Osiguranjem protiv posljedica poplave

Dok se još zbrajaju velike materijalne štete koje je prouzročila nedavna poplava, zbog jake kiše već stiže najava novih vodenih valova iz Slovenije. Iako na prirodne katastrofe ne možemo utjecati, stručnjaci Croatia osiguranja upozoravaju da osiguravateljnom zaštitom možemo spriječiti velike financijske izdatke kada se katastrofa jednom dogodi.


Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, građani su za osiguranje stvari kućanstava, a koje uključuje i zaštitu od poplave, do kraja rujna 2012. godine izdvojili 64,36 milijuna kuna. Više od 62 posto osiguranih ima policu kućanstava u Croatia osiguranju.

Građani su ipak sve svjesniji opasnosti od poplava. O tome govori i podatak Hrvatskog ureda za osiguranje po kojem je u usporedbi s rujnom 2011. godine broj polica osiguranja kućanstava usprkos krizi povećan za 2,7 posto, a iznos premija po tim policama za 3,7 posto.

Osiguranjem stvari kućanstva koje građanima nudi Croatia osiguranje, obuhvaćena je zaštita doma od 14 opasnosti  među kojima je i poplava i bujica. Građani najčešće imaju upravo ovo osiguranje jer je povoljno i osigurava najširu zaštitu, a cijena police u prosjeku iznosi 200 kuna godišnje.

Premija osiguranja od poplave, bujice i visoke vode ovisi o zoni izloženosti, odnosno učestalosti plavljenja na određenom području u proteklim razdobljima.

Prema Procjeni ugroženosti od poplava Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz 2009. godine, a koju je prihvatila i Vlada RH, za Hrvatsku su poplave veliki rizik jer je smještena unutar velikog dunavskog bazena i pod velikim je utjecajem Drave i Save i njihovih pritoka, a više od 50 posto teritorija nalazi se na nadmorskoj visini nižoj od 200 metara.

O stalnom rastu opasnosti od poplava najbolje govore najnoviji podaci Swiss Re (Sigma 2/2012 godine) po kojima je lani u svijetu bilo 65 velikih poplava koje su odnijele 5093 ljudske žrtve i izazvale 16,26 milijardi dolara gubitaka. Poplave su po učestalosti prirodnih katastrofa u svijetu u 2011. godini bile na drugom mjestu iza oluja.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Klikni ovdje za odjavu sa newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber