Struja ipak može biti jeftinija!

Dok su nas prije samo godinu dana uvjeravali kako je poskupljenje električne energije neminovno, jedino o čemu smo razmišljali bile su metode uštede.  Unatoč raznim savjetima za uštedu električne energije, iznosi na računima se nisu smanjili, a upravo trošak električne energije zauzima veliki dio mjesečnih režijskih troškova svakog kućanstva.
Ovih je dana aktualna tema ulazak novog ponuđača električne energije na hrvatsko tržiše koji će prodavati 30% povoljniju električnu energiju, uz mogućnost da mjesec dana uslugu koristite besplatno.  Manje je poznato da  slovenska tvrtka GEN-I d.o.o.  na našem tržištu posluje od 2006., a svoje usluge od 2010. godine nudi velikim potrošačima. GEN-I je član grupacije GEN-I koja posluje na 18 različitih europskih tržišta električne energije. Navode kako je stečeno znanje i iskustvo rezultiralo nižom cijenom električne energije.

Usporedba cijena

Tablica: usporedba cijena kWh prema vrsti tarifnog obračuna

Iskazane cijene odnose se isključivo na kWh, a ukupan iznos koji plaćate objedinjuje i ostale troškove kao što su naknade na čiju visinu ponuđači nemaju direktan utjecaj. Ako uzmemo u obzir da prosječna godišnja potrošnja električne energije u kućanstvu iznosi 3.500 kW, moguće je ostvariti uštedu od 390 do 430 kuna, ovisno o načinu obračuna (dvotarifno ili jednotarifno brojilo). HEP najavljuje korigiranje cijena kroz pakete koji će biti namjenjeni specifičnim potrebama tržišta, a još jedan od izglednih ponuđača je i Hrvatski Telekom koji najvaljuje širenje poslovanja na trgovinu električnom energijom.

Kako možete promjeniti dobavljača?
Kućanstva na području RH, koja su uvrštena u tarifne modele bijeli (dvotarifno mjerenje) i plavi (jednotarifno mjerenje) mogu promijeniti opskrbljivača, bez bilo kakvih promjena mjerne opreme (brojila) na obračunskom mjernom mjestu.
Tarifni model moguće je promijeniti jedanput godišnje, nakon isteka 12 mjeseci od zadnje promjene, ako su na mjernom mjestu osigurani tehnički preduvjeti potrebni za mjerenje potrošene električne energije prema odabranom tarifnom modelu.
Za promjenu dobavljača ne naplaćuju se nikakve naknade ili penali, a također nema ni fizičke intervencije u mreži, kao ni ograničenja s ugovorom.

Što možemo očekivati u budućnosti?
Prema riječima stručnjaka, u budućnosti možemo očekivati ulazak još nekoliko opskrbljivača koji će u početku nuditi dampinške cijene kako bi na taj način preuzeli određeni tržišni udio. Ono što HEP – u ide u korist je dugogodišnja tradicija, povjerenje potrošača u kvalitetu usluge i nespremnost na promjene, pogotovo kad se radi o tako važnoj stvari kao što je električna energija. U svakom slučaju, dobra vijest je da se potrošačima nudi mogućnost izbora opskrbljivača te na taj način i mogućnost smanjenja mjesečnih troškova.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber