5 obaveznih zahvata na automobilu nakon zimskih dana

zamjena-uljaHladnoća, vlaga, snijeg i kiša – sve ovo predstavlja veliki izazov za vaš automobil. Dolaskom proljeća, ako već niste, obavite pregled automobila.

Temeljito operite automobil

Četke u današnjim automatskim praonicama ne grebu lak i bolji su odabir od ‘ručnih’ praonica u kojima nećete moći temeljito očistiti sve površine automobila. Posebnu pozornost posvetite podvozju kako biste ga očistili od nakupljene prljavštine i eventualnih ostataka soli.

Provjerite limariju

Nakon pranja dobro pogledajte karoseriju i provjerite ima li ogrebotina ili udubina. Blatobrani su najosjetljiviji pa na njih obratite posebnu pažnju, a ne zaboravite pregledati i pragove, posebice imate li starije vozilo.

Pregledajte gume zbog eventualnih oštećenja

Iako s 15.04. prestaju vrijediti zimski uvjeti na cestama, to nije razlog da ne provjerite stanje zimskih guma. Osim na njima, potražite i oštećenja na rubovima naplataka. Prije kupovine ljetnih guma, pročitajte koje gume kupiti i zašto.

Sanirajte vjetrobransko staklo

Zimi su ceste pune kamenčića, a nerijetko oni uzrokuju oštećenje na vašem vjetrobranskom staklu. Uočite li ga, što prije ga sanirajte jer će situacija samo postati gora. Ne zaboravite – vaše obvezno auto osiguranje ne pokriva oštećenje stakla i ne možete tražiti naknadu za popravak ili zamjenu stakla.  

Provjerite i zamijenite ulje

Kad je u pitanju zamjena ulja, najbolje je provjeriti propisane intervale izmjene u servisnoj knjižici. Neki stručnjaci savjetuju zamjenu motornog ulja nakon zime, jer se tada jače prlja i razrjeđuje, a sakupljanje nečistoća pogoršava podmazivanje motora. Ulje se kod modernih automobila mijenja svakih 20.000 do 30.000 kilometara, a imate li važeće tvorničko jamstvo, zamjenu obavite u ovlaštenom servisu.

 

Kliknite i usporedite cijene auto osiguranja →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber