Radar-kamere snimile prekršitelje

Nakon što smo objavili mapu radara postavljenih sredinom srpnja, red je da pokrijemo i rezultate novog radarskog sustava u RH. Donosimo vam koliko prekršitelja je novi sustav dosad ulovio.

Skupi fiksni radarski uređaji koji mjere brzinu i automatski prepoznaju registarske pločice su na području Zagreba, Rijeke i Osijeka uslikali prve prekršitelje. U svakom gradu je postavljeno po pet uređaja unutar desetak mogućih lokacija u svakom gradu gdje su postavljene kutije za radare. Ovaj sustav se već nekoliko godina eksperimentalno upotrebljavao na području Splita.

Radar-kamera automatski detektira brzinu vozila, a ustanovi li da je riječ o prekršaju, vozilo i tablica se slikaju i slika se šalje policiji. 

U Zagrebu i okolici je od 20. srpnja zabilježeno 1.352 prekoračenja brzine. Rekorder je vozač koji je na dionici s ograničenjem od 130 km/h upravljao brzinom od čak 227 km/h, dok je unutar naselja, gdje je limit 50 km/h, snimljen vozač koji je jurio 160 km/h.

Na području Rijeke je od 15. srpnja do 12. kolovoza zbog brzine uslikano 939 domaćih vozača, a rekorder snimljen u Kostreni je na dionici gdje je dopušteno 50 km/h, jurio 142 km/h. Osječki vozači su napravili nešto manje prekršaja, odnosno u 23 dana je uslikano 523 vozila. Rekorderi su snimljeni na zapadnoj obilaznici gdje je dozvoljena brzina 90 km/h, a jurili su 159, 163 i 168 km/h.

Lokaciju radar-kamera imate, što reći osim: pazite na brzinu i sigurnost u prometu. Pri nižim brzinama na ‘bržim’ cestama vozači postaju nervozniji te su nesreće češće. Osigurajte se na vrijeme i ugovorite kasko i obvezno auto osiguranje online na kompare.hr

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38