Sigurna zimska putovanja

Kao posljedica inozemnih zimskih radosti, najčešće se prijavljuju lomovi, uganuća, te viroze i gripe. No, što je s troškovima raznih rehabilitacija?
I ove godine očekuju nas iste vijesti: gužve na granicama, sarme u prtljažnicima, skije na krovovima automobila, kalkulacije je li na skijanje otišlo 260 ili 300 tisuća skijaša… Mi se nadamo da svatko od njih ima ugovorenu i policu putnog zdravstvenog osiguranja.
Prema podacima osiguravatelja, skijaši najčešće prijavljuju ozljede (lomove, uganuća, istegnuća…) te liječenje lakših bolesti kao što su viroze, gripe i slično. Često se dogodi i da osiguranici prijave štete koje nisu pokrivene policom putnog osiguranja. Naime, police putnog osiguranja ne pokrivaju troškove liječenja kroničnih bolesti, ranije dogovorene operacije u inozemstvu i slično, a upravo je to najčešće ono oko čega osiguranici griješe.

Police putnog osiguranja ne pokrivaju troškove liječenja kroničnih bolesti, ranije dogovorene operacije u inozemstvu i slično, a upravo je to najčešće ono oko čega osiguranici griješe.

Neki osiguravatelji ne pokrivaju gubitak osobnih dokumenata i novca, pa dobro provjerite što je sve uključeno u policu koju namjeravate ugovoriti. Još jedna zabluda je i ta da građani nakon nezgode dostavljaju i račune za terapije hrvatskih zdravstvenih ustanova, što osiguranje ne pokriva.

Što nude osiguravatelji?
Ponuda je raznolika – od standardnih polica pa do onih proširenih koje imaju veći opseg pokrića. Putno osiguranje GRAWE Tour može biti pojedinačno, obiteljsko ili grupno osiguranje i ugovara se prema broju dana putovanja. Uključuje osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage, zdravstveno osiguranje, a u policu se može uključiti i osiguranje od otkaza putovanja. Iz Grawea savjetuju da sve stvari i prtljaga koje se nose na putovanje moraju biti primjereno „skladištene“ što podrazumijeva pakiranje u putne torbe ili kofere. Skije i ostala oprema također moraju biti adekvatno spakirane kako za vrijeme putovanja ne bi bile izložene rizicima oštećenja ili krađe.

I putno zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja pruža punu zaštitu na putovanju u inozemstvu za sve nepredvidive događaje i opasnosti koje mogu ugroziti zdravlje i život putnika. Pokriva sve medicinski opravdane troškove nastale zbog nezgode – medicinsku njegu, kućne posjete, konzultacije liječnika i troškova propisanih lijekova kao i moguću potrebnu hospitalizaciju u bolnici ili na klinici. Osiguranje pokriva i prijevoz vozilom hitne pomoći do najbliže bolnice ili u slučaju najveće nesreće, prijevoz umrlog u domovinu. Pokriveni su čak i troškovi mogućeg potrebnog spašavanja helikopterom hitne medicinske pomoći. Cijena osiguranja ovisi o zemlji u koju se putuje. Primjerice, četveročlana obitelj (s dvoje djece do 28. godina života) za sedam dana sigurnog i bezbrižnog skijanja u Austriji i osiguranje zaključeno s popustom od 15 posto on-line, platit će policu samo oko 150 kuna. Ovaj iznos se odnosi samo na putno zdravstveno osiguranje bez zaključenih dodatnih osiguranja.

Četveročlana obitelj za sedam dana sigurnog i bezbrižnog skijanja u Austriji i osiguranje zaključeno s popustom od 15 posto on-line, platit će policu samo oko 150 kuna.

Za sve moguće nezgode s opremom i osobnom prtljagom preporučuju osiguranje prtljage. Ovom vrstom osiguranja pokrivene su krađe, razbojstvo, neisporuke i zamjene stvari, zatim fizički gubitak, oštećenje i uništenje prtljage, skija i opreme. Svote za osiguranje prtljage su 3.000, 6.000 ili 10.000 kuna, a dodatni trošak za ovo osiguranje je od 20 do 60 kuna. Za online kupovinu putnog zdravstvenog osiguranja putem interneta na stranicama www.crosig.hr korisnik ostvaruje i dodatni popust na cijenu premije osiguranja od 15 posto.

Triglav osiguranje u ponudi putnog osiguranja nudi široki spektar pokrića. Prilikom odlaska na skijanje i zimski odmor, preporučuju sklopiti policu turističkog osiguranja, u jednom od tri paketa –  A, B ili C, ovisno o potrebama putnika. To osiguranje pokriva najčešće opasnosti koje vam mogu pokvariti zadovoljstvo na odmoru i ugodan odmor pretvoriti u noćnu moru: ozljedu ili bolest te troškove liječenja, štetu nanijetu trećim i troškove pravne pomoći, gubitak prtljage, osobnih stvari, kreditnih kartica i osobnih dokumenata, kao i osiguranje prekida putovanja ili kasnijeg povratka.
Policu je najlakše i najjednostavnije sklopiti on-line na https://webshop.triglav-osiguranje.hr uz mogućnost plaćanja većinom kreditnih kartica, a policu osiguranja moguće je isprintati odmah po uplati osiguranja. On-line kupnja dostupna je od 0-24h, i predstavlja dodatnu pogodnost bez dodatnih troškova.

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber