I vašim karticama treba sigurno putovanje

Sve ste poslove završili na vrijeme, ulovili ste čak i pokoju ljetnu rasprodaju, karte za putovanje odavno su kupljene, hotel rezerviran. Jeste li učinili baš sve da putovanje protekne financijski bezbrižno? Saznajte na koji način možete preduhitriti neugodna iznenađenja na putu.

1. Ponesite dvije kreditne kartice i nosite ih odvojeno na različitim mjestima. Naročito oslanjate li se na putovanjima većinom na kartično plaćanje. Za slučaj da jednu oštetite ili izgubite, imate uz sebe rezervu. No, i na nju pazite!

2. Saznajte na vrijeme svoje PIN-ove. I zapamtite ih dobro. Naime, u nekim zemljama autorizacija plaćanja karticom moguća je isključivo PIN-om, a ne potpisom kao što je to uobičajeno u Hrvatskoj.

3. Kontaktirajte izdavatelja kartice prije odlaska na putovanje. Raspitajte se koji je točan (po mogućnosti besplatan) telefonski broj za prijavu gubitka ili krađe kartice u zemlji u kojoj putujete. Broj uvijek nosite sa sobom, odvojeno od novčanika i upišite ga u mobitel.

4. Sve važne dokumente, kartice, iskaznice skenirajte i pošaljite sami sebi na e-mail kojem možete pristupiti bilo gdje u svijetu.

5. Na putovanjima izbjegavajte podizanje gotovine s bankomata koji su nezaštićeni i čine vam se nesigurni. Osim što se izlažete napadu sitnih lopova, uvijek postoji mogućnost da je bankomat pod nadzorom ‘skrivene kamere’ koja krade vaše podatke. Najbolja opcija su bankomati koji se nalaze u poslovnicama banaka.

6. U restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima uvijek inzistirajte da osoblje provlači karticu pred vašim očima. Karticu nikad ne predajte na korištenje drugoj osobi, kako biste izbjegli kopiranje informacija s magnetske trake vaše kartice.

7. Prilikom plaćanja dobro provjerite koji iznos zapravo autorizirate i uvijek čuvajte slip za provedenu transakciju.

8. Krađu ili gubitak kartice odmah prijavite izdavatelju kartice i slijedite njegove upute.

Što još možete učiniti?

Osim neugodnosti zbog gubitka kartica, valja misliti i na druge rizične situacije. Prije putovanja obavezno ispraznite svoju torbicu i novčanik – što manje nosite, tim bolje. Procijenite koji su vam dokumenti neophodno potrebni – putovnica, zdravstvena iskaznica, vozačka dozvola.

Dolaskom na destinaciju raspitajte se imate li obavezu sa sobom uvijek nositi osobni dokument. Ukoliko ne – pohranite dokumente na sigurnom, po mogućnosti u hotelskom sefu.

Koristite li na putovanju Internet, a naročito javni i svima dostupan Wi-Fi, budite posebno oprezni prilikom obavljanja bilo kakvih transakcija koje zahtijevaju lozinke. Upuštajte se u takve transakcije jedino u iznimno hitnim i važnim situacijama, obzirom da nikad ne možete znati koliko je spajanje na takve mreže sigurno. Svu tehničku opremu koju nosite (mobitel, iPad, laptop…) zaštitite lozinkom.

I na kraju, ostavite za sobom siguran dom i poduzmite ove mjere kako biste bezbrižno putovali.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber