Ulaganje u zlato kroz Erste Zlatni depozit+

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) od danas je u svoju ponudu uvrstila štedno-investicijski proizvod vezan uz kretanje cijene zlata – Erste Zlatni depozit+. Proizvod je namijenjen građanima, a riječ je o strukturiranom depozitu s elementima sigurne štednje te mogućnosti ostvarenja dodatnog prinosa, ovisno o kretanju cijene zlata. Za razliku od ulaganja u investicijsko zlato ili druge oblike ulaganja, kod ulaganja u Erste Zlatni depozit+ ne postoji rizik gubitka uložene glavnice, a garantirana je i fiksna kamata od 0,10%.

Maksimalni prinos nije ograničen, već ovisi o tržišnim kretanjima cijene zlata. Prinos zlata utvrđuje se korištenjem prosječne cijene zlata kroz razdoblje od 12 mjeseci, na koliko se depozit ugovara. Stopa sudjelovanja u prinosu za klijenta iznosi 40%, a u slučaju porasta cijene zlata u odnosu na početnu (1.604,00 američkih dolara), uvećava se i prinos koji klijent dobiva na svoj depozit. Stopa sudjelovanja od 40% znači da će klijent, u hipotetskom slučaju da cijena zlata naraste za, primjerice, 15%, ostvariti prinos na depozit u ukupnom iznosu od 6%, na što se nadovezuje zagarantirani prinos na osnovu fiksne kamatne stope od 0,10%. S druge strane, ukoliko prosječna cijena zlata kroz razdoblje trajanja depozita bude manja u odnosu na onu u trenutku ugovaranja, ulagaču je garantiran cijeli iznos glavnice uvećan za fiksnu kamatu. Minimalan ulog za klijenta iznosi 1.000,00 eura, na rok od jedne godine. Erste Zlatni depozit+ plasirat će se u tranšama, a upis prve tranše moguć je od 9. srpnja 2012. godine.

Erste Zlatni depozit+ prvi je takav bančin proizvod vezan uz kretanje cijene zlata te prvi takvih karakteristika na hrvatskom tržištu.

„Tijekom krize cijena zlata tradicionalno raste, pa se u posljednje vrijeme pokazala potreba za nadopunjavanjem bankarske ponude i mogućnošću nekog oblika ulaganja u zlato. S obzirom da Hrvatskoj ulaganje u investicijsko zlato nije uobičajeno zbog velikih financijskih opterećenja, ovakav proizvod predstavlja atraktivnu alternativu. Dodatna prednost ovog štedno-investicijskog proizvoda odnosi se na 100% povrata uložene glavnice, uz garantirano pripisivanje fiksne kamate, bez obzira na kretanje cijene zlata“, rekao je Neven Kaić, direktor Direkcije prodaje i brokerskih poslova.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38