Do bržeg interneta u 9 koraka

Vaša skupa širokopojasna internet veza nije opravdala svoje fancy novohrvatsko ime i opisali bi ste je nizom hrvatskih ukrasnih pridjeva od kojih ni jedan nije širokopojasan? Spora internet veza slab je izgovor ali mnogima od nas dovoljan povod da vrištimo na smrznute ekrane ili “šamaramo” naše elektronske naprave. Kućne i poslovne mreže imaju sve više zadataka s kojima se moraju nositi; uz kompjutere, telefon i eventualno digitalnu televiziju na vezu se svakog dana spaja sve više prometa željnih pametnih mobitela i tableta. Provjerite svoju vezu uz ovaj mali vodič  i ubrzajte svoj internet život s nekoliko jednostavnih radnji.

Provjerite brzinu veze

Jednostavna internet pretraga će ponuditi stotine online rješenja koja mjere kojom se brzinom vaša broadband veza zapravo spaja na internet i omogućiti vam da pratite ima li pomaka na bolje primjenom sljedećih prijedloga (npr.abeltronica, speedtest, speakeasy, mcafee).

Trebate brži internet? Usporedite telekom pakete svih ponuđača i pronađite najbolji paket za sebe uz kompare.hr

Osigurajte svoju mrežu

Ukoliko imate bežičnu mrežu-sigurnost vam je prva briga. Nove i znakovno-numerološki komplicirane lozinke uz obaveznu primjenu vatrozida mogu vas riješiti neželjenih gostiju koji možda usporavaju vašu vezu a predstavljaju i značajan sigurnosni rizik.

Premjestite router

Pozicioniranje routera može imati značajan efekt na kvalitetu vaše bežične mreže. Uvijek ga pozicionirajte na mjesto gdje će signal imati najmanje fizičkih prepreka- stavite ga što bliže plafonu; vrh najvišeg ormara ili police je dobro mjesto za početak. Također vodite računa da je router podalje od svih uređaja koji emitiraju bežični signal kao: baby monitori, većina mikrovalnih pećnica i bežični kućni telefoni. Podrazumijeva se da je veza bolja što je manje zidova i vrata između izvora vaše veze i kompjutera.

 Očistite cache

Svaki put kad posjetite neku web stranicu vaš preglednik ili ti ga browser ju spremi na za to predodređen diskovni prostor odnosno cache-još jedan engleski izraz za koji nismo nikad smislili pametnu domaću izvedenicu. Ovaj postupak cachiranja omogućuje brže surfanje budući da vaš kompjuter ne mora svaki put učitavati sve elemente neke stranice ali s vremenom i velikim brojem pregledanih stranica cache može postati usko grlo i usporiti vaš preglednik. Redovno čišćenje cacha će omogućiti browseru da bude učinkovitiji i osloboditi prostor na vašem kompjuteru.

Instalirajte najnoviju verziju preglednika/browsera

Internet Explorer, Firefox, Google Chrome su programi koje zovemo browserima. Koristeći najnoviju verziju može ubrzati vrijeme potrebno da se učitaju web stranice a najnovija verzija programa samo je nekoliko klikova daleko.

Kontrolirajte svoje aplikacije

Brojne aplikacije kao: RealPlayer ili Windows Updates se mogu diskretno i u pozadini pokrenuti svaki put kad se logirate na svoj kompjuter i na taj način usporiti vezu. Podesite ove aplikacije tako da se ne pokreću same već da svoj upgrade odrade kad je vas volja!

Izbjegnite gužvu u prometu

Što je više ljudi online-više je prometa a time je i veza naravno sporija. Internet “prometna špica” je u večernjim satima. Dnevno i kasnonoćno surfanje je u pravilu brže.

Nazovite svog operatera

Ako još uvijek ne dobivate očekivanu brzinu prometa nazovite onog tko vam pruža uslugu povezivanja na internet i jednostavno pitajte što se događa s brzinom koja vam je obećana i koja je maksimalna veza koju bi mogli ostvariti. Mogu postojati vanjski faktori koju utječu na brzinu kojom se povezujete na internet i vaš operater bi mogao ubrzati vezu kojom se koristite.

Ukoliko ste korisnik nekog paketa duže od godinu dana velika je mogućnost da vam pružatelj usluge ponudi i neki novi paket usluge u istom cjenovnom okviru.

Ma promijenite operatera!

Ako ste nakon svega ovog još uvijek na “sporovoznom” internetu sva je prilika da vaš operater i ne mari puno za vaše potrebe. Dobra vijest je da je tržište pružatelja broadband usluga u Hrvatskoj preplavljeno ponudama i cijene višim brzinama kojima se spajamo na internet te količini podataka koje možemo koristiti padaju iz mjeseca u mjesec.

Pregled kombinacija u kojima je internet veza u paketima s telefonom, digitalnom televizijom ili sama za sebe dostupniji je nego ikad na kompare.hr portal. Sve relevantne ponude možete pogledati na jednom mjestu u 5 minuta.

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber