B lista lijekova: Istražite dopunska osiguranja i usporedite troškove

B-lista-lijekova

Svaka osigurana osoba u Hrvatskoj ima pravo na korištenje lijekova s Osnovne liste određene od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. No, znate kako postoji i dopunska, odnosno B lista lijekova.

Popis tih lijekova definira HZZO i dodatno ih plaćate u ljekarni bez obzira na liječnički recept. Dakle, dio participacije snosi HZZO, a dio vi sami, odnosno vaša polica dopunskog osiguranja.

 

Znate li koji se lijekovi nalaze na B listi

Dopunska ili B lista lijekova sadržava lijekove s višom cijenom u odnosu na osnovnu listu, a u pravilu su na njoj originalni, ne generički lijekovi. Ovdje možete pronaći liste svih lijekova, a za one na Dopunskoj listi doznati punu cijenu te točan iznos koji pokriva HZZO, a koji vi.

Na B listi su i lijekovi poput Voltarena, Klavocina ili Sumameda, kojeg je HZZO nedavno stavio na B listu. Također, velika većina lijekova za tlak kao i kontracepcijskih pilula nalazi se na ovoj listi i morate ih nadoplaćivati.

 

Tko vam nudi pokriće B liste lijekova

Troškove lijekova s B liste u potpunosti pokrivaju Uniqua, Triglav i Generali osiguranje, dok  Wiener osiguranje nudi djelomično pokriće, do 1000 kuna godišnje. HZZO B listu lijekova uopće nije uključio u svoju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Za mjesečni iznos od 65 kuna, iskaznica Uniqa dopunskog zdravstvenog osiguranja služi vam i kao sredstvo plaćanja kod liječnika opće prakse te preuzimanja lijekova s A liste u ljekarni. Kod lijekova s B liste, prvo ćete morati podmiriti trošak, pa temeljem računa zatražiti povrat novca.

Kod Generali dopunskog zdravstvenog osiguranja iskaznica je sredstvo plaćanja u ugovorenim ustanovama, s ostale račune podmirujete samostalno na temelju čega će vam osiguravajuća kuća vratiti novac u roku od 14 dana. Mjesečni iznos premije je 70 kuna s time da će vam Generali osiguranje na kraju godine vratiti 15% iznosa premije, ako po polici niste imali štete.

Svaki osiguranik Triglav osiguranja na kućnu adresu dobiva iskaznicu dopunskog osiguranja koja služi kao sredstvo plaćanja. Dovoljno ju je predočiti zdravstvenom djelatniku kao dokaz da će Triglav osiguranje podmiriti trošak, a tek u manjem dijelu ustanova prvo ćete morati podmiriti račun te zatražiti povrat novca temeljem računa. Mjesečni iznos premije je 65 kuna.

Wiener osiguranje pokriva troškove lijekova s B liste, ali samo djelomično, u iznosu do 1.000 kuna godišnje. Za policu Wiener dopunskog zdravstvenog osiguranja mjesečno ćete trebati izdvojiti 60 kuna.

 

Policu dopunsko zdravstvenog osiguranja kod nas možete ugovoriti preko e-maila ili telefonom, brzo i bez gnjavaže. Imamo i novu, poboljšanu aplikaciju na kojoj možete usporediti sve ponude dopunskih osiguravajućih kuća.

Imate li pitanja, rado ćemo vam pomoći odabrati najbolju opciju. Javite nam se.   

 

Ugovori dopunsko zdravstveno osiguranje online →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber