5 obaveznih zahvata na automobilu nakon zimskih dana

zamjena-uljaHladnoća, vlaga, snijeg i kiša – sve ovo predstavlja veliki izazov za vaš automobil. Dolaskom proljeća, ako već niste, obavite pregled automobila.

Temeljito operite automobil

Četke u današnjim automatskim praonicama ne grebu lak i bolji su odabir od ‘ručnih’ praonica u kojima nećete moći temeljito očistiti sve površine automobila. Posebnu pozornost posvetite podvozju kako biste ga očistili od nakupljene prljavštine i eventualnih ostataka soli.

Provjerite limariju

Nakon pranja dobro pogledajte karoseriju i provjerite ima li ogrebotina ili udubina. Blatobrani su najosjetljiviji pa na njih obratite posebnu pažnju, a ne zaboravite pregledati i pragove, posebice imate li starije vozilo.

Pregledajte gume zbog eventualnih oštećenja

Iako s 15.04. prestaju vrijediti zimski uvjeti na cestama, to nije razlog da ne provjerite stanje zimskih guma. Osim na njima, potražite i oštećenja na rubovima naplataka. Prije kupovine ljetnih guma, pročitajte koje gume kupiti i zašto.

Sanirajte vjetrobransko staklo

Zimi su ceste pune kamenčića, a nerijetko oni uzrokuju oštećenje na vašem vjetrobranskom staklu. Uočite li ga, što prije ga sanirajte jer će situacija samo postati gora. Ne zaboravite – vaše obvezno auto osiguranje ne pokriva oštećenje stakla i ne možete tražiti naknadu za popravak ili zamjenu stakla.  

Provjerite i zamijenite ulje

Kad je u pitanju zamjena ulja, najbolje je provjeriti propisane intervale izmjene u servisnoj knjižici. Neki stručnjaci savjetuju zamjenu motornog ulja nakon zime, jer se tada jače prlja i razrjeđuje, a sakupljanje nečistoća pogoršava podmazivanje motora. Ulje se kod modernih automobila mijenja svakih 20.000 do 30.000 kilometara, a imate li važeće tvorničko jamstvo, zamjenu obavite u ovlaštenom servisu.

 

Kliknite i usporedite cijene auto osiguranja →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber