Pandemija ili ne, tehnički pregled se mora obaviti

I ostanak kod kuće i izbjegavanje putovanja padaju u vodu ako vam ističe registracija budući da je tehnički pregled i dalje obvezan.

Tehnički pregled

Tehnički pregled, za razliku od isteka vozačke dozvole, još uvijek nije moguće odgoditi iako se mora obaviti uživo. Baš kao prije pojave koronavirusa, tehnički pregled vrijedi do zadnjeg dana u mjesecu. Ako ste ga, recimo, obavili 4. travnja, vrijedi vam do 30. travnja iduće godine.

Kraće radno vrijeme za tehnički pregled

Rad stanica za tehnički pregled (STP) nije obustavljen zbog koronavirusa, ali radno vrijeme prilagođeno je novim okolnostima. Frekventniji STP-ovi rade radnim danom od 8 do 18 sati, a subotom do 12 sati. Oni manje frekventni svoja vrata radnim danom zatvaraju vrata u 15:30 sati.

Prije odlaska na tehnički svakako provjerite radno vrijeme svog STP-a. Naime, i dalje vrijedi pravilo da morate doći najkasnije 30 minuta prije kraja radnog vremena kako bi se tehnički pregled mogao obaviti do kraja.

Tehnički pregled uz poštivanje mjera

Djelatnici Centra za vozila Hrvatske (CVH), baš kao i svi zaposlenici, moraju poštivati mjere i naputke Stožera civilne zaštite. Tehnički pregledi obavljaju se u lateks rukavicama, a postavljeni su i posebni punktovi s tekućinom za dezinficiranje. Ako nema dovoljno rukavica, djelatnik STP-a mora oprati i dezinficirati ruke svaki puta kada uđe i izađe iz vašeg vozila.

Kako bi se osigurala prozračenost vozila, djelatnik CVH-a reći će vam da otvorite sve prozore na vozilu. Prozori se neće trebati zatvarati ni kada se vozilo bude fotografiralo.

I na tehničkom je nužno držati razmak

U stanicama za tehnički pregled također vrijede pravila o sigurnosnom razmaku od dva metra u zatvorenom i jedan metar na otvorenom prostoru. Ako je riječ o manjim stanicama, moguće je da ćete ulaziti jedno po jedno pa se svakako pridržavajte razmaka dok čekate u redu.

Pripremite se na čekanje i gužvu

Jedna od novih mjera je i ta da se djelatnici STP-a podijele u dvije skupine koje rade naizmjenično po dva tjedna. Kada tomu pridodate da stanice rade kraće, a da se djelatnici moraju pridržavati novih pravila, jasno je da ćete ipak morati malo dulje čekati na tehnički. Jednako kao i za sve ovih dana, i za obavljanje tehničkog pregleda najbitnije je imati strpljenje.

Ako ste rizična skupina, ostanite doma

Pripadate li rizičnoj skupini, možete poslati nekog drugog da umjesto vas obavi tehnički pregled i produži prometnu dozvolu. Ako ste vlasnik vozila, dovoljno je da imate osobu od povjerenja kojoj ćete posuditi svoju osobnu iskaznicu.

Kada se sve zbroji, na redovni tehnički sada ćete izgubiti malo više vremena, ali to nije nešto na čemu biste trebali štedjeti ili kalkulirati. Budite odgovorni i ostanite doma.

To, jasno, ne znači da i dalje ne trebate odlaziti u trgovinu ili kod obitelji i prijatelja kojima je potrebna pomoć. A za to vam je i dalje potreban (registriran i tehnički ispravan) automobil.

Popis radnih vremena stanica za tehnički pregled prema gradovima i županijama pogledajte u dokumentu u nastavku. Kliknite na sliku za veći, detaljan prikaz (ili direktno na link).

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber