A što biste rekli na financijski odgoj?

Obrazovanje djece i financije

Englezi će, kako donosi Covered mag, uskoro u školi učiti o financijama. Mnogi će roditelji potvrditi da njihovi klinci i tinejdžeri ne shvaćaju baš najbolje važne stvari oko financija i novca. Kao rezultat mnogih kampanja, od jeseni 2014. škole u Engleskoj u sklopu svog obrazovnog programa, na satovima matematike podučavat će svoje učenike kako upravljati novcem.

Pokaže li se ova metoda učinkovitom, djeca u dobi između 11 i 14 godina učiti će o prirodi i upotrebi novca, osobnim financijama i upravljanju novcem te proizvodima i uslugama u svijetu financija.

Nadalje, u dobi od 14 do 16 godina učiti će o plaćama, porezima, kreditima, kreditnim karticama, financijskim rizicima te ostalim proizvodima i uslugama.

Odnos prema novcu i financijama su još jedna tema o kojoj bi roditelji trebali razgovarati sa svojom djecom, objasniti im najvažnije činjenice te im svojim primjerom pokazati pravi put. Poticaj na štednju, planiranje troškova i upravljanje svojim budžetom već od najranije dobi zasigurno može utjecati na naše mališane te im pomoći da odgovorno i savjesno upravljaju svojim financijama.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!