Kupujete bežične slušalice? Evo na što obratiti pozornost

Želite li uživati u zvuku i slobodi kretanja, a pri tom ne smetati ljudima oko sebe, razmislite o bežićnim slušalicama. Petljanje s kablovima u pokretu ili po mraku može biti zamorno, zato bežične slušalice mogu biti vrlo elegantno rješenje.

Stavit ćete ih na uho ili u uho, upariti ih s izvorom zvuka i uživati u glazbi ili zvučnim efektima svoje omiljene igrice. Na tržištu je dostupan širok izbor bežičnih slušalica pa je dobro znati po čemu se razlikuju.

Kvaliteta zvuka

Ako ste audiofil istančana sluha, morat ćemo vas razočarati. Po kvaliteti zvuka, slušalice se ne mogu uspoređivati s velikim i skupim audio sustavima. S obzirom na to da se zvuk najčešće prenosi putem bluetootha, jasno je da mora doći do kompresije i nužnih gubitka.

Želite li bolji zvuk, potražite slušalice s aptX oznakom. Riječ je o kompresiji namijenjenoj isključivo bežičnim slušalicama, a vrijedi napomenuti da i izvor zvuka mora imati mogućnost reproduciranja putem aptX-a.

Veličina i udobnost

Bežične slušalice, baš kao i „žičane”, dijele se na ušne, naušne i prekoušne. O prednostima i manama slušalica već smo vam pisali, stoga ako planirate kupnju, nije loše prisjetiti se što sve možete očekivati.

Vrijedi napomenuti i da postoje potpuno bežične slušalice, one koje nemaju niti kabel koji ih spaja. Najpoznatije su Appleove AirPods, ali i drugi proizvođači imaju svoje modele.

Trajanje baterije

Ovisnost o trajanju baterije najveći je nedostatak bežičnih slušalica. Trebaju li vam do dva sata u komadu, svaki model bit će vam dobar. Ali, ako ćete ih koristiti dulje od toga, morat ćete potražiti odgovarajući model.

Jedno od pravila glasi: što je slušalica veća, veća je i baterija pa će i duže trajati. S druge strane, male ušne slušalice obično dolaze s kutijom koja ujedno služi i kao punjač. Tako možete doći i do desetak sati autonomije, ali računajte da ih nećete moći koristiti dok se pune.

Ako želite nesmetano uživati u glazbi, razmislite o bežičnim slušalicama s odvojivim baterijama. Jedan par baterija puni se u prenosivom punjaču, a drugi koristite za slušanje. Kada se jedan par baterija isprazni, samo ih zamijenite i uživate dalje.

Povezivost i kontrole

Kada su u pitanju bežične slušalice, Bluetooth je standard. To znači da možete očekivati povezivost od desetak metara, ali i povremeno pucanje veze.

Što se tiče kontroliranja jačine zvuka i ostalog, bežične slušalice obično raspolažu s malo opcija. Naime, kontrole se obično nalaze na samoj slušalici ili žici koja ih spaja, a riječ je o vrlo malo mjesta pa su kompromisi nužni.

Određeni modeli nude mogućnost glasovnog upravljanja, što je vrlo zgodno. S obzirom na to da većina bežičnih slušalica ima mikrofon i hands-free opciju ako su povezane s mobitelom, kontrole bi vam više mogle trebati za telefonske pozive, nego za slušanje glazbe.

Odaberi, usporedi i kupi najpovoljniji paket telekom usluga! → 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber