Nova poskupljenja: Vodeći telekomi u Hrvatskoj povećavaju cijene

Valu poskupljenja koja su Hrvatsku snašla posljednjih nekoliko mjeseci pridružili su se i telekomi. Bilo je pitanje vremena kada će i telekomunikacije u Hrvatskoj poskupjeti. Hrvatska bilježi najveću mjesečnu stopu inflacije od veljače 2013. godine, pa smo poskupljenja vodećih telekoma u Hrvatskoj mogli i očekivati, zar ne?

Vodeći telekomi u Hrvatskoj povećavaju cijene nekih usluga u mobilnoj ponudi zbog porasta troškova poslovanja uslijed poskupljenja energenata i sirovina. Početkom lipnja već su povećali neke cijene, a u najavi su i nova poskupljenja od 1. srpnja 2022. Valja ipak istaknuti da korisnici s ugovornom obvezom koji ne žele plaćati ugovorenu uslugu prema novom cijeniku, do 30. lipnja 2022. godine mogu zatražiti raskid ugovora.

Telekom A1 Hrvatska

Telekom A1 Hrvatska na upit Hine odgovorio je da zbog nepovoljne situacije na tržištu s poskupljenjem energenata i sirovina, a time i povećanih ulaganja i troškova poslovanja, od 1. srpnja povećava cijenu mjesečne naknade za uslugu prijenosnog kućnog interneta (koji radi na mobilnom signalu) za 20 kuna (s PDV-om), uz dodavanje internetskog prometa u tim paketima još 100 GB, pa će umjesto dosadašnjih 400 GB internet prometa, korisnici dobiti 500 GB po max. brzini. Napominju pritom da po Zakonu o elektroničkim komunikacijama korisnici na koje se odnosi povećanje cijena, a imaju ugovornu obvezu, mogu zatražiti raskid ugovora bez naknade za prijevremeni raskid ugovora. Iz A1 ističu i da su odluku o povećanju mjesečne naknade transparentno komunicirali korisnicima te usluge i regulatoru, Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom je već od 1. lipnja napravio manje cjenovne izmjene u portfelju mobilnih usluga, pri čemu su korisnicima istodobno omogućili dodatne pogodnosti u vidu više GB podatkovnog prometa. Bit će dostupan i pristup 5G mreži u svim novim tarifama za privatne korisnike, ovisno o tarifi. Od 1. lipnja u sklopu tarifa više neće biti dostupna opcija bez potrošnje interneta za aplikaciju po izboru. Kako biste i dalje mogli surfati neopterećeno, u tarife su dodali još više gigabajta i omogućili pristup 5G mreži uz povećanje cijene mjesečne naknade za 6 kuna.

Telemach Hrvatska

Telemach uvodi najveće promjene s obzirom na to da korigira cijene svih mobilnih usluga (mobilne tarife i sve opcije mobilnog interneta); cijene mobilnih tarifa se mijenjaju u prosjeku od 3 do 5 kuna, ali će korisnici unutar tarifa dobiti dodatni sadržaj. Vrijedi istaknuti da će Internet roditeljska zaštita biti besplatno dostupna unutar pojedinih tarifa. Cijene popularnih opcija pokućnog interneta se također mijenjaju, točnije rastu u prosjeku 3 do 5 kuna.

Povećanje cijena povod za raskid ugovora?

Podsjećamo da postojeći korisnici kojima će se povećati naknada za uslugu koju koriste imaju pravo na raskid ugovora bez penala. Svi postojeći korisnici kojima raste cijena usluge, a uz to imaju ugovorenu mjesečnu otplatu za uređaj (npr. mobitel), i dalje imaju pravo na raskid usluge bez penala, a preostali iznos uređaja su obavezni platiti do kraja (bez obzira što će prenijeti uslugu kod drugog operatera). Pripremamo za vas usporedbu svih telekom usluga na tržištu, a ako želite odmah doznati koja je opcija najbolja za vas kontaktirajte nas telefonskim pozivom na broj 01 555 0666 radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 9 do 14 sati ili putem web stranice.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber