Vozači i koronavirus: Osiguranja, tehnički, registracija, e-polica i sve što trebate znati

Mjere obrane od koronavirusa se pooštravaju. Ljudi su pozvani – a mi se tom pozivu pridružujemo – da ostanu doma. Međutim, automobil je u krizi i dalje potreban i zato vam donosimo vodič kroz sve nejasnoće koje vam zadaju registracija, tehnički, e-polica auto osiguranja i sl.

vozači i koronavirus

Stanice za tehnički pregled i dalje rade 

Mediji pišu kako će stanice za tehnički pregled raditi normalno, kao i servisi i vulkanizeri, ali uz skraćeno radno vrijeme i posebne mjere zaštite. One uključuju dezinfekciju i prevenciju, što manje kontakta, a vozače mole da automobil dobro prozrače prije dolaska. Društveno odgovorno ponašanje sada je nužno gdje god da krenete!

E-polica vrijedi svugdje, iskoristite je 

E-polica je digitalna verzija police auto osiguranja. 100% zakonski valjana i važeća u apsolutno svim stanicama za tehnički pregled u Hrvatskoj. Kada kupite AO policu putem kompare.hr servisa, stiže vam na e-mail i s njom možete odmah na tehnički. Inače je možete isprintati, ali u ovakvim situacijama bit će dovoljno da je imate – na mobitelu.

Isto vrijedi i kada vas zaustavi policija. E-policu pokažite policajcu na zaslonu svog telefona.

E-polica udaljena vam je par klikova

Neke osiguravajuće kuće su već zatvorile svoje poslovnice i fizički možete doći samo u urede za procjenu šteta. Zato, ako vam se bliži registracija i morate kupiti policu osiguranje, obavite to putem kompare.hr servisa. Usluga je besplatna i, kao i inače, dostupna putem telefona i e-maila.

S našim savjetnicima koji su vam dostupni od 8 ujutro do 20 navečer možete brzo i bez problema odabrati i ugovoriti policu. 

Podsjećamo da na kompare.hr možete usporediti cijenu polica auto osiguranja 10 najvećih osiguravajućih društva, kao i da je naša usluga za vas – u potpunosti besplatna. Bržeg i u ovoj situaciji sigurnijeg načina za kupovinu AO police nema.

Kupili ste AO, ali ne stižete na tehnički zbog samoizolacije? Bez brige! 

Ako ste kupili policu auto osiguranja, ali zbog samoizolacije ne stižete obaviti tehnički na vrijeme, nije problem. Naši će vam agenti upisati početak trajanja nove police na točan datum i sat isteka stare police osiguranja. Vaša je polica tako aktivna i zakonski regulirana, bez obzira stignete li vi obaviti tehnički na vrijeme ili ne.

Već smo naveli, e-polica, odnosno digitalna polica vrijedi jednako kao i paprinata, prihvaćena i od policije i od stanice za tehnički pregled vozila.

Policija i stanice za tehnički dijele informacije 

Nakon što ugovorite policu osiguranja putem kompare.hr servisa, odabrano osiguravajuće društvo šalje digitalnu verziju u bazu podataka Centra za vozila Hrvatske (CVH) te u tvrtke zadužene za tehničke preglede i registraciju. Podatak o registraciji CVH šalje u MUP, a informaciju o vašoj polici osiguranja svim osiguravajućim kućama. Dakle, pokriveni ste.

AO policu možete kupiti 30 dana prije isteka postojeće 

Odgovor na jedno od najčešćih pitanja glasi – 30 dana prije isteka postojeće police auto osiguranja možete kupiti novu. U slučaju da strahujete od moguće strože izolacije i želite obaviti kupovinu AO police unaprijed.

Ne, unatoč situaciji, ne možete voziti neosigurano vozilo 

Kazna za vožnju neosiguranog vozila je i dalje od 5.000 do 15.000 kuna te dodatnih 50.000, ako osoba skrivi prometnu nesreću. Plus trošak štete na oštećenom automobilu.

E-polica dostupna je online, evo kako

Kliknite na kupovinu auto osiguranja i pratite korake. Morat ćete unijeti podatke o vozilu, kao i vaše podatke da vas naši savjetnici mogu kontaktirati. Mi ćemo automatski provjeriti stanje vašeg bonusa, informacije o vozilu i prezentirati vam cijene osiguranja 10 osiguravajućih kuća.

Ponudu AO polica možete pogledati putem linka koji ćete dobiti od našeg savjetnika. Cijeli proces traje okvirno 3 minute i odmah po uplati – vaša e-polica stiže na vaš e-mail. Platiti možete jednokratno ili na 12 rata!

Javite nam se ako trebate dodatnu pomoć. 

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber