E-isprave za tehnički pregled i registraciju vozila

Da, dobro ste pročitali naslov. Osim digitalne police auto osiguranja, sada je potrebne dokumente za tehnički pregled i registraciju vozila također moguće dostaviti elektronički. To možete učiniti putem aplikacije Centra za vozila Hrvatske i sustava e-Građani. Zaboravite na papirologiju, pripremite sve što vam treba i digitalno pošaljite svoje isprave u sustav stanica za tehnički pregled.

Prošli smo cijeli postupak ovog digitalnog procesa, provjerili kako funkcionira i koliko se brzo može obaviti, pod uvjetom da odmah imate sve što vam treba. Nije komplicirano, ali ima nekoliko preduvjeta koje trebate zadovoljiti kako bi sve išlo glatko i brzo.

 

Uvjeti za dostavu e-isprava za tehnički pregled i registraciju vozila

Prije nego što se odlučite na ovaj postupak, imajte na umu da će vam trebati:

  • čitač za osobnu iskaznicu (koja sadrži certifikat za digitalni potpis)
  • MUP-ova eID podrška (eOI za čitač)
  • Adobe Reader (za digitalno potpisivanje dokumenata)

Važno: Sva dokumentacija treba biti u pdf formatu i digitalno potpisana elektroničkim potpisom (prikaz u Adobe Readeru na slici ispod).

digitalno potpisivanje dokumenata

Kratke upute za dostavu e-isprava

Čitač i osobna iskaznica vam trebaju kako biste se u sustav e-Građani mogli prijaviti na najvišu (4.) sigurnosnu razinu. Nakon potvrde o prijavi, pojavit će se odabir certifikata za koji morate upisati svoj jedinstveni pin.

osobni certifikat za prijavu na e-Građani

Kada uspješno prođete korak prijave, u Osobnom korisničkom pretincu kod dostupnih e-usluga odaberite “Promet i vozila”, a zatim “Dostava elektroničkih isprava za registraciju vozila u Republici Hrvatskoj”. Nakon toga ulazite u aplikaciju u kojoj je dalje sve vrlo jednostavno (slika u nastavku).

dostava dokumenata za tehnički pregled

Kako bi se podaci o vlasniku povezali s potrebnom dokumentacijom i vozilom, potrebno je upisati točan broj šasije. Broj možete pronaći u svojoj prometnoj dozvoli. Unos dokumenata započinje upravo s brojem šasije koji upisujete u polje “Pretraži po broju šasije”. Nakon toga započinje provjera postoji li vaše vozilo u sustavu. 

Potvrda vozila prema broju šasije, za tehnički pregled

Klikom na “Odabir datoteke” možete učitati potrebne dokumente sa svog računala, spremiti ih u sustav i na kraju još jednom provjeriti. Nakon što ste u aplikaciju učitali sve dokumente u pdf obliku, isti će biti vidljivi na stanicama za tehnički pregled vozila sljedećih 15 dana. Naravno, ti se dani broje od dana dostave, što znači da imate dovoljno vremena otići u željenu stanicu i obaviti sve za tehnički pregled ili registraciju vozila. 

Učitani dokumenti

Bez obzira na dostavu e-isprava, još je uvijek potrebno osobno doći u stanicu za tehnički pregled. Međutim, sada više ne trebate imati pune ruke papira jer će stanice biti obaviještene o dostavi vaših elektroničkih dokumenata. Moći će pregledati sve isprave, provjeriti jesu li digitalni potpisi valjani i na kraju ih preuzeti.

Ako se pripremate za tehnički i bliži vam se istek registracije, a još niste ugovorili novu policu auto osiguranja, učinite to ovdje jer Kompare za vas uspoređuje ponude od 10 osiguravajućih kuća. Uz digitalni proces dostave e-isprava, riješite i digitalnu policu osiguranja!

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber