Bolnički zahvati i stomatološke usluge: Što je pokriveno policom dopunskog zdravstvenog osiguranja

kompare-doktoricaOdlazak liječniku ili zubaru rijetko je kome ugodno iskustvo. Još kad tomu pribrojite troškove liječenja, gotovo da vas je strah i obične prehlade. No, s dopunskim zdravstvenim osiguranjem, koje možete ugovoriti već od 30 kuna mjesečno, većina troškova je pokrivena.

Kad su u pitanju stomatološke usluge, mnoge stvari su besplatne zahvaljujući osnovnom zdravstvenom osiguranju. Jedini trošak koji imate je participacija, no i to možete izbjeći ugovaranjem dopunskog osiguranja. Osobama iznad 18 godina HZZO pokriva trošak liječenja i vađenje zuba te liječenje parodontoze. Imate pravo i na djelomične i totalne zubne proteze, a dva puta godišnje možete obaviti čišćenje kamenca.

Također, u potpunosti vam je pokriven trošak kompozitnih (bijelih) ispuna za jedinicu, dvojku i trojku u gornjoj i donjoj čeljusti, a ostalih zubi amalgamskim ispunama, neograničen broj puta godišnje. HZZO djeci do 18. godine pokriva, uz gore navedeno i trošak aparatića za zube, ali i kompozitnih ispuna za sve zube.

Koje stomatološke usluge pokriva polica dopunskog zdravstvenog osiguranja

Jedna od najčešćih zabluda je da možete ugovoriti dopunsko osiguranje i ‘srediti zube’, jer takva polica dopunskog osiguranja u Hrvatskoj ne postoji. Treba naglasiti i kako dopunsko zdravstveno osiguranje ne vrijedi kod privatnih stomatologa, već samo onih koji su HZZO ugovoreni partneri. U pokriću po polici dopunskog zdravstvenog osiguranja su usluge koje se obavljaju na uputnicu ili doznaku stomatologa.

To su obično:

  • RTG snimke zuba
  • ortopan
  • zubne proteze
  • vađenje zuba i sl.

Dopunsko zdravstveno osiguranje će vam pokriti troškove participacija za uputnice, recepte, preglede. Anestezije, kompozitni ispuni, pjeskarenje nisu u pokriću police dopunskog osiguranja.

 

HZZO-vs-osiguravajuce-kuce

Dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva sve doplate u bolnicama

Uz ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u slučaju operacije, svi su vam bolnički troškovi pokriveni. Neovisno o cijeni bolničkog liječenja i obavljenim zahvatima, uz dopunsko osiguranje ne morate brinuti. Nađete li se u situaciji da morate na operaciju, planiranu ili neplaniranu, poput operacije slijepog crijeva ili prijeloma kosti, dopunsko osiguranje pokriva vam: 

  • preglede i pretrage
  • izdavanje uputnica
  • nabavu pomagala, fizikalnu terapiju
  • bolničko liječenje i slične izdatke

Bez dopunskog zdravstvenog osiguranja, navedeno biste morali plaćati iz vlastitog džepa i to do 20% određene zdravstvene usluge. To može iznositi maksimalno 2000 kuna po jednom pregledu ili bolničkom liječenju, a policu dopunskog zdravstvenog osiguranja možete kod nas ugovoriti već od 360 kuna godišnje!

 Za pregled kod obiteljskog liječnika ili za izdavanje lijeka po receptu bez dopunskog osiguranja trebali biste svaki puta platiti po 10 kuna. Zato je dopunsko osiguranje itekako isplativo. Javite nam se i odabrat ćemo osiguranje koje najviše odgovara vašim potrebama.

Ugovori dopunsko zdravstveno osiguranje online →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber