OTP banka uvodi kartice s DDA čipom

Među prvima na hrvatskom tržištu OTP banka uvodi čip kartice nove generacije koje osiguravaju najvišu zaštitu klijenata. Visa kartični portfelj OTP banke od 12. lipnja među prvima na hrvatskom tržištu prelazi na izradu kartica s DDA čipom. DDA čip (dynamic data authentication) predstavlja bitan sigurnosni iskorak u odnosu na postojeće kartice sa SDA čipom (static data authentication).

DDA čip kartice su sigurnije od kartica koje imaju SDA čip jer koriste enkripcijski ključ koji generira novi jedinstveni autentifikacijski podatak za svaku transakciju na bankomatu ili POS terminalu. Za razliku od DDA čipa, SDA čip kartice koriste uvijek isti autentifikacijski podatak koji je moguće presresti i kopirati.

Kartice iz Visa portfelja OTP banke koje će se izdavati s DDA čipom su Visa Classic charge, Visa Classic revolving, Visa Gold, Visa Classic na rate, Visa web prepaid, Visa Business charge, Visa Business Electron i Visa Electron.

Uvođenje DDA čip kartica u poslovanje potvrđuje orijentaciju OTP banke prema korištenju moderne tehnologije i primjeni suvremenih standarda kad je riječ o sigurnosti poslovanja u okolnostima u kojima su na domaćem tržištu čip kartice standard za moderno poslovanje. Sigurnost i udobnost korištenja kartica OTP banka na ovaj način podiže na višu razinu kako bi osigurala potpuno zadovoljstvo svojih klijenata.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!