Minusi i zamagljena ili zaleđena stakla

Prozori se magle zbog razlike u vlagi i temperaturi u autu i vani do čega dolazi jer je u autu ipak relativno toplije nego vani zimi, a vlažnije zbog disanja. Ukoliko spadate u grupu ljudi koji na posao moraju krenuti rano ujutro, sigurno ste prepoznali ovu situaciju koja vam oduzima dragocjeno vrijeme prije suočavanja s jutarnjim gužvama.

Minusi i zamagljena ili zaleđena stakla

Problem se događa uvijek tijekom hladnih dana upravo zbog te razlike u temperaturi i vlagi, čemu doprinosi i topljenje snijega s cipela (tamo gdje ga ima) ili vode koju unosimo kišobranima, prenosi Poslovni.hr.

Što napraviti?

[bctt tweet=”Klima, čarapa puna mačjeg pijeska i sprej za odleđivanje – dobri suradnici u ratu s maglom i ledom!”]

Najjednostavnije odmagljivanje je putem uključivanja klime, paljenja grijanja i usmjerenje zraka prema prozorima što će osušiti zrak. Ako nemate klimu, dobro je usmjeriti hladan zrak prema prozorima, no ugodnije je uključiti grijanje te ne uključivati recirkulaciju zraka jer je cilj izbaciti vlagu, ne joj dati mogućnost da kruži zrakom po autu.

Efektivan je način i korištenje mačjeg silikatnog pijeska. Napunite čarapu pijeskom do gležnja, zavežite ju i obucite u drugu čarapu radi sigurnosti ‘konstrukcije’, a zatim možete paketić staviti u auto ispod sjedala gdje će upijati svu vlagu iz zraka.

Zaleđeno staklo može se zaliti čašama mlake vode u manjim količinama ili većoj ukoliko je voda hladnija, no u tom slučaju nakon zalijevanja, staklo treba prebrisati krpicom. Koristan saveznik u borbi s ledom je i sprej za odleđivanje stakla, a u kombinaciji s isteklom kreditnom karticom ili plastičnom strugalicom, nema tog leda koji će ostati dugo na staklu.

Što ne napraviti?

[bctt tweet=”Prelijevanje vrele vode preko zaleđenog stakla može završiti kobno za limenog ljubimca – čuvajte ga!”]

Kod zaleđenih stakla, nikako ne preliti staklo vrelom vodom jer će termalni šok zbog temperaturne promjene izazvati pucanje stakla. Ovo se uglavnom događa kada je staklo već malo oštećeno, zato je bitno sve okrhotine na staklu riješiti prije zime te ne izazivati sreću s vrelom vodom 🙂

Čuvajte svoja stakla uz auto i kasko osiguranje i kompare.hr!

 

Ugovorite auto osiguranje online! →

 

Prijavi se na newsletter i
ne propusti priliku za pravu uštedu

KOMPARE SERVIS

Kompareovci Iskustva kupaca Za partnere Poslovi Poslovni podaci Uredi i kontakt

ONLINE KUPOVINA

Postupak ugovaranja Česta pitanja Podaci i upute za plaćanje Provjera police dopunskog zdravstvenog osiguranja Upute za refundaciju i ugovorne ustanove

SIGURNOST KUPACA

Informacije o obradi osobnih podataka Pravne obavijesti Privole i pritužbe Otkazivanje ugovora i raskid police Obavijest potrošačima Akcije u osiguranju Zakonski termini za vrstu osiguranja

Načini plaćanja

Jednokratno općom uplatnicom ili karticama do 12 rata bez kamata.

OBRADA PODATAKA
Korištenjem Kompare usluge i popunjavanjem ovih podataka aktivno pristaješ da te kontaktiramo i ispunimo svoju svrhu - pomognemo ti pronaći i kupiti osiguranje baš po tvojoj mjeri. Pročitaj više u Informacije o obradi osobnih podataka.

POVLAČENJE PRIVOLA
U slučaju da u bilo kojem trenutku promjeniš mišljenje i naša pomoć ti više ne bude potrebna, možeš povući dopuštenje za korištenje podataka slanjem maila na szop@kompare.hr ili popunjavanjem ovoga obrasca.

© 2012-2020 kompare.hr

Distribuciju osiguranja omogućuje posrednik u osiguranju Custodia d.o.o za zastupanje u osiguranju
HANFA Datum dozvole za rad 09.08.2013.,Klasa dozvole za rad UP/I-453-02/13-37/38

whatsapp
Viber