Stambena štednja idealna je za djecu

Zbog čega je stambena štednja idealan način štednje za djecu?

Stambene štedionice u Austriji postoje već preko 100 godina, dok je u Hrvatskoj prva otvorena prije 13 godina. Iskustva naših susjeda govore da preko 50% stanovnika ima ugovorenu stambenu štednju, a ovakav vid štednje mahom ugovaraju upravo roditelji za svoju djecu.
Da biste postali stambeni štediša, nisu potrebni nikakvi posebni uvjeti – dovoljno je imati svoj matični broj građana.

Osim kamate na štednju koju daje sama stambena štedionica (kreće se u prosjeku oko 3% godišnje), ostvaruje se pravo na 15% državnih poticajnih sredstava. Ona su, međutim, ograničena na maksimalno 750 kuna godišnje, što znači da je optimalan godišnji ulog 5000 kuna. Time se kroz stambenu štednju dobiva solidan godišnji prinos na uloženi novac, jer efektivna kamatna stopa na štednju može iznositi i više od 7% godišnje.
Štedite li kroz stambenu štednju zbog štednje (a ne zbog ostvarivanja prava na povoljniji stambeni kredit), ugovorite stambenu štednju na rok od 5 godina ili više. Naime, u slučaju trajanje štednje dvije, tri ili četiri godine, po završetku štednje treba ili podići stambeni kredit ili se odreći državnih poticajnih sredstava.

Nakon isteka stambene štednje, jednostavno ugovorite novu. Na taj način ćete više puta iskoristiti pravo na državna poticajna sredstva i ostvariti kamatu na štednju.
Stambenu štednju za dijete može ugovoriti bilo tko – roditelj ili staratelj, kumovi ili rođaci. Time je ovaj štedni program i koristan poklon za djetetovo rođenje, krštenje ili rođendan.
Oni koji iz bilo kojih razloga neće moći pratiti ugovorenu dinamiku plaćanja ne trebaju brinuti – nema nikakvih penala za kašnjenje ili neplaćanje. Oni jednostavno neće ostvariti zadani cilj, no sukladno svojim uplatama dobiti će i kamatu i državna poticajna sredstva.
Prije odluke o ugovaranju, svakako usporedite sve stambene štednje i odaberite onu koja vam najbolje odgovara.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber