Osiguranje za početnike: Publikacija za bolje financijske odluke

osiguranje-za-pocetnikeKako smanjiti mogući financijski gubitak ili nevolju, platiti troškove zbog neočekivanih događaja, odnosno rizika koji ugrožavaju vaš život, zdravlje ili imovinu? Ako niste sigurni u odgovore, pročitajte besplatnu e – publikaciju ‘Osiguranje za početnike’ koju je objavio Štedopis uz potporu Croatia osiguranja. 

‘Osiguranje za početnike’ na šezdesetak stranica donosi jednostavna objašnjenja pojmova i proizvoda iz područja osiguranja za bolje financijske odluke. Kada nastupe važni životni događaji poput osnivanja obitelji, kupnje nekretnine ili automobila, važno je znati procijeniti osobnu situaciju: raspoloživi budžet, osobne  stavove  i vrijednosti onoga što se osigurava.

Kako razumjeti jezik osiguranja

Ova publikacija jednostavnim i razumljivim rječnikom objašnjava osnovne pojmove i proizvode iz područja osiguranja kako bi građani lakše mogli izabrati ono koje najbolje odgovara njihovim potrebama i mogućnostima. Sadržaj je podijeljen u 4 poglavlja, a na kraju svakog se nalazi pojmovnik – kratka objašnjenja osnovnih pojmova osiguranja koja se spominju u tekstu.

Prva dva poglavlja uvode u tematiku i svrhu osiguranja kroz odgovore na pitanja što je osiguranje i kako funkcionira, zašto je osiguranje potrebno, gdje ga kupiti i na što paziti prilikom odabira agenta osiguranja.  

Uvodna poglavlja pomažu u razumijevanju rizika od kojih se može osigurati, kako procijeniti jeste li dovoljno osigurani te što učiniti ako više ne možete plaćati premiju osiguranja i koji je postupak raskidanja ugovora.

5 razloga za životno osiguranje

Treće poglavlje o životnim osiguranjima upoznaje s vrstama i ciljevima životnih osiguranja, navodi kada i zašto izabrati životno osiguranje te koliko osiguranja kupiti. Na praktičnim se primjerima objašnjava zašto kod ugovaranja police životnog osiguranja primarni cilj uvijek trebaju biti dodatni rizici, a manje iznos koji se može ostvariti nakon isteka police; što učiniti ako se dogodi osigurani slučaj (doživljenje isteka police ili smrt) i gdje pronaći popis ovlaštenih društava, brokera i agenata. Na kraju poglavlja je pojmovnik.

7 savjeta za osiguranje stana

Četvrto poglavlje o neživotnim osiguranjima objašnjava obvezno osiguranje autoodgovornosti, kako se utvrđuje premija i kako na nju utječe sustav bonus-malus, što sve pokrivaju dodatna osiguranja i što ako u nesreći sudjeluje neosigurano vozilo te kako izabrati optimalno kasko-osiguranje vozila.

Prilikom ugovaranja osiguranja stana ili kuće važno je dobro se upoznati  s rizicima koji su pokriveni policom (koliki će se iznos isplatiti ako se dogodi šteta) te je li pokriće dovoljno u slučaju štete. Publikacije donosi i praktične savjete za osiguranje stana odnosno kuće.

U djelu zdravstvenog osiguranja uz obvezno, objašnjava se dobrovoljno zdravstveno osiguranje u koje se ubrajaju dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje. Publikacija navodi i kada se isplati ugovoriti putno osiguranje i koje sve rizike pokriva, te koliko ćete platiti osiguranje svojeg kućnog ljubimca. Na kraju poglavlja je pojmovnik.

E – publikacija ‘Osiguranje za početnike’ pomaže građanima u upravljanju osobnim financijama i financijski odgovornom ponašanju, donosi temeljna znanja i praktične primjere pojedinih vrsta osiguranja koja štite od financijskog gubitka zbog neočekivanih događaja, odnosno rizika koji ugrožavaju život, zdravlje ili imovinu.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38