Krenuli mini krediti Erste banke

Erste&Steiermärkische Bank d.d. u svoju je redovnu ponudu gotovinskih kredita uvrstila mini kredite namijenjene klijentima s nižim prosječnim primanjima. Riječ je o nenamjenskim kreditima manjih iznosa, do maksimalnih 35.000 kuna, za koje se primjenjuju povoljniji uvjeti kreditne sposobnosti te se za njihovu obradu ne naplaćuje naknada.

Mini krediti odobravaju se u iznosu od 700 do 35.000 kuna s rokom otplate do 60 mjeseci. Kamatna stopa je fiksna za cijelo vrijeme trajanja kredita te iznosi 10,50%, dok se naknada za obradu kredita ne naplaćuje. Krediti se odobravaju bez jamaca i garantnog pologa, uz obaveznu policu osiguranja od nezgode. Mini krediti prvenstveno su namijenjeni klijentima Erste banke s prosječnim neto primanjem od 2.000 do 3.000 kuna za sve regije izuzev Grada Zagreba, dok će klijenti s područja Grada Zagreba iste kredite moći dobiti ukoliko se njihova prosječna primanja kreću u rasponu od 3.000 do 3.500 kuna. Razlog tomu je činjenica da su u Zagrebu troškovi života, kao i prosječna plaća veći.

“Analizom potreba naših klijenata, došli smo do zaključka da na tržištu postoji potreba za kreditima manjih iznosa pod povoljnijim uvjetima. Vjerujemo da ćemo ponudom mini gotovinskih nenamjenskih kredita uspjeti odgovoriti na potrebe jednog dijela naših klijenata“, rekla je Lovorka Frigan, direktorica Direkcije za upravljanje proizvodima i podršku poslovanju u Erste banci.

Prema podacima HNB-a, Erste banka je u prošloj godini, kada je tržište u segmentu kreditiranja stanovništva palo za 1,57%, uspjela povećati tržišni udio u tom segmentu s 13,87 krajem 2011. na 14,02% krajem 2012. godine.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!