Na što troše muškarci

Ako je vjerovati pričama iz davnina, muškarci su nekada išli u lov, ciljano tražili plijen i hvatali ga, dok su žene, hodajući uokolo, sakupljale ono što im je bilo na raspolaganju. Istraživanje koje je provelo University of Pennsylvania tvrdi da je i danas slična situacija. Urbani mitovi govore da žene uglavnom najradije troše na krpice – cipele, torbe, odjeću, te kozmetiku. Kako to rade muškarci i kako mogu uštedjeti?

Hrana

Da, muškarci troše na hranu. No, ne u marketima i na tržnicama, već u restoranima, zalogajnicama i dostavama gotove hrane. Ne treba generalizirati jer znamo muškarce koji odlično kuhaju i rado jedu doma, no većina njih radije će se odlučiti za ćevape ili pizzu nego za spravljanje zdravog obroka u vlastitoj kuhinji. Prijedlog za uštedu: za zdrav i hranjivi obrok ne treba vam posebna škola. Bacite se na proučavanje jednostavnih jela, organizirajte si jednom tjedno dostavu svježih namirnica na kućna vrata i krenite kuhati. Uobičajena dostava (neko mesno jelo + salata + neko piće) može vas koštati oko 80 kuna. Za isto takvo jelo kod kuće, potrebno vam je barem upola manje novca.

Gadgeti

Muškarci vole elektroničke igračke – sve što je povezano sa zvukom i slikom. Za razliku od žena, spremni su potrošiti više jer im je važnija vrhunska kvaliteta proizvoda. Osim toga, najvažnije im je da imaju baš aktualno, zadnje i najsuvremenije izdanje voljenog gadgeta. Prijedlog za uštedu: ono što je danas aktualno, za mjesec dana više nije. Smirite strasti i odgodite kupovinu ili kupujte rabljeno preko oglasnika ili raznih aukcija. Na taj način po gadgetu možete uštedjeti i nekoliko stotina kuna.

Utakmice

Cijena najpovoljnije karte za neku od utakmica u Poljskoj je 30 eura. Odlučite li se putovati na neku od utakmica, računajte i na obroke, spavanje, transport. Sveukupno, ne možete proći ispod 2.000 kuna po utakmici. Zanimaju li vas drugi sportovi poput hokeja, rukometa ili tenisa, možete proći nešto povoljnije. Primjerice, karte za ATP Croatia Open u Umagu možete nabaviti po cijeni od 50 pa sve do 500 kuna. Prijedlog za uštedu: planirajte odlaske na sportske evente. Ne trebate biti baš na svima. Karte probajte nabavljati preko prijatelja, sponzorstava, nagradnih igara. Ponekad odlučite ostati doma i uživati opušteno u TV prijenosu. A ako vam je stalo do ‘live’ izvedbe i ugođaja, možda će vam i utakmica NK Klinča Selo – NK Horvati biti sasvim dovoljna za dizanje adrenalina i neko sasvim novo iskustvo.

Automobili

O, da, i žene vole automobile, ali to je sasvim drukčija vrsta ljubavi. Muškarci se uglavnom pale ili na one nove, ili na one nabrijane. Prijedlog za uštedu: ako već ne možete odoljeti konjima i kubicima, smanjite strasti i uključite mozak. Odaberite automobil koji manje troši, potrudite se pronaći pouzdano rabljeno vozilo umjesto kupiti novo na kredit, birajte vozila koja imaju povoljniju cijenu goriva, rezervnih dijelova i autoosiguranja.

Teretane i ostali klubovi

Vježbanje u teretani može vas mjesečno koštati od 150, pa sve do 500 i više kuna. Odlučite li se uz to i na poseban način prehrane te dodatke prehrani, mjesečni trošak penje se na preko 1000 kuna. Odlučite li se za članstvo u nekom drugom klubu, primjerice, bajkerskom, opet ćete plaćati neku članarinu, biti obavezni pohađati razne moto susrete i pritom opet trošiti na ulaznicu, piće, hranu, smještaj… Prijedlog za uštedu: umjesto vezivanja za klub, probajte biti ‘freerider’ ili ‘free-neštodrugo’. Osim što ćete uštedjeti novac, možete uživati u slobodi vlastitog odabira kako ćete, gdje i što raditi, vježbati, provoditi slobodno vrijeme.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber