Ulaganje u zlato kroz Erste Zlatni depozit+

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) od danas je u svoju ponudu uvrstila štedno-investicijski proizvod vezan uz kretanje cijene zlata – Erste Zlatni depozit+. Proizvod je namijenjen građanima, a riječ je o strukturiranom depozitu s elementima sigurne štednje te mogućnosti ostvarenja dodatnog prinosa, ovisno o kretanju cijene zlata. Za razliku od ulaganja u investicijsko zlato ili druge oblike ulaganja, kod ulaganja u Erste Zlatni depozit+ ne postoji rizik gubitka uložene glavnice, a garantirana je i fiksna kamata od 0,10%.

Maksimalni prinos nije ograničen, već ovisi o tržišnim kretanjima cijene zlata. Prinos zlata utvrđuje se korištenjem prosječne cijene zlata kroz razdoblje od 12 mjeseci, na koliko se depozit ugovara. Stopa sudjelovanja u prinosu za klijenta iznosi 40%, a u slučaju porasta cijene zlata u odnosu na početnu (1.604,00 američkih dolara), uvećava se i prinos koji klijent dobiva na svoj depozit. Stopa sudjelovanja od 40% znači da će klijent, u hipotetskom slučaju da cijena zlata naraste za, primjerice, 15%, ostvariti prinos na depozit u ukupnom iznosu od 6%, na što se nadovezuje zagarantirani prinos na osnovu fiksne kamatne stope od 0,10%. S druge strane, ukoliko prosječna cijena zlata kroz razdoblje trajanja depozita bude manja u odnosu na onu u trenutku ugovaranja, ulagaču je garantiran cijeli iznos glavnice uvećan za fiksnu kamatu. Minimalan ulog za klijenta iznosi 1.000,00 eura, na rok od jedne godine. Erste Zlatni depozit+ plasirat će se u tranšama, a upis prve tranše moguć je od 9. srpnja 2012. godine.

Erste Zlatni depozit+ prvi je takav bančin proizvod vezan uz kretanje cijene zlata te prvi takvih karakteristika na hrvatskom tržištu.

„Tijekom krize cijena zlata tradicionalno raste, pa se u posljednje vrijeme pokazala potreba za nadopunjavanjem bankarske ponude i mogućnošću nekog oblika ulaganja u zlato. S obzirom da Hrvatskoj ulaganje u investicijsko zlato nije uobičajeno zbog velikih financijskih opterećenja, ovakav proizvod predstavlja atraktivnu alternativu. Dodatna prednost ovog štedno-investicijskog proizvoda odnosi se na 100% povrata uložene glavnice, uz garantirano pripisivanje fiksne kamate, bez obzira na kretanje cijene zlata“, rekao je Neven Kaić, direktor Direkcije prodaje i brokerskih poslova.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber