I vašim karticama treba sigurno putovanje

Sve ste poslove završili na vrijeme, ulovili ste čak i pokoju ljetnu rasprodaju, karte za putovanje odavno su kupljene, hotel rezerviran. Jeste li učinili baš sve da putovanje protekne financijski bezbrižno? Saznajte na koji način možete preduhitriti neugodna iznenađenja na putu.

1. Ponesite dvije kreditne kartice i nosite ih odvojeno na različitim mjestima. Naročito oslanjate li se na putovanjima većinom na kartično plaćanje. Za slučaj da jednu oštetite ili izgubite, imate uz sebe rezervu. No, i na nju pazite!

2. Saznajte na vrijeme svoje PIN-ove. I zapamtite ih dobro. Naime, u nekim zemljama autorizacija plaćanja karticom moguća je isključivo PIN-om, a ne potpisom kao što je to uobičajeno u Hrvatskoj.

3. Kontaktirajte izdavatelja kartice prije odlaska na putovanje. Raspitajte se koji je točan (po mogućnosti besplatan) telefonski broj za prijavu gubitka ili krađe kartice u zemlji u kojoj putujete. Broj uvijek nosite sa sobom, odvojeno od novčanika i upišite ga u mobitel.

4. Sve važne dokumente, kartice, iskaznice skenirajte i pošaljite sami sebi na e-mail kojem možete pristupiti bilo gdje u svijetu.

5. Na putovanjima izbjegavajte podizanje gotovine s bankomata koji su nezaštićeni i čine vam se nesigurni. Osim što se izlažete napadu sitnih lopova, uvijek postoji mogućnost da je bankomat pod nadzorom ‘skrivene kamere’ koja krade vaše podatke. Najbolja opcija su bankomati koji se nalaze u poslovnicama banaka.

6. U restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima uvijek inzistirajte da osoblje provlači karticu pred vašim očima. Karticu nikad ne predajte na korištenje drugoj osobi, kako biste izbjegli kopiranje informacija s magnetske trake vaše kartice.

7. Prilikom plaćanja dobro provjerite koji iznos zapravo autorizirate i uvijek čuvajte slip za provedenu transakciju.

8. Krađu ili gubitak kartice odmah prijavite izdavatelju kartice i slijedite njegove upute.

Što još možete učiniti?

Osim neugodnosti zbog gubitka kartica, valja misliti i na druge rizične situacije. Prije putovanja obavezno ispraznite svoju torbicu i novčanik – što manje nosite, tim bolje. Procijenite koji su vam dokumenti neophodno potrebni – putovnica, zdravstvena iskaznica, vozačka dozvola.

Dolaskom na destinaciju raspitajte se imate li obavezu sa sobom uvijek nositi osobni dokument. Ukoliko ne – pohranite dokumente na sigurnom, po mogućnosti u hotelskom sefu.

Koristite li na putovanju Internet, a naročito javni i svima dostupan Wi-Fi, budite posebno oprezni prilikom obavljanja bilo kakvih transakcija koje zahtijevaju lozinke. Upuštajte se u takve transakcije jedino u iznimno hitnim i važnim situacijama, obzirom da nikad ne možete znati koliko je spajanje na takve mreže sigurno. Svu tehničku opremu koju nosite (mobitel, iPad, laptop…) zaštitite lozinkom.

I na kraju, ostavite za sobom siguran dom i poduzmite ove mjere kako biste bezbrižno putovali.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber