Novcem se kupuje sreća?

Dobro se osjećate u vlastitoj koži, obnovit ćete garderobu, kupiti smartphone o kojem svi šuškaju, auto za kojim žudite već duže vrijeme, vijugati Alpskim padinama, počastiti prijatelje izlaskom na „in“ mjesto u gradu… S oduševljenjem se opraštate od dana kada ste razmišljali kako izgurati do kraja mjeseca.


Čestitamo! Prošlo je neko vrijeme, a što se događa godinu dana nakon toga? Iako su vaši prihodi porasli, ponovno ste u istim problemima: kako izgurati do kraja mjeseca. Naravno, jer osim prihoda, porasli su i vaši rashodi. Jedino je razina sreće i zadovoljstva ostala tu negdje, manje-više nepromijenjena.

Koliko zapravo košta sreća? Znanstvenici su dokazali da s rastom prihoda rastu i ljudske potrebe koje valja zadovoljiti. Što učiniti? Vrijednost potrošačke košarice četveročlane obitelji prema posljednjim dostupnim podacima (kolovoz 2011.) u Hrvatskoj iznosi 6.724,55 kn. Dakle godišnje vam treba osnovnih 80.694,60 kuna!
Kada to ostvarite, savjetuju psiholozi, posvetite se zdravlju i ljubavi. Nedavna istraživanja s Princeton University su potvrdila: osobe s niskim prihodima su nesretne jer im je ugrožena egzistencija. Međutim u onom trenutku kada dosegnete zadovoljavajuću razinu financija, upravo faktori koji nemaju nikakve veze sa financijama utječu na vašu sreću.

Ako ipak ne krene sve po planu, ako se i dalje osjećate zaglavljeno u velikom kotaču koji nikako da stane, pusti vas da odahnete i dosegnete magičnu cifru od 80.000,00 kn, ostanite pozitivni! Razmišljate li samo o tome kako doskočiti besparici i svakodnevno tonete u sve dublju depresiju, zanemarit ćete ono bitno. Fokusirajte se na lijepe stvari, vezu, ljubav, dječiji osmjeh.

Ne uspoređujste se s drugima – budite svoji..

Naučite prvo biti zadovoljni sobom i onime što ste dosad postigli. Za svaki uspjeh, pa bio on i malen, zaslužni ste upravo vi sami. A, to nije mala stvar. Razmislite o tome što bi mogla biti vaša iduća pobjeda, vaš idući ostvareni „projekt“ – izlet s prijateljima, druženje s obitelji, dobrotvoran rad ili jednostavno nešto što ćete priuštiti samo sebi.

Korisno je i darovati drage osobe. To ne moraju (i ne smiju) biti skupi darovi, već sitne usluge i uspomene koje će vama i njima učiniti život ljepšima. Živciraju vas fraze poput „dobro je činiti dobro“? Pomislite odmah kako vama nitko ne pomaže pa nećete ni vi nikome? U zabludi ste. Psiholozi, ali i iskustva mnogih dokazuju kako će vas više usrećiti dar kojeg ste nekome poklonili od onoga koji primite.
I, na kraju najvažnije – ne uspoređujte se s ostalima. Budite svoji!

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Načini plaćanja auto osiguranja Načini plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove Općenita obavijest klijentima osiguranja o uvođenju eura

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Reklamacije i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.
Trustmark webshop
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

OBRADA PODATAKA
Upisane osobne podatke koristimo da te možemo kontaktirati, obavijestiti o ponudama i pomoći ti pronaći osiguranje ili telekom uslugu prema tvojim zahtjevima i potrebama. U svakom trenutku možeš se predomisliti i odbiti primanje naših e-mail poruka klikom na opciju “odjava” na kraju svake naše poruke ili popunjavanjem obrasca ili slanjem poruke na szop@kompare.hr. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka

GOOGLE CAPTCHA ZAŠTITA
Stranica kompare.hr zaštićena je Google Captcha sustavom, a više o tome možeš pročitati kroz politiku privatnosti i uvjete korištenja.

Odjavi se s newslettera

Newsletter šaljemo našim korisnicima temeljem legitimnog interesa. Upiši svoju e-mail adresu ako ne želiš primati newsletter. Sve o obradi podataka pronađi u Informacije o obradi osobnih podataka

© 2012- kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber