Sberbank vraća novac klijentima

Sberbank, bivša Volksbanka, u ponudu uvodi Cash back kredite za čiju će urednu otplatu nagrađivati klijente povratom do najviše 10.000 kuna.

Po prvi puta na domaćem tržištu, jedna banka odlučila je ne od klijenata samo uzimati novac, već ga i dijelom vratiti. Sberbank, bivša Volksbanka, u ponudu uvodi ‘Cash back’ kredite za čiju će urednu otplatu nagrađivati klijente povratom do najviše 10.000 kuna.

Radi se o nenamjenskom kreditu u eurima do najviše 15.000 eura uz kamatnu stopu od 8,49 posto do 8,99 godišnje (efektivna 9,3-10,8 posto) na rok otplate od pet ili deset godina. Bude li uredno vraćao kredit, klijentu će banka vratiti do najviše 10 posto odobrenog kredita, a najviše 10.000 kuna. Ako je rok otplate pet godina, povrat može dosegnuti najviše pet posto iznosa kredita.

Primjerice, za zajam od 8.000 eura na pet godina klijent će platiti 9,35 posto efektivne kamatne stope te mjesečno 164 eura anuiteta. Na kraju otplate banci će vratiti ukupno 9.957,77 eura, a može dobiti do najviše 2.996,03 kune povrata.

Na kraju svake godine uredne otplate Sberbank će klijentu isplatiti nagradu na posebni račun, a u slučaju da ne troši taj novac, on se može iskoristiti za prijevremenu otplatu kredita, najavila je čelnica Sberbanka Andrea Kovacz-Wöhry. Prestane li uredno vraćati kredit, primjerice, u sedmoj godini, banka neće isplatiti nagradu do kraja otplate kredite, dakle u naredne tri godine.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!