Osiguranje za početnike: Publikacija za bolje financijske odluke

osiguranje-za-pocetnikeKako smanjiti mogući financijski gubitak ili nevolju, platiti troškove zbog neočekivanih događaja, odnosno rizika koji ugrožavaju vaš život, zdravlje ili imovinu? Ako niste sigurni u odgovore, pročitajte besplatnu e – publikaciju ‘Osiguranje za početnike’ koju je objavio Štedopis uz potporu Croatia osiguranja. 

‘Osiguranje za početnike’ na šezdesetak stranica donosi jednostavna objašnjenja pojmova i proizvoda iz područja osiguranja za bolje financijske odluke. Kada nastupe važni životni događaji poput osnivanja obitelji, kupnje nekretnine ili automobila, važno je znati procijeniti osobnu situaciju: raspoloživi budžet, osobne  stavove  i vrijednosti onoga što se osigurava.

Kako razumjeti jezik osiguranja

Ova publikacija jednostavnim i razumljivim rječnikom objašnjava osnovne pojmove i proizvode iz područja osiguranja kako bi građani lakše mogli izabrati ono koje najbolje odgovara njihovim potrebama i mogućnostima. Sadržaj je podijeljen u 4 poglavlja, a na kraju svakog se nalazi pojmovnik – kratka objašnjenja osnovnih pojmova osiguranja koja se spominju u tekstu.

Prva dva poglavlja uvode u tematiku i svrhu osiguranja kroz odgovore na pitanja što je osiguranje i kako funkcionira, zašto je osiguranje potrebno, gdje ga kupiti i na što paziti prilikom odabira agenta osiguranja.  

Uvodna poglavlja pomažu u razumijevanju rizika od kojih se može osigurati, kako procijeniti jeste li dovoljno osigurani te što učiniti ako više ne možete plaćati premiju osiguranja i koji je postupak raskidanja ugovora.

5 razloga za životno osiguranje

Treće poglavlje o životnim osiguranjima upoznaje s vrstama i ciljevima životnih osiguranja, navodi kada i zašto izabrati životno osiguranje te koliko osiguranja kupiti. Na praktičnim se primjerima objašnjava zašto kod ugovaranja police životnog osiguranja primarni cilj uvijek trebaju biti dodatni rizici, a manje iznos koji se može ostvariti nakon isteka police; što učiniti ako se dogodi osigurani slučaj (doživljenje isteka police ili smrt) i gdje pronaći popis ovlaštenih društava, brokera i agenata. Na kraju poglavlja je pojmovnik.

7 savjeta za osiguranje stana

Četvrto poglavlje o neživotnim osiguranjima objašnjava obvezno osiguranje autoodgovornosti, kako se utvrđuje premija i kako na nju utječe sustav bonus-malus, što sve pokrivaju dodatna osiguranja i što ako u nesreći sudjeluje neosigurano vozilo te kako izabrati optimalno kasko-osiguranje vozila.

Prilikom ugovaranja osiguranja stana ili kuće važno je dobro se upoznati  s rizicima koji su pokriveni policom (koliki će se iznos isplatiti ako se dogodi šteta) te je li pokriće dovoljno u slučaju štete. Publikacije donosi i praktične savjete za osiguranje stana odnosno kuće.

U djelu zdravstvenog osiguranja uz obvezno, objašnjava se dobrovoljno zdravstveno osiguranje u koje se ubrajaju dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje. Publikacija navodi i kada se isplati ugovoriti putno osiguranje i koje sve rizike pokriva, te koliko ćete platiti osiguranje svojeg kućnog ljubimca. Na kraju poglavlja je pojmovnik.

E – publikacija ‘Osiguranje za početnike’ pomaže građanima u upravljanju osobnim financijama i financijski odgovornom ponašanju, donosi temeljna znanja i praktične primjere pojedinih vrsta osiguranja koja štite od financijskog gubitka zbog neočekivanih događaja, odnosno rizika koji ugrožavaju život, zdravlje ili imovinu.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber