Sigurna zimska putovanja

Kao posljedica inozemnih zimskih radosti, najčešće se prijavljuju lomovi, uganuća, te viroze i gripe. No, što je s troškovima raznih rehabilitacija?
I ove godine očekuju nas iste vijesti: gužve na granicama, sarme u prtljažnicima, skije na krovovima automobila, kalkulacije je li na skijanje otišlo 260 ili 300 tisuća skijaša… Mi se nadamo da svatko od njih ima ugovorenu i policu putnog zdravstvenog osiguranja.
Prema podacima osiguravatelja, skijaši najčešće prijavljuju ozljede (lomove, uganuća, istegnuća…) te liječenje lakših bolesti kao što su viroze, gripe i slično. Često se dogodi i da osiguranici prijave štete koje nisu pokrivene policom putnog osiguranja. Naime, police putnog osiguranja ne pokrivaju troškove liječenja kroničnih bolesti, ranije dogovorene operacije u inozemstvu i slično, a upravo je to najčešće ono oko čega osiguranici griješe.

Police putnog osiguranja ne pokrivaju troškove liječenja kroničnih bolesti, ranije dogovorene operacije u inozemstvu i slično, a upravo je to najčešće ono oko čega osiguranici griješe.

Neki osiguravatelji ne pokrivaju gubitak osobnih dokumenata i novca, pa dobro provjerite što je sve uključeno u policu koju namjeravate ugovoriti. Još jedna zabluda je i ta da građani nakon nezgode dostavljaju i račune za terapije hrvatskih zdravstvenih ustanova, što osiguranje ne pokriva.

Što nude osiguravatelji?
Ponuda je raznolika – od standardnih polica pa do onih proširenih koje imaju veći opseg pokrića. Putno osiguranje GRAWE Tour može biti pojedinačno, obiteljsko ili grupno osiguranje i ugovara se prema broju dana putovanja. Uključuje osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage, zdravstveno osiguranje, a u policu se može uključiti i osiguranje od otkaza putovanja. Iz Grawea savjetuju da sve stvari i prtljaga koje se nose na putovanje moraju biti primjereno „skladištene“ što podrazumijeva pakiranje u putne torbe ili kofere. Skije i ostala oprema također moraju biti adekvatno spakirane kako za vrijeme putovanja ne bi bile izložene rizicima oštećenja ili krađe.

I putno zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja pruža punu zaštitu na putovanju u inozemstvu za sve nepredvidive događaje i opasnosti koje mogu ugroziti zdravlje i život putnika. Pokriva sve medicinski opravdane troškove nastale zbog nezgode – medicinsku njegu, kućne posjete, konzultacije liječnika i troškova propisanih lijekova kao i moguću potrebnu hospitalizaciju u bolnici ili na klinici. Osiguranje pokriva i prijevoz vozilom hitne pomoći do najbliže bolnice ili u slučaju najveće nesreće, prijevoz umrlog u domovinu. Pokriveni su čak i troškovi mogućeg potrebnog spašavanja helikopterom hitne medicinske pomoći. Cijena osiguranja ovisi o zemlji u koju se putuje. Primjerice, četveročlana obitelj (s dvoje djece do 28. godina života) za sedam dana sigurnog i bezbrižnog skijanja u Austriji i osiguranje zaključeno s popustom od 15 posto on-line, platit će policu samo oko 150 kuna. Ovaj iznos se odnosi samo na putno zdravstveno osiguranje bez zaključenih dodatnih osiguranja.

Četveročlana obitelj za sedam dana sigurnog i bezbrižnog skijanja u Austriji i osiguranje zaključeno s popustom od 15 posto on-line, platit će policu samo oko 150 kuna.

Za sve moguće nezgode s opremom i osobnom prtljagom preporučuju osiguranje prtljage. Ovom vrstom osiguranja pokrivene su krađe, razbojstvo, neisporuke i zamjene stvari, zatim fizički gubitak, oštećenje i uništenje prtljage, skija i opreme. Svote za osiguranje prtljage su 3.000, 6.000 ili 10.000 kuna, a dodatni trošak za ovo osiguranje je od 20 do 60 kuna. Za online kupovinu putnog zdravstvenog osiguranja putem interneta na stranicama www.crosig.hr korisnik ostvaruje i dodatni popust na cijenu premije osiguranja od 15 posto.

Triglav osiguranje u ponudi putnog osiguranja nudi široki spektar pokrića. Prilikom odlaska na skijanje i zimski odmor, preporučuju sklopiti policu turističkog osiguranja, u jednom od tri paketa –  A, B ili C, ovisno o potrebama putnika. To osiguranje pokriva najčešće opasnosti koje vam mogu pokvariti zadovoljstvo na odmoru i ugodan odmor pretvoriti u noćnu moru: ozljedu ili bolest te troškove liječenja, štetu nanijetu trećim i troškove pravne pomoći, gubitak prtljage, osobnih stvari, kreditnih kartica i osobnih dokumenata, kao i osiguranje prekida putovanja ili kasnijeg povratka.
Policu je najlakše i najjednostavnije sklopiti on-line na https://webshop.triglav-osiguranje.hr uz mogućnost plaćanja većinom kreditnih kartica, a policu osiguranja moguće je isprintati odmah po uplati osiguranja. On-line kupnja dostupna je od 0-24h, i predstavlja dodatnu pogodnost bez dodatnih troškova.

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber