fbpx

Uvjeti korištenja

Opće informacije o društvu

Kompare online d.o.o. vlasnik je mrežne stranice kompare.hr. Kompare online d.o.o. je osnovao tvrtku kćer radi obavljanja djelatnosti distribucije osiguranja, odnosno, zastupanja u osiguranju Custodia d.o.o. (dalje: kompare.hr). Custodia d.o.o. za zastupanje u osiguranju obavlja djelatnost distribucije osigurateljnih proizvoda na web stranicama kompare.hr servisa.

Posredovanje u ugovaranju telekom usluga putem web servisa kompare.hr obavlja Kompare Online d.o.o.

Poslovni podaci za društvo Kompare Online d.o.o. i Custodia d.o.o.

Adresa elektroničke pošte:

support@kompare.hr

Telefon korisničke podrške:

01/5550666

Cijena poziva i obračunska jedinica za izvršene pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama korisnikovog telekomunikacijskog operatera.

Radno vrijeme korisničke podrške je radnim danom od 08:00 do 20:00 sati te subotom od 09,00 do 14,00 sati.

Službenik za zaštitu osobnih podataka (osoba koja vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka i ostvarivanju prava na zaštitu podatka): kontakt szop@kompare.hr ili +385 (0) 1 555 0666

Pristupom i svakim daljnjim korištenjem ovih internetskih stranica, korisnik izjavljuje da je upoznat, da je razumio te je suglasan s ovim uvjetima i pravilima korištenja te s Izjavom o privatnosti osobnih podataka. Sve internetske stranice unutar domene kompare.hr u ovim Uvjetima korištenja ulaze u pojam i odnose se na pojam „internetske stranice“. Uvjeti korištenja odnose se na korištenje internetskih stranica https://kompare.hr od strane korisnika. Kompare Online d.o.o. sa povezanim društvima otklanja odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što korisnik nije pročitao ove Uvjete korištenja. Korisnici nas mogu obavijestiti ako ne žele primati daljnje informacije o uslugama na pisma@kompare.hr  ili putem online obrasca Reklamacije i pritužbe.

Kompare online d.o.o. pruža internetske usluge usporedbe i online ugovaranja usluga izravno ili putem povezanog društva. Na stranicama kompare.hr korisnici mogu brzo i jednostavno usporediti cijene i usluge osiguranja i telekomunikacijskih usluga te online iste ugovoriti. Zahvaljujući usporedbi na stranici kompare.hr, korisnici mogu procijeniti najbolji odnos vrijednosti i novca za odabranu uslugu. Osnovni je cilj i svrha kompare.hr-a ušteda novca i vremena koji korisnici troše na ugovaranje osiguranja i telekomunikacijskih usluga.

Radi cjelovitosti pružanja usluga u segmentu osiguranja društvo Custodia d.o.o. za zastupanje u osiguranju (nadalje: ovlašteni distributer ili zastupnik) nudi usluge distribucije, odnosno, zastupanja u osiguranju putem mrežnih stranica kompare.hr. U okviru svoje djelatnosti, ovlašteni zastupnik pokreće, predlaže, priprema i sklapa ugovore o osiguranju u ime i za račun društva za osiguranje čije ovlaštenje ima. Ovlašteni zastupnik nema pravo naplate naknade ili provizije od korisnika.

Društvo Kompare Online d.o.o. posreduje u ugovaranju telekom usluga za partnerske telekom operatere. U okviru svoje djelatnosti, Kompare Online d.o.o. pokreće, predlaže, priprema i sklapa ugovore za telekom usluge koje korisnik zatraži u ime i za račun telekom operatera čije ovlaštenje ima.

Korisnici moraju imati želju za promjenom pružatelja usluga. Korištenjem kompare.hr svi korisnici sami odlučuju koji pružatelj usluga je idealan za njihove potrebe na temelju objektivnih informacija koje sukladno njihovim potrebama i zahtjevima korisniku pruži distributer u osiguranju, odnosno, posrednik u ugovaranju telekom usluga. Kompare.hr ne sudjeluje u procjeni rizika za korisnika. U području usluga osiguranja ovlašteni zastupnik pruža sve usluge pripreme i sklapanja ugovora te ostalo u skladu sa Zakonom o osiguranjima.

Odabir proizvoda i narudžba

Aktivnim unosom svojih osobnih podataka ili unosom tuđih osobnih podataka u njegovo ime smatra se da korisnik usluge kompare.hr/ osiguranik/ ugovaratelj/ osiguranja ili korisnik iz ugovora o osiguranju ili ugovaratelj/korisnik ugovaranja telekom usluga izražava volju za korištenjem usluga koje nudi kompare.hr

Korisnik uspoređuje cijene osiguravajućih društava za pojedine proizvode na stranicama kompare.hr. Nakon odabira opcije “zatraži informativni izračun” ovlašteni zastupnik dalje nastavlja proces ugovaranja police osiguranja u dogovoru s ovlaštenim agentom za zastupanje u osiguranju. Polica se naručuje elektronskim putem elektronskom poštom ili putem telefonskog razgovora (koji se snima radi unapređenja usluge i dokazne vrijednosti). Odabirom opcije “kupi” ugovara se polica osiguranja.  Svi proizvodi osiguratelja ugovaraju se prema općim i posebnim uvjetima koje je odredio osiguratelj, a koji se korisniku dostavljaju i čine sastavni dio police osiguranja. Cijena premije bit će iskazana u odgovarajućem prozoru svakog osiguratelja ili u pojedinačnom informativnom izračunu.

Korisnik uspoređuje ponude telekom usluga na stranicama kompare.hr. Nakon odabira opcije “saznaj više/zatraži ponudu” ovlašteni zaposlenik nastavlja proces ugovaranja usluge za odabranog telekom operatera. Željena telekom usluga odabire se putem telefonskog razgovora (koji se snima radi unapređenja usluge i dokazne vrijednosti) s ovlaštenim zaposlenikom kompare.hr. Svi proizvodi telekom operatera ugovaraju se prema općim i posebnim uvjetima koje je odredio telekom operater, a koji se korisniku dostavljaju i čine sastavni dio ugovora o traženoj usluzi. Cijena telekom usluge bit će iskazana u odgovarajućem prozoru svakog telekom operatera.

Plaćanje

Odabrana polica osiguranja će biti plaćena kreditnom karticom korištenjem WSpay sustava za online autorizaciju debitnih i kreditnih kartica ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Plaćanje polica radi se putem ovlaštenog zastupnika izravno na račun odabranog osiguratelja. Prilikom plaćanja kreditnom ili debitnom karticom korisnik će biti obaviješten tko će teretiti kreditnu ili debitnu karticu za ugovoreni iznos.

Prilikom ugovaranja usluga s telekom operaterima plaćanje će korisnik izvršiti prema njihovoj uputi i ostalim uvjetima poslovanja. Kompare.hr ne zaprima uplate korisnika za telekom usluge.

Plaćanje kreditnim i debitnim  karticama može se vršiti jednokratno ili na rate ovisno o uvjetima svakog osiguratelja, odnosno, telekom operatera. O točnim i trenutnim uvjetima svakog korisnika će obavijestiti ovlašteni zastupnik telefonom ili elektroničkom poštom ili unutar sučelja kompare.hr prilikom kupnje odabranog proizvoda.

Kada odaberete plaćanje općom uplatnicom ili internet bankarstvom na svoju e-mail adresu ćete dobiti podatke potrebne za uplatu, uključujući i broj računa na koji treba izvršiti uplatu. Uplatu zatim vršite korištenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte, FINA-e ili slične načine kako inače plaćate račune. Po zaprimljenoj potvrdi uplate, dostavit ćemo vam kupljenu policu osiguranja putem e-maila. Molimo vas da kod plaćanja općom uplatnicom dostavite potvrdu plaćanja na adresu osiguranje@kompare.hr.

Izjava o sigurnosti plaćanja

WSpay sustav za online autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica, primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka kojima se osigurava da se razmjena podataka između sustava WSPay i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Stranice WSpay-a zaštićene SSL (Secure Socket Layer) certifikatom. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica vrši se u realnom vremenu.

Stranice na kojima se unose podaci o kreditnim karticama ne pamte unesene podatke niti se podaci o brojevima kreditnih kartica spremaju u baze podataka.

WSpay sustav za online autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica, primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka kojima se osigurava da se razmjena podataka između sustava WSPay i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

3-D Secure je globalni standard za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija. Globalni platni sustavi MasterCard i Visa razvili su vlastite programe sigurnosne kupovine na internetu bazirane na 3-D Secure modelu, MasterCard Secure Code i Verified by Visa. Moguće je da je Vaša kartica uključena u 3D Secure program, te ćete biti usmjereni na stranice banke koja Vam je izdala karticu. Najčešće tada trebate potvrditi plaćanje kao što inače potvrđujete plaćanje kada koristite uslugu elektroničkog bankarstva svoje banke.

Reklamacije ili prigovori

Ukoliko korisnik nije zadovoljan uslugom slobodno može nas kontaktirati mailom na adresu pisma@kompare.hr ili putem online obrasca – Reklamacije i pritužbe. Ovlašteni posrednik i odgovorna osoba će reklamaciju obraditi ili po potrebi proslijediti odgovarajućem osiguravajućem društvu ili telekom operateru o čemu će obavijestiti korisnika.

Dostava

Nakon što se izvrši plaćanje korisnik će primiti e-mail s potvrdom o provedenoj transakciji te o uspješno ugovorenoj polici osiguranja, tzv. e-policu sa svim potrebnim podacima kao i uvjetima osiguranja. U slučaju plaćanja općom uplatnicom, ova potvrda bit će dostavljena u najkraćem mogućem roku, u pravilu isti radni dan. Policu osiguranja korisniku će dostaviti kompare.hr na e-mail u najkraćem mogućem roku. Polica se dostavlja na e-mail adresu ugovaratelja koju je on ili ona prijavio u sustav. Ugovaratelj je dužan prilikom popunjavanja osobnih podataka upisati točnu e-mail adresu i po potrebi adresu za primitak pošte. U protivnom, kompare.hr ne preuzima odgovornost za pogrešnu dostavu ili izostanak iste.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga dođe do greške prilikom isporuke e-maila, ili pošiljke, Ugovaratelj će kontaktirati kompare.hr servis na telefon 01 555 0666 ili email adresu osiguranje@kompare.hr, te će polica i prilozi biti ponovno proslijeđeni.

Nakon ugovaranja zahtjeva za zasnivanje telekom usluge korisnik će svu daljnju dokumentaciju i opremu zaprimiti od odabranog telekom operatera. Original ugovor o telekom usluzi i popratnu dokumentaciju korisniku će dostaviti telekom operater poštom na željenu adresu u najkraćem mogućem roku.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i aktivnim korištenjem stranica kompare.hr te upisom svoje email adrese za komunikaciju korisnik prihvaća komunikaciju elektronskim putem. Sukladno navedenom, korisnik prihvaća da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji mu se dostavljaju elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Korisnik je dužan voditi računa o točnosti e-mail adrese za zaprimanje pismena od kompare.hr ili osiguratelja ili telekom operatera s kojim je ugovorio uslugu putem kompare.hr. Korisnik je također dužan voditi računa o točnosti prijavljene poštanske adrese ukoliko zatraži dostavu u papirnatom obliku te je dužan bez odgađanja svaku promjenu osobnih podataka nužnih za izvršenje usluga javiti u kompare.hr.

Kompare.hr neće biti odgovoran ukoliko korisnik ne zaprimi poslanu dokumentaciju iz razloga što je njegova adresa elektroničke pošte promijenjena ili nevažeća, a o tome nije pravovremeno obavijestio Kompare.hr. U elektroničkoj komunikaciji kompare.hr podržava enkripciju e-mail poruka u prijenosu ukoliko isto podržava korisnik, odnosno njegove računalne postavle. Ukoliko odredišna strana odnosno korisnik ne podržava enkripciju u prijenosu e-maila kompare.hr nije odgovoran za moguće zlouporabe e-maila u prijenosu, ili ako dođe do greške, smetnje i prekida komunikacije u sustavu ili zbog nekog drugog razloga koji je izvan kontrole Kompare.hr.

Autorsko pravo/korištenje mrežne stranice

Kompare i Kompare hr je zaštićena robna marka Kompare Online d.o.o.

Sve informacije i sadržaj koji su objavljeni na internetskoj adresi http://kompare.hr, a posebno cijena i usporedbe usluga osiguranja i telekomunikacijskih usluga, kao i odgovarajuće prezentacije, dizajn i software, zaštićene su autorskim pravom tvrtke Kompare online d.o.o. Rijeka. Kompare.hr izričito pridržava sva odgovarajuća prava te ističe da se dokumenti, podaci i informacije objavljene na web stranicama ne smiju reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka kompare.hr. Nikakva prava u odnosu na software ili druge elemente sadržaja internetske adrese http://kompare.hr neće biti prenesena kopiranjem, korištenjem ili preuzimanjem podataka. Dolje navedeni uvjeti primjenjuju se za korištenje internetske stranice kompare.hr

 • kompare.hr pružiti će besplatnu usporedbu predmetnih usluga za individualne potrebe
 • kompare.hr mora dati svoju suglasnost na svako komercijalno korištenje usporedbi. Ovo se posebice odnosi na nuđenje savjetodavnih usluga koje se temelje na usporedbama s kompare.hr-a. Dozvole za komercijalno korištenje mogu se ishoditi slanjem elektroničke pošte na office@kompare.hr;
 • korisnici kompare.hr izričito se obvezuju da neće koristiti informacije dobivene na kompare.hr u bilo kojem obliku osim za izvornu svrhu. Korisnici će se suzdržati od kopiranja, objavljivanja ili bilo kakvog reproduciranja dostupnih podataka u bilo kojoj formi, uključujući i internet,
 • poveznice na kompare.hr su izričito dopuštene, sve dok je jasno da je kompare.hr pružatelj usluga. Molimo vas da nas obavijestite ukoliko izradite poveznicu na ponudu kompare.hr-a kako bismo vas mogli obavijestiti ukoliko izmijenimo našu stranicu (office@kompare.hr). kompare.hr pridržava pravo poduzimanja pravnih postupaka protiv onih koji zanemare poštivanje uvjeta autorskih prava.

Nema preporuke ili poticanja

Informacije objavljene na kompare.hr-u nisu preporuka ni poticanje na kupnju ili prodaju određenog proizvoda ili usluge. Korisnik odluku donosi samostalno uz pomoć informacija koje mu pruži kompare.hr.

Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža kompare.hr ne uključuje troškove koje snosite koristeći telekomunikacijsku, računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Kompare.hr nije odgovoran za troškove telefona ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Suglasnost korisnika

Korisnik je svaka osoba koja na bilo koji način neposredno ili posredno, koristi ili je koristila usluge kompare.hr-a. Svaki korisnik ima osobno pravo korištenja stranice https://kompare.hr. Ovo pravo nije prenosivo na druge pravne ili fizičke osobe.

Prihvatom ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i izjavu o privatnosti osobnih podataka.  Prihvatom ovih Uvjeta korištenja internetske stranice kompare.hr, korisnici potvrđuju svoju suglasnost da će im kompare.hr periodično slati detaljne informacije o uslugama. Ukoliko ne žele primati daljnje informacije, korisnici imaju mogućnost obavijestiti o tome kompare.hr u bilo koje vrijeme i to elektroničkom poštom na adresu pisma@kompare.hr ili putem online obrasca – Reklamacije i pritužbe.

Osobni podaci

Kompare.hr obvezuje se štiti osobne podatke sukladno primjenjivim zakonskim propisima.

Molimo da pročitate izjavu o privatnosti osobnih podataka.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka je osoba koja vodi brigu o zakonitosti obrade osobnih podataka i ostvarivanju prava na zaštitu osobnih podataka:

– Kontakt: szop@kompare.hr ili 00385 (0)1 5550 666 ili putem online obrasca – Reklamacije i pritužbe

Suglasnost da se ugovor o osiguranju sklopi daljinskom komunikacijom

Potvrđujem da sam upoznat/a i sa svim relevantnim odredbama Zakona o zaštiti potrošača koji uređuju potrošački ugovor o financijskim uslugama sklopljenim na daljinu. U skladu s time prihvatom ovih Uvjeta korištenja dajem suglasnost da se ugovor o osiguranju sklopi uporabom usluge na internet stranici kao sredstva daljinske komunikacije te potvrđujem da sam obaviješten/a o točnom nazivu osiguratelja kao davatelju usluge, o osnovnom obilježju te financijske usluge, o pojedinostima ugovora o osiguranju te o načinu rješavanja sporova.

Komunikacija i korištenje

Sva komunikacija i interakcija koja se odvija putem navedenih stranica mora biti u skladu s ovim Uvjetima korištenja i Izjavom o privatnosti osobnih podataka. Korisnici su suglasni da koriste internetske stranice http://kompare.hr u skladu s moralnim i etičkim načelima te pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Bilo kakvi materijali koji krše prava drugih ili ih ugrožavaju, materijal koji je nezakonit, uvredljiv ili ugrožavajući, vulgaran ili na bilo koji drugi način u komunikaciji nepoželjan, potiče na protupravne aktivnosti i korisnici ga ne smiju prenositi putem stranica kompare.hr. Jednako tako, sav materijal koji nema izričito pismeno odobrenje kompare.hr-a, a sadrži ponudu bilo čijih proizvoda i usluga ili sadrži oglašavanje, korisnici ne smiju prenositi putem stranica http://kompare.hr.

Nema garancija

kompare.hr se trudi osigurati najtočnije i najnovije informacije, međutim, kompare.hr ne može izričito ili implicitno osigurati ili garantirati da su informacije točne, pouzdane i potpune. kompare.hr pridržava pravo izmijene bilo koje od svojih objavljenih informacija u bilo koje vrijeme, kao i da zapriječi javni pristup svim informacijama.

Korisnik je suglasan i slaže se da je korištenje internetskih stranica http://kompare.hr isključivo na njegovu odgovornost. kompare.hr kao ni jedna treća osoba povezana s istim, ne može ni na koji način jamčiti da korištenje ove internetske stranice neće biti prekinuto ili bez grešaka, niti može jamčiti za posljedice korištenja ove internetske stranice ili točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije ili usluge dane preko ovih internetskih stranica. Korisnik se slaže i potvrđuje da kompare.hr nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenoga u potpunosti na korisniku.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. kompare.hr ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju ove internetske stranice nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Korisnik je suglasan da se ovi uvjeti odnose se na cjelokupan sadržaj http://kompare.hr.

Odricanje od odgovornosti

kompare.hr ni pod kojim uvjetima nije odgovoran (ni u slučaju nepažnje) za gubitak ili štetu, koja može proizaći iz pristupa ili bilo kakvog korištenja informacija i mišljenja objavljenih na svojoj internet stranici ili linkova omogućenim sa kompare.hr na druge internetske stranice, čak ni ukoliko je kompare.hr obaviješten o mogućnostima za nastanak takve štete. Kompare.hr se odriče od odgovornosti za bilo koje radnje korisnika uporabom ii zlouporabom sadržaja ovih internetskih stranica. Kompare.hr stranice sadrži dokumente, podatke i informacije te veze drugih stranica koje je kreirala treća osoba što će biti i naznačeno gdje god je to moguće. kompare.hr nema nadzora nad takvim dokumentima i informacijama kreiranim od trećih strana te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezano uz sadržaj na internet stranicama kreiranim od treće strane.

kompare.hr neće biti odgovoran za bilo koje pogreške, netočnosti ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovim internetskim stranicama. Neće biti odgovoran za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do korisnika. Za eventualna potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, kompare.hr neće se smatrati odgovornim.

Utvrđuje se osobna odgovornost korisnika za zaštitu povjerljivosti zaporki tamo gdje se one koriste. Korisniku je poznato da može doći do prekida pružanja internetskih usluga. Posljedice su takvih prekida izvan kontrole kompare.hr-a, zbog čega isti ne može biti odgovoran za eventualni gubitak podataka. Pristup internetskoj stranici http://kompare.hr povremeno može biti isključen, privremeno nedostupan, ili u prekidu iz razloga za koje kompare.hr nije odgovoran, s čime je korisnik suglasan.

kompare.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj koji korisnik ili neovlašteni korisnik postavi na ove internetske stranice. kompare.hr u svakom trenutku može ukloniti postavljeni sadržaj koji smatra neprikladnim. Isto tako, kompare.hr zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja sadržaja smatranog neprikladnim.

Korisnik se obvezuje tijekom korištenja usluga na kompare.hr usluge koristiti s dužnom pažnjom. Korisnik snosi svaku štetu nastalu zbog gubitka, neovlaštenoga korištenja ili nepridržavanja odredbi ovih Uvjeta. Kompare.hr ne preuzima nikakvu odgovornost prema korisnicima neovlaštenim, nestručnim i neodgovornim korištenjem kompare.hr stranica. Korištenjem internetskih stranica kompare.hr te aktivnim upisom podataka za korištenje usluga koje nudi kompare.hr smatra se da je korisnik pristao na odredbe ovih Uvjeta, te da je iste razumio.

Pritužbe i rješavanje sporova

 • Pritužba je izjava nezadovoljstva upućena na kompare.hr servis od strane korisnika servisa, osiguranika, ugovaratelja osiguranja ili korisnika iz ugovora o osiguranju koja se odnosi na pružanje usluga distribucije osiguranja, osiguranja odnosno izvršenja obveza iz ugovora o osiguranju ili pružanja usluge ugovaranja telekom usluga.
 • Pritužba može biti podnesena zbog:
  • postupanja kompare.hr servisa, odnosno osobe koja za osiguratelja obavlja poslove zastupanja u osiguranju ili za telekom operatera posreduje u sklapanju ugovora o telekom usluzi
  • odluke osiguratelja u vezi s ugovorom o osiguranju ili izvršenjem ugovora o osiguranju, odnosno, odluke telekom operatera u vezi s ugovorom o telekom usluzi ili izvršenju ugovora o telekom usluzi
  • postupanja osiguratelja u vezi s rješavanjem zahtjeva iz ugovora o osiguranju, odnosno, postupanja telekom operatera u vezi s rješavanjem zahtjeva iz ugovora o telekom usluzi.
 • Podnositelj pritužbe može biti korisnik servisa kompare.hr, osiguranik, ugovaratelj osiguranja ili korisnik iz ugovora o osiguranju, odnosno, ugovora o telekom usluzi.
 • Pritužba se može podnijeti putem pošte na adresu sjedišta Kompare Online d.o.o. ili putem online obrasca ili e-mail adresu: pisma@kompare.hr
 • Rok za podnošenje pritužbe protiv odluke ili postupanja korisnika je 15 dana od dana kada je podnositelj pritužbe primio odluku na koju podnosi pritužbu, odnosno od dana kada je saznao za razlog pritužbe.
 • Pritužba mora sadržavati:
  • ime i prezime i adresu podnositelja pritužbe koji je fizička osoba ili njegovog zakonskog zastupnika, odnosno, tvrtku, sjedište i ime i prezime odgovorne osobe podnositelja pritužbe koji je pravna osoba,
  • razloge pritužbe i zahtjeve podnositelja pritužbe,
  • dokaze kojima se potvrđuju navodi iz pritužbe kada ih je moguće priložiti, a može sadržavati i isprave koje nisu bile razmatrane u postupku u kojem je donesena odluka zbog koje se pritužbe podnosi kao i prijedloge za izvođenje dokaza,
  • datum podnošenja pritužbe i potpis podnositelja pritužbe odnosno osobe koja ga zastupa,
  • punomoć za zastupanje, kada je pritužba podnesena po punomoćniku.
 • Kompare.hr je dužan istražiti sve relevantne dokaze i informacije vezane uz pritužbu i:
  • komunicirati s podnositeljem pritužbe na jednostavan i razumljiv način,
  • odgovoriti na pritužbu bez nepotrebnog odgađanja i unutar roka od 15 dana od primitka pritužbe, a iznimno, kada se odgovor ne može dati unutar navedenog roka, osiguratelj je dužan je obavijestiti podnositelja pritužbe o razlozima kašnjenja i naznačiti kada će istraga vjerojatno biti dovršena i kada će biti odgovoreno na pritužbu.
 • Kompare.hr će uzeti u obzir i provjeriti i pritužbe koje nisu podnesene u skladu s odredbama ovoga članka i o tome obavijestiti podnositelja pritužbe kada je to moguće.
 • Stranke su suglasne da će sve sporove proizašle iz pružanja usluga osiguranja, odnosno telekom usluga, odnosno izvršenja obveza iz ugovora o osiguranju, odnosno, iz ugovora o telekom uslugama  rješavati mirnim putem.
 • Sve sporove stranka može uputiti na mirenje pred jednom od organizacija za mirenje u Republici Hrvatskoj (primjerice pri Hrvatskoj gospodarskoj komori ili Centru za mirenje pri Hrvatskom uredu za osiguranje), no preduvjet je da stranke pokušaju mirno riješiti nastali spor. Ako ti sporovi pred nadležnim organizacijama za mirenje ne budu riješeni mirenjem u roku od 60 (šezdeset) dana od dana podnošenja prijedloga za pokretanje postupka mirenja ili u drugom roku o kojem se stranke dogovore, stranke neće imati nikakvih obaveza prema ovoj odredbi. U svakom slučaju stranka ima pravo izabrati i pravni put pred nadležnim sudom ili tijelom.
 • Pored gore navedenog, ako je potrošač nezadovoljan odgovorom ili rješenjem servisa kompare.hr na njegov uloženi prigovor/pritužbu, ili nije zaprimio odgovor u roku i na način propisanim ovim člankom, potrošač može o tome obavijestiti nadzorno tijelo.

Promjene Uvjeta korištenja i ostalih sadržaja na internet stranicama

kompare.hr zadržava pravo ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja i/ili Izjavu o privatnosti osobnih podataka, ukoliko to smatra potrebnim. Korisnicima se savjetuje da povremeno provjere je li došlo do eventualnih promjena. Ako korisnik nastavi s korištenjem predmetnih stranica i nakon promjene Uvjeta korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka smatra se da prihvaća trenutno važeće Uvjete korištenja i Izjavu o povjerljivosti podataka. Odmah nakon objave na stranicama http://kompare.hr na snagu stupaju sve izmjene ili brisanja uvjeta i pravila korištenja. Svako korištenje navedenih stranica od strane korisnika nakon takve obavijesti smatra se prihvaćanjem tih promjena.

Kompare.hr zadržava pravo izmjene sadržaja ovih internetskih stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Osiguratelji i telekom operateri čiji proizvodi ili usluge su navedeni na ovim stranicama zadržavaju pravo promjena cijena pojedinih proizvoda i usluga na što kompare.hr nema utjecaja.

Korisnik ovih internetskih stranica uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. kompare.hr isključuje svaku odgovornosti za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i, ili kvalitete sadržaja internetskih stranica u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem internetskih stranica smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući odredbama o obradi podataka i odredbama u vezi s kolačićima.

Oprema

Korisnik je isključivo odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, pod kojom se podrazumijeva sav softver i hardver koji se koristi, te za drugu opremu nužnu za pristup i korištenje kompare.hr, kao i za sve troškove povezane s navedenim. Bilo kakva oštećenja opreme korisnika nastala kao posljedica korištenja predmetnih internetskih stranica nisu u odgovornosti kompare.hr-a.

Salvatorna klauzula

Ništavnost neke od odredaba ovih Uvjeta koju utvrdi nadležni sud neće utjecati na valjanost ostalih odredaba ovih Uvjeta bilo koje druge odredbe ovih Uvjeta, i preostali će dijelovi ovih Uvjeta ostati na snazi. Neće se smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava ako bilo koja strana ne iskoristi svoja prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Dobna granica

Korištenje internetske stranice https://kompare.hr zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.

Tvrtka

Sjedište tvrtke Kompare online d.o.o. i Custodia d.o.o. za zastupanje u osiguranju je u Rijeci, u Republici Hrvatskoj. Kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica mogu nastati pravni sporovi koje (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) rješava stvarno nadležan sud u Rijeci, i koji se rješavaju u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti je suda u Rijeci, s čime je korisnik suglasan i daje svoj pristanak korištenjem ovih internetskih stranica.

U slučaju pravnog spora, mjerodavan je tekst hrvatske verzije ove stranice.

Aktivnim korištenjem i upisom podataka na http://kompare.hr smatra se da je korisnik u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio ove Uvjete korištenja.

Završna odredba

Ovi Uvjeti objavljeni su na mrežnoj stranici www.kompare.hr. U slučaju promjene ovih Uvjeta, kompare.hr će promijenjene Uvjete objaviti na mrežnoj stanici www.kompare.hr. Promijenjeni Uvjeti stupaju na snagu 30 dana od dana objave na mrežnim stranicama www.kompare.hr. Smatrat će se da je Korisnik pristao na izmjene i dopune Uvjeta ako u roku od 30 dana od dana objave izmjena Uvjeta ne zatraži prestanak obrade osobnih podataka. Na odnose, međusobna prava i obveze Korisnika i Kompare.hr primjenjuje se pravo Republike Hrvatske. Odredbe ovih Uvjeta stupaju na snagu i primjenjuju se od dana 27.04.2022

U Rijeci, 27. travnja 2022.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp