oslobođeni su plaćanja poreza na dohodak, i to do iznosa od 2.500 kuna po radniku godišnje.

dopunsko i zdravstveno

Na taj način Vlada RH namjerava potaknuti viši zdravstveni standard te brže ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu građana. Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje spadaju u kategoriju dobrovoljnih osiguranja.

To znači da ih možete, ali ne morate koristiti. Spomenutom poreznom olakšicom Vlada nastoji dodatno motivirati građane na korištenje jednog ili oba oblika dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Iako su njihovi nazivi slični, dopunsko i dodatno osiguranje potpuno su različiti oblici osiguranja. Evo po čemu se razlikuju.

Za lijekove ili protetiku pomaže dopunsko

Dopunsko zdravstveno osiguranje pomoći će vam da smanjite ili u potpunosti izbjegnete troškove specijalističkih pregleda i dijagnostike. Uz dopunsko zdravstveno smanjit ćete i troškove glede lijekova izdanih na recept, ortopedskih i drugih pomagala.

Dopunsko zdravstveno osiguranje pomaže vam kod uštede i kada je riječ o bolničkom liječenju, stomatološkoj zdravstvenoj zaštiti i protetici, ali i fizikalnoj rehabilitaciji.

Uz dopunsko izbjegnite participaciju

Kada imate samo policu obveznog zdravstvenog osiguranja, plaćat ćete participaciju u visini od najmanje 20 posto pune cijene određene zdravstvene usluge. To znači, recimo, da svaki put kada posjetite obiteljskog liječnika morate platiti 10 kuna. Jednako toliko morat ćete izdvojiti i samo za izdavanje lijeka po receptu.

Za pregled specijalista morat ćete izdvojiti između 25 i 50 kuna. Bolnička zdravstvena zaštita iznosi 100 kuna po danu, a dentalna pomagala čak tisuću kuna, odnosno u pola manje ako ste stariji od 65 godina.

Bolničko liječenje najveći je trošak

Potencijalno najveći trošak koji vas može pogoditi kada nemate dopunsko zdravstveno osiguranje je trošak bolničkog liječenja. On je ograničen na iznos od 2.000 kuna po jednom ispostavljenom računu.

Kada je riječ o dopunskom osiguranju, cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja ponajviše ovisi o opsegu usluga. Želite li odabrati najbolju opciju za sebe, dopustite da vam pomognemo. No, svakako imajte na umu da se polica aktivira tek 15 dana nakon što je ugovorite.

Dodatno osiguranje za sistematske preglede

Uz policu dodatnog zdravstvenog osiguranja uživat ćete kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Dodatno osiguranje omogućit će vam brz i kvalitetan pregled i dijagnostiku, rehabilitaciju, bolničko liječenje, smještaj i hranu.

U popis usluga koje pokriva dodatno zdravstveno osiguranje ulaze i sistematski pregledi, laboratorijske pretrage, specijalistički pregledi, dijagnostičke obrade, pa čak i mali operativni zahvati te ambulantna fizikalna terapija.

Dodatno se ne može ugovoriti u HZZO-u

Dodatno zdravstveno osiguranje omogućit će vam i besplatan sistematski pregled i to bez čekanja na red, ali i mogućnost da sami birate liječnika.

Vrijedi napomenuti i da, za razliku od dopunskog zdravstvenog osiguranja koje možete ugovoriti i u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), policu dodatnog zdravstvenog osiguranja nude samo osiguravajuće kuće.

Kliknite i ugovorite svoju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Politika obrade osobnih podataka Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38