Ideje za malo drukčije obiteljsko ljetovanje

Stigli su nam prvi vrući dani, škola je gotova, vremena imamo u izobilju, ali što je s idejama? Treba li se obiteljsko ljeto svesti na sjedenje pred televizorom ili kompjuterom (koji nam zagrijavaju ionako pregrijane prostorije…), obilazak shopping centara i beskrajno dosađivanje?

Izbjegnite monotoniju i ovo ljeto provedite zanimljivije i veselije nego ikad. Evo nekoliko prijedloga:

1. Provedite natječaj za najbolju ideju: na samom početku, nek’ se čuje svačiji glas! Nemaju svi ukućani iste želje i potrebe – tu činjenicu okrenite sebi u korist. Koliko ukućana, toliko različitih ideja i sadržaja kojim ćete ispuniti jedan dan. Svaki od ukućana neka razmisli o tome kako bi volio provesti jedan dan praznika. Zatim sjednite svi za stol i iznesite svoje prijedloge, razradite koncept kako biste prijedlog mogli provesti u djelo i dogovorite koji točno dan ćete ‘odraditi’ svaki pojedinačni prijedlog. Svakom prijedlogu posvetite dovoljno vremena i do kraja iscrpite njegov potencijal. Primjerice, ako je prijedlog gledanje nekog natjecanja, saznajte sve o tom sportu, svakom igraču, potražite najsmješnije, najbolje ili najbizarnije video isječke povezane za taj sport, izradite rekvizite za najvijanje sami, a neki drugi dan možete iskoristiti i za posjet utakmici ili treningu nekog lokalnog kluba.

2. Turisti u vlastitom gradu: kad ste posljednji put posjetili znamenitosti u svom gradu? Što zapravo znate o povijesti svog kraja? Budite jedan dan turist u vlastitom gradu. Krenite od online pretrage i turističkog ureda gdje će vas sigurno uputiti u najaktualnija događanja u gradu i gdje ćete naći informacije o uobičajenim turističkim rutama za obilazak grada. Razmislite što biste pokazali svojim prijateljima iz inozemstva kad bi vam došli u posjetu?

3. Povratak u prošlost: kad ste zadnji put gledali stare fotografije iz djetinjstva? Jedan dan posvetite povratku u prošlost – pregledajte stare albume, prisjetite se različitih anegdota iz djetinjstva. Povedite svoje klince u grad i pokažite im gdje ste išli u osnovnu i srednju školu, gdje na fakultet, gdje ste izlazili, gdje ste prije živjeli, kako ste se igrali…

4. Besplatni koncerti, priredbe, otvorenja izložbi, manifestacije: ljeto je idealno za sve besplatno. Živite li u sredini gdje zaista nema takve ponude, napravite ju sami – organizirajte sa susjedima i prijateljima večernja druženja u vlastitoj režiji. Dovoljno je nekoliko instrumenata, dobrih glasova, želje za zabavom. Jednom neka odrasli naprave koncert ili predstavu za klince, a drugi put neka bude obrnuto.

5. Aktivnosti u zatvorenom: ako je vrijeme ružno ili je prevruće, bacite se na aktivnosti koje neće oduzimati puno energije i zagrijavati prostor, a bit će svima zabava. Naučite praviti sladoled ili osvježavajuće koktele.

6. Bijeg u prirodu: nedavno smo na internetskim portalima imali prilike čitati da se jedno od troje djece nije nikada popelo na drvo i da 60 posto djece radije provodi vrijeme pred televizorom ili kompjuterom nego u prirodi! Osim toga, iskustva odgajatelja i učitelja pokazuju da djeca često nisu uživo vidjela domaće životinje. Što još čekate? Autobusom, vlakom ili biciklom organizirajte bijeg u prirodu, na jedan ili više dana. Oni malo snalažljiviji (i maštovitiji) možda će se odlučiti i za kampiranje ili pokušati dogovoriti sa domaćinima na selu da spavaju na njihovom sjeniku – to je zaista poseban doživljaj! Pritom se dobro zaštitite od komaraca i ostalih insekata. Pokažite djeci kako izgledaju kokoši, ovce, krave, konji, magarci. Povedite ih na livadu i pokažite im vrste biljaka koje razaznajete, napravite im vjenčiće od cvijeća.

Treba vam još ideja? Podijelite s nama svoja iskustva i najzanimljivija ćemo objaviti!

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38