fbpx

Radar-kamere snimile prekršitelje

Nakon što smo objavili mapu radara postavljenih sredinom srpnja, red je da pokrijemo i rezultate novog radarskog sustava u RH. Donosimo vam koliko prekršitelja je novi sustav dosad ulovio.

Skupi fiksni radarski uređaji koji mjere brzinu i automatski prepoznaju registarske pločice su na području Zagreba, Rijeke i Osijeka uslikali prve prekršitelje. U svakom gradu je postavljeno po pet uređaja unutar desetak mogućih lokacija u svakom gradu gdje su postavljene kutije za radare. Ovaj sustav se već nekoliko godina eksperimentalno upotrebljavao na području Splita.

Radar-kamera automatski detektira brzinu vozila, a ustanovi li da je riječ o prekršaju, vozilo i tablica se slikaju i slika se šalje policiji. 

U Zagrebu i okolici je od 20. srpnja zabilježeno 1.352 prekoračenja brzine. Rekorder je vozač koji je na dionici s ograničenjem od 130 km/h upravljao brzinom od čak 227 km/h, dok je unutar naselja, gdje je limit 50 km/h, snimljen vozač koji je jurio 160 km/h.

Na području Rijeke je od 15. srpnja do 12. kolovoza zbog brzine uslikano 939 domaćih vozača, a rekorder snimljen u Kostreni je na dionici gdje je dopušteno 50 km/h, jurio 142 km/h. Osječki vozači su napravili nešto manje prekršaja, odnosno u 23 dana je uslikano 523 vozila. Rekorderi su snimljeni na zapadnoj obilaznici gdje je dozvoljena brzina 90 km/h, a jurili su 159, 163 i 168 km/h.

Lokaciju radar-kamera imate, što reći osim: pazite na brzinu i sigurnost u prometu. Pri nižim brzinama na ‘bržim’ cestama vozači postaju nervozniji te su nesreće češće. Osigurajte se na vrijeme i ugovorite kasko i obvezno auto osiguranje online na kompare.hr

Ugovorite auto osiguranje online! →