Vaša pozicija u osiguranju


Ovo su osnovni pojmovi osiguranja i korisno je znati što točno znače.

Ugovaratelj: fizička ili pravna osoba koja sklapa i potpisuje ugovor, bilo za sebe, bilo za drugu osobu.

Osiguranik: osoba koja je policom osiguranja osigurana od djelovanja mogućih pokrivenih rizika. Najčešće je osiguranik i ugovaratelj jedna osoba.

Korisnik: osoba kojoj se isplaćuje novac kada dođe do osiguranog slučaja. Primjerice, korisnik osiguranja za slučaj smrti je najčešće netko od zakonskih nasljednika, a za slučaj doživljenja je to najčešće osiguranik.

Premija: jednostavno rečeno – cijena police. To je novčani iznos koji u godišnjim, polugodišnjim, kvartalnim ili mjesečnim anuiteteima uplaćujemo osiguravajućoj kući kako bismo bili u pokriću i osigurani od ugovorenih rizika.

Osigurana svota: zagarantirani iznos koji dobivamo po isteku osiguranja ili za slučaj smrti (u slučaju životnog osiguranja), odnosno iznos na koji su osiguranik ili njegova imovina osigurani.

Bonus: poseban popust koji osiguravatelji daju osiguranicima koji kroz određeno razdoblje nisu imali štetu, ili im je u slučaju isplate štete omjer između uplaćene premije i isplaćene štete bio povoljan. Obračunava se godišnje u postotku pri samom plaćanju premije osiguranja.

Malus: suprotno od bonusa – doplata na premiju koju osiguravatelj obračunava osiguraniku za individualno nepovoljan odnos premije i štete. Obračunava se kroz povišenje premijske stope za idući period ukoliko su štete u ranije ugovorenom razdoblju znatno premašile ukupno uplaćenu premiju.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber