Pomoću ovih savjeta olakšajte si odabir auta u autoškoli

Vozačka dozvola danas je na mnogim mjestima uvjet za dobivanje posla. Ako tek polažete vozački ispit, evo nekoliko savjeta koji će vam olakšati odabir auta u autoškoli.

odabir auta u autoškoli

Život bez automobila u današnje vrijeme je gotovo nezamisliv, bez obzira živite li u velegradu ili pitoresknom mjestašcu. Kako god se osjećali za volanom, vozeći štedite vrijeme. Stoga je važno ispravno odabrati automobil u kojem ćete naučiti tu vrlo važnu vještinu.

Odabir auta u autoškoli utječe na ispit

Vozački je ispit jedan od važnijih ispita koji ćete polagati tijekom života. Svladati teorijski dio i nije neka znanost. Uz malo koncentracije, logike i grijanja stolca shvatit ćete tko i zašto ima prednost, tko se sve treba vezati u automobilu i kolika je najveća dopuštena brzina izvan naselja u Hrvatskoj.

Praktični dio pak mnogima zadaje veće glavobolje. No, ne dajte se preplašiti. Samopouzdanje u vožnji stječe se s iskustvom, a novopečenim vozačima s tek pokojim kilometrom „ispod haube” potrebna je sva pomoć koju mogu dobiti.

Stoga, bitno je znati odabrati odgovarajuću autoškolu. Osim toga, bitno je učiniti i pravi odabir auta u autoškoli budući da ćete upravo u tom vozilu steći svoje prve kilometre za volanom.

Birajte što noviji i opremljeniji auto

Automatska ručna kočnica ili pomoć pri kretanju na uzbrdici tehnološka su rješenja o kojima su današnji stari vozači mogli samo sanjati. Uz pomoć moderne tehnologije, kretanje uzbrdo danas je jednako lagano kao i kretanje na ravnoj cesti. Odabir auta u autoškoli trebao bi, stoga, pasti na što noviji model vozila.

Iako autoškole najčešće ne nude vozila SUV klase, naša je preporuka odabrati što manji automobil jer ćete ga lakše parkirati. Vrlo je bitna i preglednost automobila. Ako možete birati vozilo na kojem ćete vježbati, najbitnije je koliko je pregledno od iza. Izbjegavajte vozila s malim stražnjim vjetrobranskim staklom.

Počnite u autu s ručnim mjenjačem

Voziti automobil s automatskim mjenjačem nedvojbeno je jednostavnije. Čak ako ste čitavog života ručno „šaltali”, vrlo brzo ćete se naviknuti na udobnost automatike. Ipak, najbolji odabir auta u autoškoli bio bi vozilo s ručnim prijenosom brzina.

Naime, iako su automatici danas sve češća pojava na cesti, činjenica je da još uvijek ima više automobila s ručnim mjenjačem. Stoga, bolje je znati voziti takav automobil jer je uvijek lako prijeći na automatik. Obrnuti prelazak je ipak malo teži.

Vječno pitanje: benzinac ili dizelaš?

Dizelaše je jednostavnije voziti od benzinaca, pravilo je koje i danas vrijedi, ali ta razlika više nije toliko upečatljiva. S obzirom na (opravdanu) hajku koja se digla protiv dizelaša, vjerojatno je u ovom trenutku pametnije investirati u benzinca. S druge strane, dizelaši i dalje manje troše. Pročitajte kako ljudi danas biraju automobile.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber