fbpx

EU iskaznica nije zamjena za putno osiguranje

Od  prosinca je povećan interes građana koji putuju na skijanje i koji se pribojavaju dodatnih troškova u slučaju nezgode.

Hrvatski građani još su u nedoumici je li potrebno putno osiguranje ukoliko posjeduju Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO). Iz Croatia osiguranja poručuju kako ta iskaznica ne zamjenjuje putno osiguranje.

Naime, EKZO ne pokriva trošak spašavanja, a u nekim državama ne pokriva niti trošak hitne pomoći. Liječenje je besplatno samo u državnim bolnicama dok se na uz skijališta uglavnom nalaze privatne klinike. Također, EKZO ne pruža ni pomoć lociranja najbliže liječničke ustanove 24 sata dnevno.

Policu putnog osiguranja možete ugovoriti za 50-ak kuna i izbjeći nepotrebne troškove u inozemstvu.

Iz Croatia osiguranja upozoravaju na visoke troškove koje može izazvati nezgoda na skijalištu. Primjer iz prakse je slučaj skijaša iz Francuske, kojega je trošak spašavanja, hitne pomoći, liječničkog pregleda, hospitalizacije i prijevoz u domovinu bez EKZO-a stajao čak 101.878 kuna. Uz iskaznicu EKZO-a trošak se može kretati u rasponu od 5300 kn do 77.500 kuna. Ovi iznosi su u potpunosti pokriveni putnim zdravstvenim osiguranje Croatia osiguranja za cijenu police od već 57,52 kn.

Usporedite cijene životnog osiguranja, autoosiguranja i osiguranja imovine te dodatnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja uz kompare.hr kalkulator.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!