Split screen: Podijelite ekran i udvostručite mogućnosti mobitela

Mobiteli dolaze sa sve većim ekranima, a jedna od prednosti takvog pristupa je mogućnost istovremenog korištenja dvije aplikacije u takozvanom split screen modu. Evo zašto biste ga trebali koristiti. Odaberite najbolji internet paket za sebe.

split screen

Istovremeno možete, primjerice, gledati video na YouTubeu i čitati e-mail. Ta, kome bi smetala takva mogućnost?

Split screen postoji od Androida 7

Dijeljenje ekrana dostupno je od sedme verzije Androida (Nougat). Vrijedi napomenuti i da aplikacija koju želite dijeliti mora podržavati tu opciju. Na popisu popularnih aplikacija koje ipak morate koristiti na „punom” ekranu nalaze se Netflix, Candy Crash saga, ali i aplikacija za kameru. Kako biste bili sigurni da možete „prepoloviti” svoju omiljenu aplikaciju, pritisnite dugme za nedavno korištene aplikacije i provjerite.

Jednostavan je za korištenje

Kada vam se otvore nedavno korištene aplikacije, u gornjem desnom kutu kod nekih od njih primijetit ćete dva pravokutnika koja se nalaze jedan iznad drugog. Gmail, Facebook, Google Chrome ili WhatsApp sigurno su među posljednjim aplikacijama koje ste nedavno koristili, a koje imaju ovu opciju. S druge strane, Messenger i aplikacija za telefoniranje pojavljuju se bez pravokutnika pa ih nećete moći dijeliti.

Želite li omogućiti suživot dvije aplikacije odjednom, dovoljno je pritisnuti pravokutnike. Aplikacija koju ste odabrali potom će zauzeti gornji dio ekrana, dok će vam donji ostati slobodan za sljedeću koju ćete odabrati.

Split screen “jede” bateriju

Držite li mobitel okomito, prva aplikacija zauzet će gornju polovicu ekrana, a druga donju. Držite li mobitel vodoravno, aplikacije će se smjestiti jedna pored druge. Vrijedi znati i da je crtu koja ih razdjeljuje moguće pomicati gore-dolje, odnosno lijevo-desno te tako dodatno prilagoditi izgled ekrana.

Imajte na umu i da se, kada mobitel radi u split screen modu, troši više energije pa će vam baterija trajati kraće nego uobičajeno.

Želite li isključiti split screen, postoji više načina, ali najjednostavnije vam je povući „crtu razgraničenja” do ruba ekrana.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber