EU iskaznica nije zamjena za putno osiguranje

Od  prosinca je povećan interes građana koji putuju na skijanje i koji se pribojavaju dodatnih troškova u slučaju nezgode.

Hrvatski građani još su u nedoumici je li potrebno putno osiguranje ukoliko posjeduju Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO). Iz Croatia osiguranja poručuju kako ta iskaznica ne zamjenjuje putno osiguranje.

Naime, EKZO ne pokriva trošak spašavanja, a u nekim državama ne pokriva niti trošak hitne pomoći. Liječenje je besplatno samo u državnim bolnicama dok se na uz skijališta uglavnom nalaze privatne klinike. Također, EKZO ne pruža ni pomoć lociranja najbliže liječničke ustanove 24 sata dnevno.

Policu putnog osiguranja možete ugovoriti za 50-ak kuna i izbjeći nepotrebne troškove u inozemstvu.

Iz Croatia osiguranja upozoravaju na visoke troškove koje može izazvati nezgoda na skijalištu. Primjer iz prakse je slučaj skijaša iz Francuske, kojega je trošak spašavanja, hitne pomoći, liječničkog pregleda, hospitalizacije i prijevoz u domovinu bez EKZO-a stajao čak 101.878 kuna. Uz iskaznicu EKZO-a trošak se može kretati u rasponu od 5300 kn do 77.500 kuna. Ovi iznosi su u potpunosti pokriveni putnim zdravstvenim osiguranje Croatia osiguranja za cijenu police od već 57,52 kn.

Usporedite cijene životnog osiguranja, autoosiguranja i osiguranja imovine te dodatnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja uz kompare.hr kalkulator.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber