Na listama lijekova novi lijekovi za karcinome

23. listopada održana je redovna sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Ukupno 105 novih pakiranja lijekova (80 na osnovnu i 25 na dopunsku listu lijekova) stavljeno je na liste lijekova HZZO-a, od kojih najveći dio čine novi generički lijekovi, lijekovi koji su kliničke paralele i dodatni oblici već postojećih lijekova na listama lijekova.

Na listama lijekova novi lijekovi za karcinome

Lista lijekova ima 11 novih lijekova (eltrombopag za liječenje idiopatske trombocitopenične purpure, rezervni antibiotik – tedizolid fosfat, darunavir + kobicistat za liječenje HIV infekcije, ledipasvir+sofosbuvir za liječenje kroničnog C hepatitisa, bendamustin za liječenje kronične limfocitne leukemije i non-Hodgkin limfoma, brentuksimab vedotin za liječenje limfoma, pertuzumab za liječenje metastatskog karcinoma dojke, krizotinib za liječenje ALK pozitivnih karcinoma pluća, dabrafenib za liječenje melanoma, olaparib za liječenje BRCA pozitivnih karcinoma jajnika, te kontrastno sredstvo ioflupan), a uz 4 već postojeća lijeka proširena je primjena u novim indikacijama te oboljelima na ovaj način postaju dostupniji novi lijekovi što poboljšava razinu zdravstvene skrbi.

Lista lijekova: među novim lijekovima nalazi se i nekoliko tzv. ‘pametnih’ kao i lijekova za koje je HZZO novim modelom ugovaranja dodatno osigurao plaćanje samo učinkovitog liječenja (lijekovi za liječenje kroničnog C hepatitisa, metastatskog karcinoma dojke, ALK pozitivnih karcinoma pluća te BRCA pozitivnih karcinoma jajnika).

Ugovorite dopunsko zdravstveno osiguranje uz pomoć savjetnika za osiguranje, informirano i jednostavno. Nazovite savjetnika na 01/555 0666 i dobijte najviše za svoj novac.

Na Popis pomagala uvrštena je nova Brailleova elektronička bilježnica, praktičnih dimenzija i jednostavnog načina korištenja za potrebe slijepih osoba. Preporuka za uređaj za potpomognuto disanje tijekom spavanja moći će se odsad dobiti i u Laboratoriju za poremećaje disanja tijekom spavanja, u Zavodu za pulmologiju KBC Rijeka i u Laboratoriju za polisomnografiju, u Klinici za plućne bolesti, i u KBC Split te će se na taj način omogućiti lakša dostupnost i skratiti vrijeme čekanja na dijagnostiku takvih poremećaja. Na Popis je uvrštena i maska za uređaj za potpomognuto disanje koji prati trendove smanjivanja dimenzija kako bi bila što ugodnija za nošenje i kako bi se ostvarila što bolja suradljivost s pacijentom prilikom njenog korištenja.

Količina dijagnostičkih trakica za mjerenje glukoze u krvi uređajem povećana je na 2.500 komada na godinu za djecu do 18. godine života oboljelu od dijabetesa, s lošom regulacijom šećera u krvi koja su na terapiji inzulinom (prije je bilo moguće ostvariti pravo na do maksimalno 2.000 komada trakica godišnje).

Kako bi se smanjile liste čekanja za određene dijagnostičke postupke (magnetska rezonanca (MR), kompjuterizirana tomografija (CT), elektrioencefalografija (EEG), elektromioneurografija (EMNG), ultrazvuk lokomotornog sustava i ultrazvuk dječjih kukova), HZZO je prihvatio ponude svih zdravstvenih ustanova koje su se javile na natječaj za sklapanje ugovora za provođenje tih dijagnostičkih postupaka. To znači da će se za razdoblje do 31. prosinca 2015. sklopiti ugovori za ukupno 20.055 novih postupaka.

HZZO je također uputio ponovni apel onim pacijentima naručenim na pregled, ali znaju da neće doći, da odjave termin kako bi ga druga osoba mogla uzeti te kako bi se lista čekanja za preglede mogla smanjiti.

Ugovorite dopunsko zdravstveno osiguranje uz pomoć savjetnika za osiguranje, informirano i jednostavno. Nazovite savjetnika na 01/555 0666 i dobijte najviše za svoj novac.

Ugovorite dopunsko osiguranje online! →

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber