Procijenite koliko “košta” vaše kućanstvo

Imate vrhunsku kolekciju glazbenih CD-ova? Vrijedne umjetnine, skupi usisavač, bakinu srebrninu? Ili, jednostavno želite kvalitetno osigurati svoje stvari? O vrijednosti stvari koje imamo u vlastitom kućanstvu često ne razmišljamo sve dok ne dođe do provale, požara ili poplave. Lako je podcijeniti vrijednost svog doma – baš zato budite temeljiti i sigurni da ste pokriveni u slučaju štete.

Prilikom ugovaranja osiguranja stvari kućanstva, povoljna cijena ne mora nužno značiti i vaše zadovoljstvo u slučaju da do štete uistinu i dođe. Mnogi se nemalo i neugodno iznenade kad prilikom isplate štete ustanove da im iznos ne pokriva niti polovinu stvarne vrijednosti oštećenih ili ukradenih stvari. Možda ste, primjerice, usisavač kupili prije pet godina i čini vam se star, no ukoliko ste ga tada platili nekoliko tisuća eura, to je vrijedan dio vašeg kućanstva. Isto se odnosi na komade namještaja (postoje kreveti koji koštaju 700 kuna, ali i oni koji koštaju 7000 eura), kolekcije knjiga, CD-ova i DVD-ova, nakit, odjeću i obuću, kuhinjsku opremu (posebno na bakine porculanske servise ili obiteljsku srebrninu), razne elektroničke uređaje i igračke, bijelu tehniku, slike, orijentalne tepihe, te ostale umjetnine i antikvitete.

Što točno napraviti?

Vodite evidenciju koja sadrži podatke o točnom nazivu i modelu predmeta, godinu kupnje, točnu cijenu, račune, garancije…
Ukoliko dođe do štete, uzmite u obzir novonabavnu vrijednost koju biste platili za istu takvu stvar. Prije ugovaranja osiguranja utvrdite s osiguravajućom kućom da oni osiguravaju vašu nekretninu i stvari na novu vrijednost.
Fotografirajte ili snimite video svake prostorije u kojoj živite, kao i svaki pojedinačni predmet. Takve snimke pohranite na sigurnom mjestu (ili nekoliko njih) van prostora u kojem živite i koji je osiguran ili još bolje, u „virtualnom svijetu“ u digitalnom formatu.

Podsjetnik – što još može biti vrijedno u vašem kućanstvu?

Obratite pažnju i na: muzičke instrumente, usisavače, ogledala i satove, sportsku opremu, posteljinu, opremu za kampiranje, prtljagu, vrijedna vina… S osiguravateljem potvrdite  je li za neke posebno vrijedne stvari potrebno posebno osiguranje (primjerice, dijamantni nakit ili vrijedne umjetnine).
Najjednostavnije i najočitije stvari mogu biti vrijedne. Primjerice, kolekcija CD-ova (uzmemo li u obzir da ih imate barem 50, a prosječna cijena svakog je 100 kuna, računica je jasna…) ili profesionalnih kuhinjskih noževa ili pribora.
U slučaju kupovine novih stvari redovito ažurirajte svoju evidenciju i po potrebi obavijestite osiguravajuću kuću.
Nemojte podcijeniti, ali nemojte ni precijeniti vrijednost stvari. Naime, u slučaju precijenjene vrijednosti, nepotrebno ćete plaćati previsoku premiju osiguranja.
Mislite i na ono što je dio kućanstva a ne nalazi se nužno u stambenom prostoru. To su primjerice alati i uređaji u dvorištu i vrtu (uređaji, kosilice, motorne pile i ostali alati).

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber