Najskuplji mobiteli na svijetu

Kao većina ljudi, vjerojatno ni vi ne možete zamisliti dan bez svog mobitela. U današnjem dobu ne postoji puno stvari za koje su pojedinci toliko vezani kao što je mobitel. Neprestanim razvojem tehnologije, danas imamo dojam da naš mobitel može sve što i računalo. Na tržištu su nam dostupni uređaji čije će funkcionalnosti zadovoljiti gotovo svačije potrebe, a upravo je funkcionalnost jedan od najvažnijih kriterija koji određuje cijenu uređaja.  I dok se cijena najskupljih uređaja u Hrvatskoj kreće od 5.000 do 7.000 kuna, to nije niti približno cijeni ovih uređaja. Možete li zamisliti mobitel koji košta i do 8 milijuna dolara? Donosimo popis 10 najskupljih mobilnih uređaja na svijetu:

10. Vertu Signature Daiamond

Ekskluzivni primjerak ručno izrađen od platine. Mobitel je optočen dijamantima, a za ovakav primjerak, trebali biste izdvojiti oko 88.000 dolara.

9. iPhone Princess Plus

Ovaj primjerak ne razlikuje se pretjerano od uobičajnog iPhone dizajna, no zbog dodataka kao što su zlato i dijamanti, svrstan je na ljestvicu 10 najskupljih uređaja na svijetu. Osim zlata, uređaj krasi 380 precizno obrađenih dijamanata. Sam dizajner tvrdi kako se radi o dijamantima najbolje kvalitete, a cijena ovakvog uređaja je  176.400 dolara.

8. BlackDiamond VIPN Smartphone

Na 8. mjestu najskupljih uređaja  je Black Diamond Sony Ericssona, a dizajnirao ga je Jaren Goh. Uređaj krasi polikarbonatno staklo, LED tehnologija te izvrsna rezolucija. BlackDiamond ukrašen je sa dva dijamanta, jedan na mjestu navigacije, a drugi na stražnjem dijelu uređaja. Cijena uređaja je 300.000 dolara.

7. Vertu Signature Cobra

Poprilično ekskluzivan dizajn ovog uređaja krase neuobičajeni detalji kao što je zmija Kobra koja se nalazi sa desne prednje strane. Uređaj je dizajnirao francuski zlatar Boucheron, a figuricu kobre izradio je od dijamanta, smaragdnih očiju i 439 rubina.

 6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Luxor Las Vegas Jackpot je proizveden u Švicarskoj 2005. Panel mobitela izrađen je od najskupljeg afričkog drveta na svijetu starog više od 200 godina. Svaka tipka izrezana je od rukom uglačanog kristala safira. Svi matrijali se nalaze u 180 gramskom okviru od zlata.  Cijena ovoga uređaja je milijun dolara.

5. Diamond Crypto Smartphone

Po uzoru na Windows CE, ovaj smartphone dizajnirao je austrijski dizajner nakita  Peter Aloisson. Uređaj krasi 50 dijamanata od kojih je 10 rijetkih plavih dijamnata, a nekoliko dijelova je izrađeno od rozog zlata. Uz navedeno, uređaj osigurava zaštitu od krađe i industrijske ucjene.

4.  GoldVish Le Million

GoldVish Le Million dizajnirao je Emmanuel Gueit, renomirani dizajner iz čije je radionice proizašlo mnogo luksuznog nakita i satova. Mobitel je lansiran na tržište u Švicarskoj 2006., a uskoro je nagrađen Guinness World Records kao najskuplji uređaj prodan na tkz. “milijunaškom sajmu” u francuskom Cannes- u. Mobitel sadržava 18 karatno bijelo zlato i iznimno rijetke VVS1 dijamante. Cijena uređaja je 1,3 milijuna dolara.

3. iPhone 3G King’s Button

Na trećem mjestu najskupljih mobitela na svijetu nalazi se iPhone, točnije iPhone 3G King’s Button, a tvorac uređaja je također austrijski zlatar Peter Aloisson. 138 ugrađenih dijamanata tvori cijenu od 2,4 milijuna dolara koje biste izdvojili za ovaj uređaj. Veliki bijeli dijamant od 6,6 karata, služi kao navigacijska tipka te čini sam dizajn uređaja još glamuroznijim.

2. Supreme Goldstriker iPhone 32GB

Drugi po redu mobilnih uređaja je Supreme iPhone 3G uz cijenu od 3,200.000 dolara. Posebno prilagođene izrade, sadržava 271 gramsko zlato i zaslon obrubljen 53 karatnim dijamantima. Navigacijska tipka je također izrađena od dijamanata. Još jedna od karakteristika je pakiranje samog uređaja, uređaj dolazi u granitnoj kutijici ukrašenoj kašmirom i zlatom i obloženoj nabuk kožom.

1. Diamond Rose iPhone 4 32GB

Najskuplji mobitel na svijetu je Diamond Rose iPhone 4 sa 32GB memorije. Cijena uređaja je vrtoglavih 8 milijuna dolara. Kućište je izrađeno od 500 dijamanata koji imaju više od 100 karata i  rozog zlata. Logo je izrađen od 53 dodatna dijamanta, a navigacijska tipka, izrađena je od platine u čijem se središtu nalazi rijetki 8 karatni primjerak besprijekornog dijamanta.

 

Usporedite teleoperatere i uštedite! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber