Predivna godina je iza nas – hvala vam!

Oni koji rade, na Badnjak rade skraćeno i žure doma kako bi bili s onima njima najdražim ljudima. I Kompare tim planira isto.

Umjesto da vas maltretiramo nekakvim crnim objavama na današnji dan, podijelit ćemo s vama jedan recept za Božićni ručak i nadamo se da ćete ga mudro upotrijebiti 😉

Purica s mlincima recept kompare.hr

Purica s mlincima (izvor: Coolinarika i potvrda kolegica u Kompare timu)

Potrebno:

  • 1 purica ili 1-2 zabatka
  • ulje ili mast za pečenje (može 50:50)
  • 2 veće jabuke
  • 2-3 klinčića
  • 1 žlica meda
  • 1 dL malo temeljca
  • mlinci

Danas ostavite meso u blago posoljenoj vodi, a sutra izvadite, obrišite i malo posolite. U utrobu purice stavite par klinčića i jabuka, namažite malo izvana medom i prelijte masnoćom. Ako imate zabatak, onda stavite jabuke sa strane.

Stavite peći meso u već zagrijanu pećnicu na tepsiji na 180°C-200°C i stavite žlicu masti ili ulja te zalijte s malo temeljca (do 1dL).

Pri kraju stavite malo folije ili gornji poklopac od tepsije da ne bude prepečeno. U međuvremenu mlince pofurite u blago posoljenoj vodi i ostavite u cjedilu na pari poklopljeno par minuta. Takve mlince stavite u tepsiju u mast 2-3 minute, izvadite na tacnu i posložite narezano meso na mlince.

p.s. tko ne voli med, neka samo stavi jabuke

 

Kompare vam želi lijep i miran Božić proveden u društvu najdražih osoba te ugodno provedene blagdane prije povratka na posao!

Ostavite nam vaše omiljene recepte u komentarima 😉