5 obaveznih zahvata na automobilu nakon zimskih dana

zamjena-uljaHladnoća, vlaga, snijeg i kiša – sve ovo predstavlja veliki izazov za vaš automobil. Dolaskom proljeća, ako već niste, obavite pregled automobila.

Temeljito operite automobil

Četke u današnjim automatskim praonicama ne grebu lak i bolji su odabir od ‘ručnih’ praonica u kojima nećete moći temeljito očistiti sve površine automobila. Posebnu pozornost posvetite podvozju kako biste ga očistili od nakupljene prljavštine i eventualnih ostataka soli.

Provjerite limariju

Nakon pranja dobro pogledajte karoseriju i provjerite ima li ogrebotina ili udubina. Blatobrani su najosjetljiviji pa na njih obratite posebnu pažnju, a ne zaboravite pregledati i pragove, posebice imate li starije vozilo.

Pregledajte gume zbog eventualnih oštećenja

Iako s 15.04. prestaju vrijediti zimski uvjeti na cestama, to nije razlog da ne provjerite stanje zimskih guma. Osim na njima, potražite i oštećenja na rubovima naplataka. Prije kupovine ljetnih guma, pročitajte koje gume kupiti i zašto.

Sanirajte vjetrobransko staklo

Zimi su ceste pune kamenčića, a nerijetko oni uzrokuju oštećenje na vašem vjetrobranskom staklu. Uočite li ga, što prije ga sanirajte jer će situacija samo postati gora. Ne zaboravite – vaše obvezno auto osiguranje ne pokriva oštećenje stakla i ne možete tražiti naknadu za popravak ili zamjenu stakla.  

Provjerite i zamijenite ulje

Kad je u pitanju zamjena ulja, najbolje je provjeriti propisane intervale izmjene u servisnoj knjižici. Neki stručnjaci savjetuju zamjenu motornog ulja nakon zime, jer se tada jače prlja i razrjeđuje, a sakupljanje nečistoća pogoršava podmazivanje motora. Ulje se kod modernih automobila mijenja svakih 20.000 do 30.000 kilometara, a imate li važeće tvorničko jamstvo, zamjenu obavite u ovlaštenom servisu.

 

Kliknite i usporedite cijene auto osiguranja →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber