Prosječna cijena poziva u zemljama EU

Jedinstveno tržište bi trebalo biti jedna od osnovnih prednosti EU, no to nije slučaj kada je cijena poziva u pitanju. U Europi postoji 28 nacionalnih telekomunikcijakih tržišta, no bez obzira na to korisnicima nije omogućena  prednost koju bi dobili kada bi tržište bilo jedinstveno.

Razlika u prosječnim cjenama poziva je negdje i osam puta, odnosno, prosječna cijena poziva u Nizozemskoj je 14,7 centi po minuti, dok je u Litvi 1.9 centi. Najjeftinije je telefonirati u Rumunjskoj, Latviji, Bugarskoj, Poljskoj i Estoniji, dok su najskupnji pozivi u Belgiji, Luksemburgu i Nizozemskoj.

Prosječna cijena poziva u EU iznosi 9,1 cent, odnosno 0,68 lipa. U Hrvatskoj se pak prosječna cijena poziva kreće od 0,49 lipa do 1,01 kn, ovisno o operateru i tarifi.  Pozivi u roamingu su nešto skuplji, točnije 2,27 kn. Prema mišljenju stručnjaka, možemo očekivati daljnje smanjenje cijena poziva u roamingu dok će se ostale cijena i dalje tržišno regulirati.

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber