Trikovi za zabavno i brzo putovanje s djecom

Obiteljski izlet automobilom, točnije putovanje s djecom katkad zna biti prava noćna mora. No, čak i to je moguće pretvoriti u neopisivo zabavnu aktivnost.

putovanje s djecom

Djeca nisu pretjerano strpljiva. Znate i sami da čim sjednu u auto pitaju koliko će se još dugo voziti. I onda to ponavljaju svake minute. Kada im pak odgovorite s „Još pet minuta“, njima to apsolutno ništa ne znači.

Evo kako ih ipak zabaviti i kako da vožnja s djecom prođe što bezbolnije, a time i što brže.

Putovanje s djecom traži kreativnost

Kako biste klincima odagnali misli, potrebno im je promijeniti fokus s pitanja o duljini putovanja na nešto drugo. I to po mogućnosti na nešto dovoljno zabavno da ih „drži” do kraja putovanja. Ili barem dok ne zaspu.

Recite im da prate prometne znakove, da gledaju u prirodu i traže životinje, da prate oblake… Ili im jednostavno pričajte priču o mjestima kroz koja vozite. Kreativnost je nešto što vam je itekako potrebno kada putujete s djecom.

Možete se igrati, ali ograničeno

Igranje tijekom vožnje prilično je ograničeno. Riječ je o malom prostoru u kojemu gotovo da ne možete niti zamahnuti rukom, a kamoli se kretati. Usto, nema ni stolića za kartanje ili društvene igre.

Mališane ćete morati zabaviti samo koristeći glas i maštu. Nemate prevelik arsenal na raspolaganju, ali vrijedi pokušati. Uvijek se možete igrati bezvremenskog „Kalodonta“, asocijacija i sličnih igara. Evo još nekih igara koje možete iskoristiti u vožnji.

Igra “Što je pokraj ceste”

Tijekom putovanja prolazit ćete pored raznih objekata. Tu su prometni znakovi, različita vozila iz suprotnog smjera, kuće, zgrade i slično.

U igri „Što je pokraj ceste” zamislit ćete jedan od objekata koji ste vidjeti, a ostalima ćete samo reći koje je boje. Oni će samo temeljem te informacije morati pogoditi što ste vidjeli.

Vesele tablice uvijek su dobrodošle

Uz malo mašte čak i registarske oznake vozila u prolazu mogu poslužiti kao inspiracija. U „Veselim tablicama” cilj je izmisliti rečenicu koja će imati početna slova kao ona na tablici. Primjerice, BJ327C možete pretvoriti u „Baka Jela ima 327 cipela“. S ovom igrom će sigurno svaka vožnja proletjeti u trenu.

Kreativni načini za spavanac

Imate li sreće, djeca će nakon malo igre sama zaspati i u najboljem slučaju prespavati najveći dio putovanja. Naravno, rijetka su ona djeca koja doista poslušaju roditelje kada im predlože spavanac. Doduše, i razumljivo je. Čitav taj svijet koji prolazi pored njihovih očiju dok se voze zavaljeni u sjedalice previše je zanimljiv da ga propuste.

Stoga, predložite im da odmore oči ili da zadrijemaju jer će im to dati dodatnu brzinu s kojom će putovati najbrže ikad.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber