Novcem se kupuje sreća?

Dobro se osjećate u vlastitoj koži, obnovit ćete garderobu, kupiti smartphone o kojem svi šuškaju, auto za kojim žudite već duže vrijeme, vijugati Alpskim padinama, počastiti prijatelje izlaskom na „in“ mjesto u gradu… S oduševljenjem se opraštate od dana kada ste razmišljali kako izgurati do kraja mjeseca.


Čestitamo! Prošlo je neko vrijeme, a što se događa godinu dana nakon toga? Iako su vaši prihodi porasli, ponovno ste u istim problemima: kako izgurati do kraja mjeseca. Naravno, jer osim prihoda, porasli su i vaši rashodi. Jedino je razina sreće i zadovoljstva ostala tu negdje, manje-više nepromijenjena.

Koliko zapravo košta sreća? Znanstvenici su dokazali da s rastom prihoda rastu i ljudske potrebe koje valja zadovoljiti. Što učiniti? Vrijednost potrošačke košarice četveročlane obitelji prema posljednjim dostupnim podacima (kolovoz 2011.) u Hrvatskoj iznosi 6.724,55 kn. Dakle godišnje vam treba osnovnih 80.694,60 kuna!
Kada to ostvarite, savjetuju psiholozi, posvetite se zdravlju i ljubavi. Nedavna istraživanja s Princeton University su potvrdila: osobe s niskim prihodima su nesretne jer im je ugrožena egzistencija. Međutim u onom trenutku kada dosegnete zadovoljavajuću razinu financija, upravo faktori koji nemaju nikakve veze sa financijama utječu na vašu sreću.

Ako ipak ne krene sve po planu, ako se i dalje osjećate zaglavljeno u velikom kotaču koji nikako da stane, pusti vas da odahnete i dosegnete magičnu cifru od 80.000,00 kn, ostanite pozitivni! Razmišljate li samo o tome kako doskočiti besparici i svakodnevno tonete u sve dublju depresiju, zanemarit ćete ono bitno. Fokusirajte se na lijepe stvari, vezu, ljubav, dječiji osmjeh.

Ne uspoređujste se s drugima – budite svoji..

Naučite prvo biti zadovoljni sobom i onime što ste dosad postigli. Za svaki uspjeh, pa bio on i malen, zaslužni ste upravo vi sami. A, to nije mala stvar. Razmislite o tome što bi mogla biti vaša iduća pobjeda, vaš idući ostvareni „projekt“ – izlet s prijateljima, druženje s obitelji, dobrotvoran rad ili jednostavno nešto što ćete priuštiti samo sebi.

Korisno je i darovati drage osobe. To ne moraju (i ne smiju) biti skupi darovi, već sitne usluge i uspomene koje će vama i njima učiniti život ljepšima. Živciraju vas fraze poput „dobro je činiti dobro“? Pomislite odmah kako vama nitko ne pomaže pa nećete ni vi nikome? U zabludi ste. Psiholozi, ali i iskustva mnogih dokazuju kako će vas više usrećiti dar kojeg ste nekome poklonili od onoga koji primite.
I, na kraju najvažnije – ne uspoređujte se s ostalima. Budite svoji!

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38