Ukradena mi je registarska tablica

Probudili ste se, pojeli doručak i uzeli stvari, izlazite iz stana i idete prema mjestu gdje ste jučer parkirali automobil. Dođete blizu i vidite da nešto nije kao inače. Fali vam registarska tablica na autu!

Tablicu vam je mogao netko ukrasti, ali je mogla i sama otpasti tijekom prethodne vožnje zbog lošeg okvira. Konkretno znamo za slučaj kada su se početkom ove godine tijekom veće količine oborina, stvarale velike lokve na cestama u koje su vozači ‘ulijetali’ s brzinom od 15-ak km/h i naknadno shvatili da im je tako ‘brzi’ ulazak u lokvu svejedno izbio tablicu iz svog okvira, te im tako prouzročio troškove i novi posjet državnoj administraciji.

Možda vam se nikad nije dogodila situacija da odjednom nemate tablice, bilo zbog krađe ili što je sama otpala, ali dobro je znati koliko bi vas koštao proces s novim pločicama i što očekivati.

Postupak je sljedeći: morate odmah prijaviti gubitak ili krađu registarskih pločica nadležnoj policijskoj upravi ili postaji na čijem su području pločice ukradene ili izgubljene. Gubitak registarskih pločica možete prijaviti i nadležnom tijelu koje vozilo vodi u evidenciji. Kako bi vam se izdale nove registarske pločice, podnosite zahtjev policijskoj upravi ili postaji, koja je vozilo registrirala.

U slučaju da vam nedostaje samo jedna registarska pločica, izdaju vam se pločice s novim registarskim brojem. Iznimka je ako želite isti registarski broj, u kojem slučaju se nakon 30 dana od prijave nestanka mogu dobiti pločice istog broja (računajte da vozilo ne smijete koristiti dok nije zakonski dobro obilježeno – obje registarske pločice na vozilu ili potvrda policijske postaje).

Kada izgubite tablicu ili vam je ukradena, morat ćete utrošiti dosta svojeg vremena i energije u borbi s državnom administracijom. Policijski službenik vam izdaje potvrdu s kojom se stare pločice odjavljuju u matičnoj policijskoj stanici, nakon čega dobivate nove pločice uz koje ide i nova prometna dozvola, novi zeleni karton, te novi unos u knjižicu vozila.

Zvuči kao prilično jednostavan postupak, kada bi bila riječ samo o jednom mjestu koje morate posjetiti. Nakon što vam policijska uprava izda potvrdu o krađi ili gubitku registarskih pločica, morate otići u stanicu za tehnički pregled gdje će vam unijeti podatke u novu prometnu dozvolu i gdje dobivate novi unos podataka u knjižicu vozila. Nakon toga ponovo morate u policijsku stanicu kako bi unijeli nove podatke u bazu i sve ovjerili pečatom. Ovdje priči nije kraj, jer gle čuda, opet morate u stanicu za tehnički pregled gdje napokon dobivate svoje nove pločice.

Kao šlag na kraju, morate napraviti i novo auto osiguranje kako bi vam izdali novi zeleni karton (najbrže vam je doći doma i riješiti auto osiguranje online putem kompare.hr bez ponovnog trčanja u poslovnicu, čekanja i povlačenja hrpe papira za sobom).

Pitate se koliko košta ova cijela egzibicija? Nove registarske tablice i procedura iza odjave i prijave tablica i papirologije uzet će vam oko 400 kuna, što je ništa u usporedbi s izgubljenim danom čekanjem u redovima i hodanjem s jednog mjesta na drugo.

Vrijeme i novac koje možete uštedjeti odnosi se upravo na online ugovaranje auto osiguranja. Usporedite, ugovorite i uštedite s portalom kompare.hr, i to iz svog naslonjača, a polica će vam doći na email i kućnu adresu.

Nazovite nas na 01/5550666 i vaš osobni kompare.hr savjetnik za osiguranja će vam pomoći pri usporedbi i izboru.

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber