Pozitivan trend poslovanja Erste banke

Erste&Steiermärkische Bank d.d. nastavila je u prvom tromjesečju 2012. godine kontinuitet ostvarivanja pozitivnih financijskih rezultata, unatoč vrlo zahtjevnim tržišnim okolnostima. Ukupna aktiva na dan 31.3.2012. iznosila je 57,6 milijardi kuna, što je za 1,0% više u odnosu na kraj 2011. Unatoč otežanim tržišnim okolnostima, banka je nastavila trend rasta svojih kreditnih aktivnosti te su ukupni krediti i potraživanja od klijenata krajem ožujka 2012. iznosili 39,7 milijardi kuna, što je 0,8% više u odnosu na kraj 2011. godine, kada su iznosili 39,4 milijardi kuna.

Povećanje ukupnih kredita u prvom tromjesečju tekuće godine ponajviše je posljedica povećanja kredita pravnih osoba, dok se krediti stanovništvu nisu značajnije mijenjali u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine. Provođenjem adekvatne poslovne politike te prilagodbom poslovanja objektivnim tržišnim okolnostima, banka je u prva tri mjeseca tekuće godine ostvarila 533 milijuna prihoda iz redovnog poslovanja. Neto dobit u prva tri mjeseca 2012. godine iznosila je 130,4 milijuna kuna, čime je banka zadržala stabilnu razinu profitabilnosti.

S obzirom na opće uvjete u okruženju, banka također dijeli teret ozbiljnosti cjelokupne ekonomske situacije, što je vidljivo i iz financijskih pokazatelja za prvo tromjesečje 2012. Međutim, banka je takav razvoj događaja već ranije predvidjela i ugradila u svoje poslovne planove za ovu godinu te je postignuti financijski rezultat u skladu s postavljenim ciljevima za 2012.

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u prvom tromjesečju 2012. godine, posebice imajući u vidu činjenicu da su tržišni uvjeti koji nas okružuju izuzetno zahtjevni. I u nastavku godine naš je zadatak ostati pouzdan partner našim klijentima te pratiti zdrave poduzetničke inicijative s ciljem rasta realnog sektora i rasta zaposlenosti u njemu. Uvjeren sam da ćemo u 2012. ispuniti sve ciljeve koje smo si zadali za ovu godinu“, naglasio je predsjednik uprave Erste banke Petar Radaković ovom prigodom.

Prema konsolidiranom financijskom izvještaju Grupe za prva tri mjeseca 2012. godinu, koji osim Erste banke uključuje i sljedeća ovisna društva: Erste DMD d.o.o., Erste Nekretnine d.o.o., Erste Delta d.o.o., Erste Bank a.d., Podgorica, Erste Card Club d.d., Erste Factoring d.o.o., ukupna aktiva iznosila je 63,9 milijardi kuna, ukupni krediti iznosili su 45,2 milijardi kuna, dok je neto dobit dosegla 162,6 milijuna kuna. Prinos na aktivu grupe u 2012. godini iznosio je 0,97%, a povrat na kapital 9,19%.

Ciljevi do kraja 2012.

Praćenje financijskih potreba građana, intenzivno fokusiranje na segment malog i srednjeg poduzetništva te praćenje kvalitetnih projekata koji potiču razvoj realnog sektora i rast zaposlenosti, bit će i nadalje temeljne strateške smjernice poslovanja Erste banke. Perspektivu za novo kreditiranje banka posebice vidi u sljedećim područjima: obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti, poljoprivredi i infrastrukturnim projektima u vezi s EU fondovima, kao i proizvodnji namijenjenoj izvozu, te će na te segmente stavljati dodatnu pozornost u idućem razdoblju. Dugoročne politike poslovanja banke uvijek su usmjerene na ostvarivanje rasta iznad prosjeka rasta tržišta, povećanje interne efikasnosti i racionalno upravljanje troškovnom stranom. Banka želi i ovu godinu završiti s porastom svojih tržišnih udjela, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Poseban naglasak i dalje će stavljati na unaprjeđenje kvalitete usluge klijentima, komunikaciju s njima i razumijevanje njihovih specifičnih potreba u trenutačnom tržišnom okruženju.

Najvažniji financijski pokazatelji za Banku:

  •  Ukupna aktiva na dan 31.3.2012. iznosila je 57,6 milijardi kuna, što je 1,0% više u odnosu na 31.12.2011. kada je iznosila 57,0 milijardi kuna
  • Krediti i potraživanja od klijenata na dan 31.3.2012. iznosili su ukupno 39,7 milijardi kuna, što je 0,8% više u odnosu na 31.12.2011., kada su iznosili 39,4 milijardi kuna
  • Prihodi iz redovnog poslovanja iznosili su 533 milijuna kuna, što je 0,3% manje u odnosu na prvo tromjesečje 2011., kada su iznosili 535 milijuna kuna
  • Neto dobit u prva tri mjeseca 2012. iznosila je 130,4 milijuna kuna, što predstavlja 12,1% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosila 148,4 milijuna kuna
  • Pokazatelji uspješnosti poslovanja: prinos na aktivu (RoA) iznosio je 0,91%, povrat na kapital (RoE) 8,02%, a omjer troškova i prihoda (Cost/Income ratio) iznosio je 39,3% na dan 31.3.2012. (38,6% na dan 31.3.2011.)

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber