Želite ugodno živjeti? Štedite!

Ako ste vi ili netko od vaših prijatelja pod utjecajem ovih loših navika, možda vam nekoliko činjenica pomogne da ih zamijenite jednom dobrom navikom – štednjom.

Štednja je temelj svih ostalih financijskih aktivnosti u životu. Bezbrižan život lakše ostvaruju uspješne i odgovorne osobe. Važno je samo da što ranije shvatimo i prihvatimo da nas financije prate kroz cijeli život. Trenuci kao što su rođenje djeteta, školovanje, vjenčanje, bolovanje, kupovina nekretnine, rastava, putovanje, mirovina… zahtijevaju planiranje i novac. Bolje je da do njega dođete štednjom nego zaduživanjem.

Štednja podrazumijeva financijsku neovisnost. A financijska neovisnost pomaže i u ostvarivanju svih drugih sloboda. Bez dugova i u plusu lakše se živi, dok zloupotrebljeni minusi, krediti i dugovi od nas stvaraju robove.

Lijepe stvari lakše su dostupne uz štednju. Putovanje života, bavljenje omiljenim hobijem ili oplemenjeni životni prostor sasvim su dobar poticaj za štednju.

I ružne trenutke lakše prebrodimo uz stabilne financije. Bolest, otkaz ili smrt člana obitelji zasigurno su emotivno teške situacije. Kad ih već ne možemo izbjeći, možemo ih proživjeti dostojanstveno, bez napornih financijskih frustracija te egzistencijalnog straha i tjeskobe zbog troškova koje one donose.

Osobe koje štede imaju više samopouzdanja od onih koje su u dugovima. Osim toga, lakše im je pozitivno razmišljati čak i u teškim životnim situacijama.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!