NAGRADNA IGRA: Usporedi osiguranja ili telekom usluge, ugovori na kompare.hr i osvoji Opel Mokku!
Usporedi, kupi i osvoji Opel Mokku!

5 mobilnih aplikacija koje morate preuzeti prije putovanja

Putovanje bez aplikacija danas je potpuno nezamislivo. I ne mislimo pri tomu samo na one standardne servise poput Bookinga i Airbnba za rezerviranje smještaja, Google Tripsa, turističke agencije na dlanu ili aplikacije za navigaciju poput Wazea. Postoji pregršt drugih, manje poznatih aplikacija koje će vam smanjiti nervozu prije, tijekom i nakon putovanja, a da toga niste bili ni svjesni.

aplikacije-za-putovanja

1. PackPoint

Pakiranje je vjerojatno najstresniji dio putovanja. Ako ponesete previše stvari, teglit ćete ih putem i biti živčani zbog toga. Ako ih ponesete premalo, naljutit ćete se sami na sebe – jer kako ste uopće mogli pomisliti da u London putujete bez kišobrana. PackPoint je aplikacija koja će vas riješiti te brige. Riječ je o organizatoru koji će vam preporučiti što da ponesete ovisno o tomu koliko će dugo trajati i kakvu vremensku prognozu možete očekivati na putovanju.

2. Trail Wallet

Uz pravilno pakiranje izbjeći ćete stres prije putovanje, a Trail Wallet pomoći će vam da se ne izbezumite (čitaj: uvalite u financijske nevolje) tijekom putovanja. Ova aplikacija pratit će koliko trošite na putovanju. Princip rada je vrlo jednostavan – odredite si dnevni budžet, unesite iznos svakog računa koji dobijete. Potkraj dana vidjet ćete jeste li se razmahali ili vam je ostalo dovoljno za još jedan sladoled, pivo ili posjet muzeju.

3. Kayak

Kayak je tražilica za najpovoljnije letove, hotele, vlakove, rent-a-car, krstarenja i paket-aranžmane i kao takav idealan je za putnike koji nemaju unaprijed zacrtan plan putovanja, nego žele istražiti što veći broj mogućnosti. Jedna od zanimljivih opcija svakako su i dinamične mape. Na njima se može vidjeti gdje vam je najbliži najjeftiniji hotel ili rent-a-car, ali i koji su kvartovi najbolji za šoping, hranu ili razgledavanje. Dakako, tu su i raznorazni popusti, akcije i slično što vam može pomoći u smanjenju troškova putovanja.

4. Rome2Rio

Baš kao i s Kayakom, s Rome2Rio možete pronaći povoljan smještaj, rent-a-car ili lokalne atrakcije, no ono što ga čini posebnim je usporedba cijena i vremena putovanja najčešće dostupnih oblika prijevoza. Pojednostavljeno, Rome2Rio izračunat će vam koliko vam novca i vremena treba od točke A do točke B automobilom, autobusom, vlakom ili avionom. Moguće su i kombinacije, primjerice autobusa i vlaka, koje će pravi avanturisti svakako znati cijeniti.

5. XE Currency Converter

Po mnogima najbolja aplikacija za tečaj jednostavno, intuitivno i točno radi ono što joj je posao – prikazuje tečaj. Istovremeno možete pratiti čak 10 različitih valuta, što je vjerojatno više nego što će vam trebati na putovanju, ali u ovom slučaju od viška glava ne boli.

 

Usporedite i odaberite najpovoljniju mobilnu tarifu! →