Trikovi za zabavno i brzo putovanje s djecom

Obiteljski izlet automobilom, točnije putovanje s djecom katkad zna biti prava noćna mora. No, čak i to je moguće pretvoriti u neopisivo zabavnu aktivnost.

putovanje s djecom

Djeca nisu pretjerano strpljiva. Znate i sami da čim sjednu u auto pitaju koliko će se još dugo voziti. I onda to ponavljaju svake minute. Kada im pak odgovorite s „Još pet minuta“, njima to apsolutno ništa ne znači.

Evo kako ih ipak zabaviti i kako da vožnja s djecom prođe što bezbolnije, a time i što brže.

Putovanje s djecom traži kreativnost

Kako biste klincima odagnali misli, potrebno im je promijeniti fokus s pitanja o duljini putovanja na nešto drugo. I to po mogućnosti na nešto dovoljno zabavno da ih „drži” do kraja putovanja. Ili barem dok ne zaspu.

Recite im da prate prometne znakove, da gledaju u prirodu i traže životinje, da prate oblake… Ili im jednostavno pričajte priču o mjestima kroz koja vozite. Kreativnost je nešto što vam je itekako potrebno kada putujete s djecom.

Možete se igrati, ali ograničeno

Igranje tijekom vožnje prilično je ograničeno. Riječ je o malom prostoru u kojemu gotovo da ne možete niti zamahnuti rukom, a kamoli se kretati. Usto, nema ni stolića za kartanje ili društvene igre.

Mališane ćete morati zabaviti samo koristeći glas i maštu. Nemate prevelik arsenal na raspolaganju, ali vrijedi pokušati. Uvijek se možete igrati bezvremenskog „Kalodonta“, asocijacija i sličnih igara. Evo još nekih igara koje možete iskoristiti u vožnji.

Igra “Što je pokraj ceste”

Tijekom putovanja prolazit ćete pored raznih objekata. Tu su prometni znakovi, različita vozila iz suprotnog smjera, kuće, zgrade i slično.

U igri „Što je pokraj ceste” zamislit ćete jedan od objekata koji ste vidjeti, a ostalima ćete samo reći koje je boje. Oni će samo temeljem te informacije morati pogoditi što ste vidjeli.

Vesele tablice uvijek su dobrodošle

Uz malo mašte čak i registarske oznake vozila u prolazu mogu poslužiti kao inspiracija. U „Veselim tablicama” cilj je izmisliti rečenicu koja će imati početna slova kao ona na tablici. Primjerice, BJ327C možete pretvoriti u „Baka Jela ima 327 cipela“. S ovom igrom će sigurno svaka vožnja proletjeti u trenu.

Kreativni načini za spavanac

Imate li sreće, djeca će nakon malo igre sama zaspati i u najboljem slučaju prespavati najveći dio putovanja. Naravno, rijetka su ona djeca koja doista poslušaju roditelje kada im predlože spavanac. Doduše, i razumljivo je. Čitav taj svijet koji prolazi pored njihovih očiju dok se voze zavaljeni u sjedalice previše je zanimljiv da ga propuste.

Stoga, predložite im da odmore oči ili da zadrijemaju jer će im to dati dodatnu brzinu s kojom će putovati najbrže ikad.

Usporedite osiguranja, kupite online i uštedite. Kliknite! →

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber