Što najviše troši bateriju na mobitelu

Mobilni internet vam je često upaljen, a pitate se što najviše troši bateriju na mobitelu? Prođite kroz svih 5 uzroka u nastavku teksta i otkrijte što sve utječe na brzo trošenje baterije na mobitelu te saznajte što sve možete promijeniti kako biste smanjili potrošnju.

Uzroci prebrzog trošenja baterije

1. Prejako osvjetljenje zaslona

Iako može zvučati smiješno, razina osvjetljenja zaslona dosta utječe na trošenje baterije. Kako to ne biste trebali činiti ručno, postavite automatsko osvjetljenje koje će vam pomoći u očuvanju vijeka trajanja baterije jer će smanjivati svjetlinu kada ćete biti u tamnijim okruženjima. Ako vaš mobitel nema tu opciju, postavite osvjetljenje na najviše 40 % što će vam sigurno biti dovoljno za svakodnevno korištenje. Osim toga, na većini pametnih telefona možete promijeniti temu iz svijetle na tamnu što će također malo utjecati na sporiju potrošnju baterije.

2. Rad aplikacija u pozadini

Kada završite s upotrebom određene aplikacije, bilo bi najbolje da ju u potpunosti zatvorite. Također, uvijek je pametno provjeriti u postavkama koje aplikacije vam troše najviše baterije. Ako primijetite da aplikacija koju već neko vrijeme niste koristili troši bateriju, ta aplikacija vrlo vjerojatno radi u pozadini. Čak i ako nemate aplikacije koje trenutno rade u pozadini, dobro je znati koje najviše utječu na potrošnju. Na taj ćete način znati koje trebate izbjegavati kada će vam mobitel najviše trebati. Na primjer, aplikacije za igranje igara, gledanje videa i one na koje često dolaze obavijesti sigurno troše najviše baterije.

3. Previše skočnih obavijesti

Možda zvuči čudno, no skočne obavijesti na vašem ekranu ili zaključanom zaslonu također mogu uzrokovati prebrzo trošenje baterije. Ako ih imate puno, probajte se riješiti obavijesti koje vam nisu bitne, npr. za igre ili web stranice koje ne pokrećete često. U postavkama lako možete odrediti za koje aplikacije želite primati obavijesti, a za koje ne. Osim što ćete smanjiti potrošnju baterije, nećete biti zatrpani s previše obavijesti.

4. Uključene lokacijske usluge

Jedan od najvećih uzroka potrošnje baterije je GPS. Iako se GPS često povezuje s aplikacijama za navigaciju, to nije jedini slučaj kada se koristi na mobitelu. GPS se koristi i za sve aplikacije koje prate vašu lokaciju, a to je većina njih. Najbolje bi bilo da lokacijske usluge u potpunosti isključite te da ih uključujete po potrebi, npr. kada vam treba aplikacija za navigaciju. Naravno, ne morate ih potpuno onemogućiti ako to ne želite, no sigurno možete smanjiti upotrebu. U postavkama možete odlučiti koje će aplikacije pratiti vašu lokaciju i koliko to često mogu činiti.

5. Rad Wi-Fija i mobilnog interneta

Wi-Fi čuva trajanje baterije vašeg telefona bolje od mobilnog interneta pa ga koristite kada god možete. Međutim, kad se nećete moći povezati s Wi-Fi mrežom, mobitel će trošiti više baterije pa je najbolje isključiti tu opciju. S druge strane, kada se uspijete spojiti na Wi-Fi mrežu, ugasite mobilni internet. Ako pak Wi-Fi ne koristite, ugasite ga jer će samim pretraživanjem dostupnih mreža previše utjecati na brzo trošenje baterije na mobitelu. Kada vam pametni telefon neće trebati, možete uključiti zrakoplovni način rada ili ga čak potpuno isključiti kako biste što duže sačuvali trajanje baterije.

Ako na sve iznad navedeno već pazite, ali se i dalje pitate što najviše troši bateriju na vašem mobitelu, možda je vrijeme za zamjenu baterije ili kupnju novog mobitela.

Ako vam možda treba bolja usluga mobilnog interneta ili mobilne tarife, slobodno se javite našim Kompare stručnjacima koji će od ponuda svih velikih nacionalnih teleoperatora sigurno pronaći najbolju za vas.

Za sva vaša pitanja dostupni smo na kontakt broj 01 555 0666 od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati ili subotom od 10 do 14 sati.

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber