5 stvari bez kojih ne želite putovati zimi

Globalnom zatopljenju unatoč, zime (još uvijek) nisu izumrle. Djeca ih obožavaju zbog Djeda Božićnjaka i sanjkanja, dok se roditelji i dalje muče s jutarnjim ulascima u smrznuta vozila i klizanjem po zaleđenim cestama.

Kao savjesni vozači, zakonski neophodnu zimsku opremu ionako uvijek imate pri sebi, no koliko god uživali za volanom, prema zimi u najmanju ruku gajite skepticizam. Ipak, uz naš popis korisnih predmeta vaši osjećaji prema najhladnijem godišnjem dobu, ako ništa drugo, barem neće eskalirati u mržnju.

1) Strugalica za led

Koliko god struganje srećke izazivalo slatku neizvjesnost zbog potencijalnog dobitka, strugalica za led pružit će vam siguran dobitak baš svaki put. Kompaktna i cjenovno povoljna, dostupna je svakom džepu i stane u svaki pretinac. Vidljivost koju ćete dobiti rabeći je, osnovni je preduvjet za svaku zimsku vožnju.

2) Pun akumulator

Možemo raspravljati o tomu je li čaša poluprazna ili polupuna, ali akumulator tijekom zime ne smije biti niti poluprazan niti polupun. Zbog niskih temperatura sporije se puni i daje manje energije. Usto, upravo zimi velik dio električne energije troši se na grijanje stražnjeg stakla, ventilatore i rasvjetu, a u luksuznijim paketima opreme i sjedala. Naravno, više energije potrebno je i za samo paljenje motora, pogotovo kada je riječ o onim dizelskim. Ne kaže se bez razloga da akumulatori ljeti stare, a zimi umiru, stoga odvojite par minuta za provjeru.

3) Pun spremnik goriva

Preporučiti nekome da ima pun spremnik goriva otprilike je jednako kao i preporučiti nekome da bi trebao imati dobar posao – preporuka je to koja se podrazumijeva sama po sebi, ali koju nije uvijek jednostavno provesti u djelo. Vožnja s praznim spremnikom nije preporučljiva niti tijekom ostalih godišnjih doba, jer prljavština koja se krije na dnu može prouzročiti skupe kvarove. Ipak, zima je posebno osjetljiva jer nije isto ostati bez goriva na topao, sunčan dan ili u četiri sata ujutro usred šume u prosincu.

4) Topla dekica

Srećica je topla dekica! Uzrečica je to Charlieja Browna, jednog od najpoznatijih stripovskih likova koja je itekako primjenjiva na zimu. Iako bismo bili najsretniji da je ne moramo koristiti, na stražnjim sjedalima neće zauzimati previše prostora, a ako već negdje zaglavite zbog duljeg zastoja ili mećave, bit ćete ponosni na sebe što ste se sjetili držati je u vozilu.

5) Sprej za krpanje guma

Na temperaturama ispod ništice gume mijenjaju samo junaci iz akcijskih filmova. Volite li svoje prste i živce, taj opasni posao u zimskim mjesecima prepustite spreju za krpanje guma. U onom gorem slučaju, tako popunjena guma koristit će vam samo da sigurno stignete do najbližeg vulkanizera. U optimističnom scenariju, bez obzira što je zapunjena, vješt vulkanizer uspjet će vam zakrpati gumu i spasiti vas od nezanemarivog troška nabavke novih pneumatika.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber