fbpx

Ranija isplata mirovina u Erste banci

Isplata mirovina umirovljenicima u Erste&Steiermärkische Bank d.d (Erste banka) za srpanj bit će izvršena već sutra, 3. kolovoza, s obzirom da je uobičajeni dan isplate, 5. u mjesecu, neradan dan.

Osim na blagajni, sredstva su umirovljenicima dostupna bez naknade i na više od 600 bankomata Erste banke širom Hrvatske. Klijenti starije životne dobi također mogu, kao i drugi klijenti, koristiti i uslugu plaćanja trajnim nalogom ili koristiti druge, alternativne bankarske kanale (telefonsko, internetsko i mobilno bankarstvo).

Erste banka nastoji izaći u susret svim svojim klijentima, a posebno umirovljenicima, te svaki mjesec osigurava isplatu mirovina 5. u mjesecu, bez obzira na datum službene uplate od strane HZMO-a. Banka tako osigurava redovitost i stabilnost primanja umirovljenika-klijenata Erste banke, koji time lakše mogu planirati troškove i upravljati svojim budžetom.

U Erste banci mirovinu trenutačno prima oko 82 000 umirovljenika, a taj je broj unazad godinu dana blago porastao.

Otvaranje tekućeg računa u Erste banci je za umirovljenike bez naknade, a pritom je potrebno  predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine (ili rješenje o mirovini ukoliko je riječ o tek umirovljenoj osobi). Dopušteno prekoračenje po tekućem računu (tzv. minus po računu) odobrava se već po primitku prve mirovine. Njegova visina određuje se individualno, do maksimalnih 50.000 kuna.

Mjesečna naknada za vođenje tekućeg računa za umirovljenike u Erste banci je povoljnija od redovne naknade i iznosi tri kune mjesečno. Umirovljenici koji svoje mirovine primaju na tekući račun Erste banke imaju i mogućnost realizacije gotovinskog kredita do 4.500 eura na rok od 4 godine i to bez jamaca i garantnog pologa te uz nižu naknadu za obradu kredita.

Ukoliko umirovljenik otvori tekući račun u Erste banci te želi na njega primati mirovinu dovoljno je da broj tekućeg računa preda referentu u ispostavi HZMO-a u njegovom mjestu stanovanja, kako bi promjena bila pravodobna za isplatu sljedeće mirovine. Umirovljenici, državljani Hrvatske, koji primaju mirovinu iz inozemstva  mogu je primati preko deviznog računa u Erste banci.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!