Stručni savjeti na financijskom tržištu

Odaberite sami na kompare.hr
Osim odgovorne procjene vlastitih želja i mogućnosti, važno je dobro poznavati cjelokupnu ponudu tržišta. Pametno je koristiti javno dostupne servise kao što je kompare.hr koji jednostavno i objektivno uspoređuje najrazličitije financijske proizvode na tržištu, a korisnicima omogućuje direktan i besplatan pristup ugovaranju najrazličitijih financijskih usluga.

Pomoć osobnih bankara
Osobni bankar vam može na stručan način pomoći da upravljate svojim financijama i investicijama, no on nije potpuno neovisan. Dužnost im je pratiti i kretanja na ostatku tržišta i proizvode konkurencije, no svojim će savjetima klijenta vezati uz svoju bankarsku grupaciju. Usluge osobnog bankara besplatne su i uglavnom dostupne svim klijentima.

Svefinancijski savjetnici – objektivni ali ne dovoljno stručni
Svefinancijski savjetnici surađuju s raznim bankama, osiguranjima i štedionicama, što im daje određenu razinu objektivnosti i neovisnosti. No, iako im je dužnost redovito i kontinuirano educirati se na svim financijskim područjima, većina njih samo su privremeni honorarni zaposlenici. Ukoliko naiđete na neiskusnog savjetnika, nećete imati velike koristi, no savjetnik koji je u ovakvom poslu dulji niz godina može imati veliko iskustvo i znanje iz svih područja financija te će vam biti od velike pomoći.

Investicijski savjetnici za velike ulagače
Investicijski savjetnici prate stanje na različitim tržištima novca, dionica, državnih vrijednosnica i slično. Njihovo poslovanje je regulirano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira, a odgovorni su i Komisiji za vrijednosne papire RH. Malim ulagačima ovakva vrsta savjetnika uglavnom je financijski nedostupna no njihove usluge najčešće koriste trgovačka društva i veliki ulagači.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!