Na što troše muškarci

Ako je vjerovati pričama iz davnina, muškarci su nekada išli u lov, ciljano tražili plijen i hvatali ga, dok su žene, hodajući uokolo, sakupljale ono što im je bilo na raspolaganju. Istraživanje koje je provelo University of Pennsylvania tvrdi da je i danas slična situacija. Urbani mitovi govore da žene uglavnom najradije troše na krpice – cipele, torbe, odjeću, te kozmetiku. Kako to rade muškarci i kako mogu uštedjeti?

Hrana

Da, muškarci troše na hranu. No, ne u marketima i na tržnicama, već u restoranima, zalogajnicama i dostavama gotove hrane. Ne treba generalizirati jer znamo muškarce koji odlično kuhaju i rado jedu doma, no većina njih radije će se odlučiti za ćevape ili pizzu nego za spravljanje zdravog obroka u vlastitoj kuhinji. Prijedlog za uštedu: za zdrav i hranjivi obrok ne treba vam posebna škola. Bacite se na proučavanje jednostavnih jela, organizirajte si jednom tjedno dostavu svježih namirnica na kućna vrata i krenite kuhati. Uobičajena dostava (neko mesno jelo + salata + neko piće) može vas koštati oko 80 kuna. Za isto takvo jelo kod kuće, potrebno vam je barem upola manje novca.

Gadgeti

Muškarci vole elektroničke igračke – sve što je povezano sa zvukom i slikom. Za razliku od žena, spremni su potrošiti više jer im je važnija vrhunska kvaliteta proizvoda. Osim toga, najvažnije im je da imaju baš aktualno, zadnje i najsuvremenije izdanje voljenog gadgeta. Prijedlog za uštedu: ono što je danas aktualno, za mjesec dana više nije. Smirite strasti i odgodite kupovinu ili kupujte rabljeno preko oglasnika ili raznih aukcija. Na taj način po gadgetu možete uštedjeti i nekoliko stotina kuna.

Utakmice

Cijena najpovoljnije karte za neku od utakmica u Poljskoj je 30 eura. Odlučite li se putovati na neku od utakmica, računajte i na obroke, spavanje, transport. Sveukupno, ne možete proći ispod 2.000 kuna po utakmici. Zanimaju li vas drugi sportovi poput hokeja, rukometa ili tenisa, možete proći nešto povoljnije. Primjerice, karte za ATP Croatia Open u Umagu možete nabaviti po cijeni od 50 pa sve do 500 kuna. Prijedlog za uštedu: planirajte odlaske na sportske evente. Ne trebate biti baš na svima. Karte probajte nabavljati preko prijatelja, sponzorstava, nagradnih igara. Ponekad odlučite ostati doma i uživati opušteno u TV prijenosu. A ako vam je stalo do ‘live’ izvedbe i ugođaja, možda će vam i utakmica NK Klinča Selo – NK Horvati biti sasvim dovoljna za dizanje adrenalina i neko sasvim novo iskustvo.

Automobili

O, da, i žene vole automobile, ali to je sasvim drukčija vrsta ljubavi. Muškarci se uglavnom pale ili na one nove, ili na one nabrijane. Prijedlog za uštedu: ako već ne možete odoljeti konjima i kubicima, smanjite strasti i uključite mozak. Odaberite automobil koji manje troši, potrudite se pronaći pouzdano rabljeno vozilo umjesto kupiti novo na kredit, birajte vozila koja imaju povoljniju cijenu goriva, rezervnih dijelova i autoosiguranja.

Teretane i ostali klubovi

Vježbanje u teretani može vas mjesečno koštati od 150, pa sve do 500 i više kuna. Odlučite li se uz to i na poseban način prehrane te dodatke prehrani, mjesečni trošak penje se na preko 1000 kuna. Odlučite li se za članstvo u nekom drugom klubu, primjerice, bajkerskom, opet ćete plaćati neku članarinu, biti obavezni pohađati razne moto susrete i pritom opet trošiti na ulaznicu, piće, hranu, smještaj… Prijedlog za uštedu: umjesto vezivanja za klub, probajte biti ‘freerider’ ili ‘free-neštodrugo’. Osim što ćete uštedjeti novac, možete uživati u slobodi vlastitog odabira kako ćete, gdje i što raditi, vježbati, provoditi slobodno vrijeme.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber