Nova financijska injekcija EBRD-a

Kreditna linija od 10 milijuna eura za Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj

Financiranjem s novih 10 milijuna eura, EBRD i Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj podržavaju daljnji rast i razvoj malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj.

Hrvatska mala i srednja poduzeća zapošljavaju oko dvije trećine ukupne radne snage u zemlji i zaslužna su za oko 50 posto hrvatskog BDP-a. U trenutnom ekonomskom i financijskom okruženju, mala i srednja poduzeća suočavaju se sa ograničenim pristupom financiranja, potrebnom za njihov rast.

“Unutar ulagačkog okvira za zemlje zapadnog Balkana, uključujući Hrvatsku* ulaganje EBRD-a omogućiti će Raiffeisen Leasingu u Hrvatskoj rješavanje zahtjeva privatnog sektora iz različitih područja za financiranjem putem leasinga kako bi se povećala konkurentnost prilikom predstojećeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju” –  rekla je direktorica za EBRD Hrvatska, Zsuzsanna Hargitai.

Namjena EBRD kreditne linije je pružiti poticaj malom i srednjem poduzetništvu putem operativnog i financijskog leasinga, pod konkurentnim uvjetima, na razdoblje do pet godina. Sredstva će se usmjeriti u proizvodne djelatnosti, s naglaskom na proizvodnu opremu, poljoprivrednu mehanizaciju, teška i laka komercijalna vozila, opremu za medicinsku i turističku industriju l. “Budući da je ovo treći takav sporazum između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga, iznimno nam je drago da nas je ova institucija prepoznala kao pouzdanog partnera. U ova izazovna vremena povjerenje i potpora EBRD-a doista su od velikog značaja za provođenje našeg svakodnevnog posla” – rekao je Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga u Hrvatskoj.

Tvrtka Raiffeisen Leasing aktivna je na hrvatskom tržištu od 1999. godine kada su je osnovale Raiffeisenbank Austria i Raiffeisen-Leasing International GmbH i trenutno je četvrta po veličini leasing tvrtki u Hrvatskoj. Prethodno zadnjem financiranju, EBRD je ovoj tvrtci osigurao dvije kreditne linije u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura.

EBRD je od početka svog poslovanja u Hrvatskoj investirala više od 2,6 milijardi eura u približno 140 projekata u raznim sektorima gospodarstva zemlje.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Kontakt

ONLINE KUPOVINA

Kompare garancija Kompare poklon bon Postupak ugovaranja Načini plaćanja Česta pitanja

SIGURNOST KUPACA

GDPR Opći uvjeti Privole i pritužbe

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

© 2012-2019 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38