Nova financijska injekcija EBRD-a

Kreditna linija od 10 milijuna eura za Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj

Financiranjem s novih 10 milijuna eura, EBRD i Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj podržavaju daljnji rast i razvoj malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj.

Hrvatska mala i srednja poduzeća zapošljavaju oko dvije trećine ukupne radne snage u zemlji i zaslužna su za oko 50 posto hrvatskog BDP-a. U trenutnom ekonomskom i financijskom okruženju, mala i srednja poduzeća suočavaju se sa ograničenim pristupom financiranja, potrebnom za njihov rast.

“Unutar ulagačkog okvira za zemlje zapadnog Balkana, uključujući Hrvatsku* ulaganje EBRD-a omogućiti će Raiffeisen Leasingu u Hrvatskoj rješavanje zahtjeva privatnog sektora iz različitih područja za financiranjem putem leasinga kako bi se povećala konkurentnost prilikom predstojećeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju” –  rekla je direktorica za EBRD Hrvatska, Zsuzsanna Hargitai.

Namjena EBRD kreditne linije je pružiti poticaj malom i srednjem poduzetništvu putem operativnog i financijskog leasinga, pod konkurentnim uvjetima, na razdoblje do pet godina. Sredstva će se usmjeriti u proizvodne djelatnosti, s naglaskom na proizvodnu opremu, poljoprivrednu mehanizaciju, teška i laka komercijalna vozila, opremu za medicinsku i turističku industriju l. “Budući da je ovo treći takav sporazum između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga, iznimno nam je drago da nas je ova institucija prepoznala kao pouzdanog partnera. U ova izazovna vremena povjerenje i potpora EBRD-a doista su od velikog značaja za provođenje našeg svakodnevnog posla” – rekao je Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga u Hrvatskoj.

Tvrtka Raiffeisen Leasing aktivna je na hrvatskom tržištu od 1999. godine kada su je osnovale Raiffeisenbank Austria i Raiffeisen-Leasing International GmbH i trenutno je četvrta po veličini leasing tvrtki u Hrvatskoj. Prethodno zadnjem financiranju, EBRD je ovoj tvrtci osigurao dvije kreditne linije u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura.

EBRD je od početka svog poslovanja u Hrvatskoj investirala više od 2,6 milijardi eura u približno 140 projekata u raznim sektorima gospodarstva zemlje.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber