E-isprave za tehnički pregled i registraciju vozila

Da, dobro ste pročitali naslov. Osim digitalne police auto osiguranja, sada je potrebne dokumente za tehnički pregled i registraciju vozila također moguće dostaviti elektronički. To možete učiniti putem aplikacije Centra za vozila Hrvatske i sustava e-Građani. Zaboravite na papirologiju, pripremite sve što vam treba i digitalno pošaljite svoje isprave u sustav stanica za tehnički pregled.

Prošli smo cijeli postupak ovog digitalnog procesa, provjerili kako funkcionira i koliko se brzo može obaviti, pod uvjetom da odmah imate sve što vam treba. Nije komplicirano, ali ima nekoliko preduvjeta koje trebate zadovoljiti kako bi sve išlo glatko i brzo.

 

Uvjeti za dostavu e-isprava za tehnički pregled i registraciju vozila

Prije nego što se odlučite na ovaj postupak, imajte na umu da će vam trebati:

  • čitač za osobnu iskaznicu (koja sadrži certifikat za digitalni potpis)
  • MUP-ova eID podrška (eOI za čitač)
  • Adobe Reader (za digitalno potpisivanje dokumenata)

Važno: Sva dokumentacija treba biti u pdf formatu i digitalno potpisana elektroničkim potpisom (prikaz u Adobe Readeru na slici ispod).

digitalno potpisivanje dokumenata

Kratke upute za dostavu e-isprava

Čitač i osobna iskaznica vam trebaju kako biste se u sustav e-Građani mogli prijaviti na najvišu (4.) sigurnosnu razinu. Nakon potvrde o prijavi, pojavit će se odabir certifikata za koji morate upisati svoj jedinstveni pin.

osobni certifikat za prijavu na e-Građani

Kada uspješno prođete korak prijave, u Osobnom korisničkom pretincu kod dostupnih e-usluga odaberite “Promet i vozila”, a zatim “Dostava elektroničkih isprava za registraciju vozila u Republici Hrvatskoj”. Nakon toga ulazite u aplikaciju u kojoj je dalje sve vrlo jednostavno (slika u nastavku).

dostava dokumenata za tehnički pregled

Kako bi se podaci o vlasniku povezali s potrebnom dokumentacijom i vozilom, potrebno je upisati točan broj šasije. Broj možete pronaći u svojoj prometnoj dozvoli. Unos dokumenata započinje upravo s brojem šasije koji upisujete u polje “Pretraži po broju šasije”. Nakon toga započinje provjera postoji li vaše vozilo u sustavu. 

Potvrda vozila prema broju šasije, za tehnički pregled

Klikom na “Odabir datoteke” možete učitati potrebne dokumente sa svog računala, spremiti ih u sustav i na kraju još jednom provjeriti. Nakon što ste u aplikaciju učitali sve dokumente u pdf obliku, isti će biti vidljivi na stanicama za tehnički pregled vozila sljedećih 15 dana. Naravno, ti se dani broje od dana dostave, što znači da imate dovoljno vremena otići u željenu stanicu i obaviti sve za tehnički pregled ili registraciju vozila. 

Učitani dokumenti

Bez obzira na dostavu e-isprava, još je uvijek potrebno osobno doći u stanicu za tehnički pregled. Međutim, sada više ne trebate imati pune ruke papira jer će stanice biti obaviještene o dostavi vaših elektroničkih dokumenata. Moći će pregledati sve isprave, provjeriti jesu li digitalni potpisi valjani i na kraju ih preuzeti.

Ako se pripremate za tehnički i bliži vam se istek registracije, a još niste ugovorili novu policu auto osiguranja, učinite to ovdje jer Kompare za vas uspoređuje ponude od 10 osiguravajućih kuća. Uz digitalni proces dostave e-isprava, riješite i digitalnu policu osiguranja!

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber