Nova financijska injekcija EBRD-a

Kreditna linija od 10 milijuna eura za Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj

Financiranjem s novih 10 milijuna eura, EBRD i Raiffeisen Leasing u Hrvatskoj podržavaju daljnji rast i razvoj malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj.

Hrvatska mala i srednja poduzeća zapošljavaju oko dvije trećine ukupne radne snage u zemlji i zaslužna su za oko 50 posto hrvatskog BDP-a. U trenutnom ekonomskom i financijskom okruženju, mala i srednja poduzeća suočavaju se sa ograničenim pristupom financiranja, potrebnom za njihov rast.

“Unutar ulagačkog okvira za zemlje zapadnog Balkana, uključujući Hrvatsku* ulaganje EBRD-a omogućiti će Raiffeisen Leasingu u Hrvatskoj rješavanje zahtjeva privatnog sektora iz različitih područja za financiranjem putem leasinga kako bi se povećala konkurentnost prilikom predstojećeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju” –  rekla je direktorica za EBRD Hrvatska, Zsuzsanna Hargitai.

Namjena EBRD kreditne linije je pružiti poticaj malom i srednjem poduzetništvu putem operativnog i financijskog leasinga, pod konkurentnim uvjetima, na razdoblje do pet godina. Sredstva će se usmjeriti u proizvodne djelatnosti, s naglaskom na proizvodnu opremu, poljoprivrednu mehanizaciju, teška i laka komercijalna vozila, opremu za medicinsku i turističku industriju l. “Budući da je ovo treći takav sporazum između EBRD-a i Raiffeisen Leasinga, iznimno nam je drago da nas je ova institucija prepoznala kao pouzdanog partnera. U ova izazovna vremena povjerenje i potpora EBRD-a doista su od velikog značaja za provođenje našeg svakodnevnog posla” – rekao je Miljenko Tumpa, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga u Hrvatskoj.

Tvrtka Raiffeisen Leasing aktivna je na hrvatskom tržištu od 1999. godine kada su je osnovale Raiffeisenbank Austria i Raiffeisen-Leasing International GmbH i trenutno je četvrta po veličini leasing tvrtki u Hrvatskoj. Prethodno zadnjem financiranju, EBRD je ovoj tvrtci osigurao dvije kreditne linije u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura.

EBRD je od početka svog poslovanja u Hrvatskoj investirala više od 2,6 milijardi eura u približno 140 projekata u raznim sektorima gospodarstva zemlje.

 

Usporedi osiguranja, kupi online i uštedi. Klikni!