fbpx

Split screen: Podijelite ekran i udvostručite mogućnosti mobitela

Mobiteli dolaze sa sve većim ekranima, a jedna od prednosti takvog pristupa je mogućnost istovremenog korištenja dvije aplikacije u takozvanom split screen modu. Evo zašto biste ga trebali koristiti. Odaberite najbolji internet paket za sebe.

split screen

Istovremeno možete, primjerice, gledati video na YouTubeu i čitati e-mail. Ta, kome bi smetala takva mogućnost?

Split screen postoji od Androida 7

Dijeljenje ekrana dostupno je od sedme verzije Androida (Nougat). Vrijedi napomenuti i da aplikacija koju želite dijeliti mora podržavati tu opciju. Na popisu popularnih aplikacija koje ipak morate koristiti na „punom” ekranu nalaze se Netflix, Candy Crash saga, ali i aplikacija za kameru. Kako biste bili sigurni da možete „prepoloviti” svoju omiljenu aplikaciju, pritisnite dugme za nedavno korištene aplikacije i provjerite.

Jednostavan je za korištenje

Kada vam se otvore nedavno korištene aplikacije, u gornjem desnom kutu kod nekih od njih primijetit ćete dva pravokutnika koja se nalaze jedan iznad drugog. Gmail, Facebook, Google Chrome ili WhatsApp sigurno su među posljednjim aplikacijama koje ste nedavno koristili, a koje imaju ovu opciju. S druge strane, Messenger i aplikacija za telefoniranje pojavljuju se bez pravokutnika pa ih nećete moći dijeliti.

Želite li omogućiti suživot dvije aplikacije odjednom, dovoljno je pritisnuti pravokutnike. Aplikacija koju ste odabrali potom će zauzeti gornji dio ekrana, dok će vam donji ostati slobodan za sljedeću koju ćete odabrati.

Split screen “jede” bateriju

Držite li mobitel okomito, prva aplikacija zauzet će gornju polovicu ekrana, a druga donju. Držite li mobitel vodoravno, aplikacije će se smjestiti jedna pored druge. Vrijedi znati i da je crtu koja ih razdjeljuje moguće pomicati gore-dolje, odnosno lijevo-desno te tako dodatno prilagoditi izgled ekrana.

Imajte na umu i da se, kada mobitel radi u split screen modu, troši više energije pa će vam baterija trajati kraće nego uobičajeno.

Želite li isključiti split screen, postoji više načina, ali najjednostavnije vam je povući „crtu razgraničenja” do ruba ekrana.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! →