Splitskoj banci 75 milijuna eura

Europska banka za obnovu i razvitak i Societe Generale Splitska banka udružile su snage u cilju poticanja oporavka i rasta hrvatskog realnog sektora putem paketa financiranja u iznosu od 75 milijuna eura, namjena kojeg je kreditiranje privatnih poduzeća i građana u Hrvatskoj.
Strukturiran u tri tranše, zajam je zamišljen kao podrška općoj strategiji Splitske banke u iduće tri godine. Financiranje će se koristiti za odobravanje kredita privatnim poduzećima i građanima, s osobitim naglaskom na pojačano kreditiranje malih i srednje velikih poduzeća radi jačanja njihove regionalne prisutnosti te financiranje ulaganja s ciljem poboljšanja konkurentnosti, osobito u kontekstu pristupa Hrvatske Europskoj uniji.

Splitska banka, koja je u vlasništvu bankarske grupacije Société Générale i veličinom 6. banka u Hrvatskoj, pruža širok spektar usluga za korporativne i privatne klijente s osobitim naglaskom na mala i srednje velika poduzeća. Ovaj projekt EBRD-a predstavlja podršku Splitskoj banci kao važnom sudioniku hrvatskog bankarskog tržišta, a cilj mu je povećani protok kreditnih sredstava njezinim klijentima u vrijeme kad je kontinuirano dugoročno kreditiranje važno za gospodarski oporavak i rast.

Ova sredstva će doprinjeti rastu osiguravajući dovoljne izvore financiranja za kvalitetne projekte u Hrvatskoj.

“EBRD je vrlo zadovoljna što surađuje sa Societe Generale Splitskom bankom u ovom projektu, čime podržava priliv kreditnih sredstava hrvatskom gospodarstvu u ovom izazovnom razdoblju. Ovaj novi projekt, koji se odvija u okviru Zajedničkog akcijskog plana internacionalnih financijskih institucija za oporavak (Joint IFI Recovery Action Plan) za Središnju i sjeveroistočnu Europu, također će pomoći Societe Generale Splitskoj bancu u diverzificiranju svoje osnove financiranja i podržati srednjeoročnu strategiju razvoja ove banke.” izjavio je Henry Russell, Direktor poslovne grupe za financijske institucije u Europskoj banci za obnovu i razvitak.

Andre – Marc Prudent, predsjednik Uprave Splitske banke dodao je: „Splitska banka je odlučna pri svojoj namjeri da sudjeluje u financiranju razvoja hrvatskog gospodarstva te ovim potpisivanjem upravo potvrđujemo naše nastojanje da, unatoč izazovnom okruženju,  nastavljamo aktivno doprinositi razvoju nudeći svojim klijentima različite mogućnosti financiranja po povoljnim uvjetima. Ova sredstva će doprinjeti rastu osiguravajući dovoljne izvore financiranja za kvalitetne projekte u Hrvatskoj. Također, bez obzira što je Splitska banka dio međunarodne jake bankarske grupacije Societe General, ovaj ugovor pokazuje i to da je Splitska banka sposobna nastupajući i samostalno na međunarodnom tržištu osigurati potrebne izvore za svoj rast. To je bez sumnje i priznanje Hrvatskoj u čijem kontekstu Splitska banka djeluje.“
EBRD je od 2009. godine uložila više od 900 milijuna eura u Hrvatskoj.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber