Putovanje avionom: Kako do najpovoljnijih avio karata

Došao je i taj dan kada ste svoj mukotrpno zarađeni novac odlučili uložiti u nezaboravno putovanje u daleke krajeve. Putovanje avionom bilo bi idealno, samo da karte nisu toliko skupe.

putovanje

Srećom, postoji čitav niz online servisa, ali i pravila, uz koje ćete značajno sniziti troškove putovanja. Pritom ćete tek neznatno, ako i uopće, žrtvovati vlastiti komfor.

Najpovoljniji letovi u susjedstvu

Iskusni putnici kao početnu točku preporučaju putoholičare (putoholicari.rtl.hr). Tamo ćete pronaći najpovoljnije cijene letova s devet nama najbližih glavnih zračnih luka, od Zagreba i Budimpešte, preko Beča i Trsta sve do Sarajeva i Ljubljane. Primjera radi, nakon dva klika pronašli smo povratno putovanje do Berlina za četveročlanu obitelj s dvoje male djece za ukupno dvije tisuće kuna.

Brojna zajednica

Putoholičari se ističu po doista brojnoj zajednici. Samo na Facebooku imaju više od stotinu tisuća pratitelja, aktivni su na svim društvenim mrežama, nude bogat sadržaj koji se redovito osvježava, a tu je i mogućnost pretplate na newsletter.

Turist ili avanturist?

Usto, možete provjeriti krije li se u vama pravi avanturist tako što ćete se javiti na oglas u kojima se traži suputnik ili čak predati svoj.

Izlet na dlani

Ako vam slovenski jezik ne predstavlja nepremostivu prepreku, a želite proširiti vidokrug akcijskih letova, preporučamo Izlet na dlani (izletnadlani.com). Ponuda je izdašnija nego na putoholičarima, jer se u obzir uzimaju i udaljenije zračne luke poput, primjerice, Munchena odakle je, u vrijeme kada smo pisali ovaj blog, bilo moguće kupiti povratnu kartu do egzotičnog, ali popularnog Bangkoka za samo 330 eura! Napominjemo, postoji i hrvatska inačica Izleta na dlani, ali je zapuštena i umjesto povoljnih letova, nudi reklame. Radije je izbjegnite.

Skenirajte nebo

Uz pomoć Skyscannera (skyscanner.net), nebo će vam biti granica u pronalasku povoljnih letova. Pogotovo ako pretragu ne ograničite na određene datume i određene gradove. Samo odaberite mjesec tijekom kojega namjeravate putovati, a za destinaciju odaberete anywhere (bilo gdje).

Kupujte izvan sezone

Ako imate priliku, za putovanje birajte sredinu tjedna, a karte rezervirajte što je moguće više unaprijed. S druge strane, nemojte zanemariti last minute putovanja, no za njih ćete uvijek morati imati prtljagu pri ruci.

Pravilo sljedećeg dana

Nakon što kupite karte, provjerite cijenu sljedećeg jutra. Ako je niža od one koju ste platili, kontaktirajte avioprijevoznika i otkažite let. Ako to možete učiniti bez plaćanja penala, uštedjet ćete.

Utorak – dan za rezervacije

Istraživanje portala farecompare.com pokazalo je da je utorak najbolji dan za rezerviranje leta. Podaci se, istinabog, odnose na SAD, ali zasigurno vrijede i za područje EU.

Jutarnji let

Tko rano rani, jeftiniji let grabi, poslovica je koja vrijedi u avioprijevozu. Prvi jutarnji let obično je najjeftiniji, a cijene su ponovno niže za letove u popodnevnim satima.

Društvene mreže, newsletteri

Avioprijevoznici ponekad imaju akcije isključivo na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera i slično. Obično traju tek par sati, pa treba biti brz, ali i provjeriti je li doista riječ o pravoj prilici ili tek o marketinškom triku. Pravilo vrijedi i za newslettere.

Besplatno piće i hrana u zračnoj luci? Zašto ne

Na duljim putovanjima dio vremena svakako ćete provesti u zračnim lukama, a ako ga želite ugodno iskoristiti, nabavite si Diners karticu. Korisnici Dinersa, naime, uživaju pravo na besplatnu hranu i piće na više od 300 zračnih luka širom svijeta, uključujući i onu dr. Franje Tuđmana. Pravo se ostvaruje u Airport Lounge salonima uz predočenje boarding passa iliti ukrcajne propusnice. S obzirom da Diners u Hrvatskoj već neko vrijeme ima akciju za učlanjenje bez plaćanja upisnine i članarine za prvih godinu dana korištenja, a naknada za raskid ugovora također se ne naplaćuje, nije zgorega učlaniti se prije putovanja.

Kliknite i ugovorite putno osiguranje! →

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber