Oni koji rade, na Badnjak rade skraćeno i žure doma kako bi bili s onima njima najdražim ljudima. I Kompare tim planira isto.
Umjesto da vas maltretiramo nekakvim crnim objavama na današnji dan, podijelit ćemo s vama jedan recept za Božićni ručak i nadamo se da ćete ga mudro upotrijebiti 😉
Purica s mlincima (izvor: Coolinarika i potvrda kolegica u Kompare timu)
Potrebno:
- 1 purica ili 1-2 zabatka
- ulje ili mast za pečenje (može 50:50)
- 2 veće jabuke
- 2-3 klinčića
- 1 žlica meda
- 1 dL malo temeljca
- mlinci
Danas ostavite meso u blago posoljenoj vodi, a sutra izvadite, obrišite i malo posolite. U utrobu purice stavite par klinčića i jabuka, namažite malo izvana medom i prelijte masnoćom. Ako imate zabatak, onda stavite jabuke sa strane.
Stavite peći meso u već zagrijanu pećnicu na tepsiji na 180°C-200°C i stavite žlicu masti ili ulja te zalijte s malo temeljca (do 1dL).
Pri kraju stavite malo folije ili gornji poklopac od tepsije da ne bude prepečeno. U međuvremenu mlince pofurite u blago posoljenoj vodi i ostavite u cjedilu na pari poklopljeno par minuta. Takve mlince stavite u tepsiju u mast 2-3 minute, izvadite na tacnu i posložite narezano meso na mlince.
p.s. tko ne voli med, neka samo stavi jabuke
Kompare vam želi lijep i miran Božić proveden u društvu najdražih osoba te ugodno provedene blagdane prije povratka na posao!
Ostavite nam vaše omiljene recepte u komentarima 😉
Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!